Goed op weg met de aanpak regionale opschaling deelmobiliteit & MaaS

Goed op weg met de aanpak regionale opschaling deelmobiliteit & MaaS

14 mrt 2022

Voor Goedopweg, de samenwerking tussen gemeente en provincie Utrecht, gemeente Amersfoort, Rijkswaterstaat en het Ministerie, hebben wij de regionale aanpak gedefinieerd om deelmobiliteit en MaaS op korte termijn op te schalen. Deze aanpak geeft op een pragmatische manier invulling aan opschaling door de kansen die zich voordoen om het aanbod uit te breiden, de vraag te stimuleren en duurzame kennisontwikkeling te bundelen en te organiseren.

 

De regionale aanpak is onder meer gericht op laagdrempelige en herkenbare kennismaking met deelmobiliteit en het bieden van een beter investeringsperspectief voor opschaling aan deelmobiliteitsaanbieders.

 

Om een regionale aanpak te definiëren hebben wij uitgebreid gesproken met trekkers van de gebiedsgerichte projecten binnen Goedopweg, met vertegenwoordigers van de partijen binnen Goedopweg, met diverse gemeenten in de regio en met marktpartijen.

 

Op basis van de gesprekken en relevante (beleids)documenten definieerden we een aantal uitgangspunten en  vormden we drie werklijnen (vergroten aanbod, stimuleren vraag en kennis delen/ontwikkelen). Binnen deze werklijnen zijn vervolgens een negental mogelijke projecten beschreven die bijdragen aan regionale opschaling. Die projecten worden beschreven in termen van: probleemstelling,  doelstelling(en), scopebeschrijving, deliverables, mogelijke kosten en capaciteit.

 

De komende jaren gaat Goedopweg de projecten verder concretiseren en uitvoeren en gaan we de opschaling van deelmobiliteit en MaaS op straat zien.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Deelmobiliteit in Enschede: Waar zijn we, en waar gaan we naartoe?

Project

22 mrt
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Deelmobiliteit in Enschede: Waar zijn we, en waar gaan we naartoe?

Hoe verschillen ritpatronen tijdens de verschillende spitsperiodes? Welke hubs hebben een grotere vraag dan aanbod? Keypoint ondersteunt de gemeente Enschede met het analyseren van de deelmobiliteit in Enschede.

Lees verder
Deelmobiliteitshubs in Enschede – Hoe zien mensen de hubs?

Project

20 nov
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Deelmobiliteitshubs in Enschede – Hoe zien mensen de hubs?

De gemeente Enschede heeft in 2022 deelmobiliteithubs geplaatst op het Kennispark. Het Kennispark bestaat uit de campus van de Universiteit Twente en het bedrijventerrein. Keypoint heeft onderzocht of de instructies op de borden duidelijk zijn voor gebruikers en of de hubs opvallen in de omgeving.

Lees verder
Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

Project

08 jun
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

Keypoint heeft een data-analyse uitgevoerd met betrekking tot deelmobiliteit voor de steden Enschede en Hengelo. Deze analyse is gebaseerd op gegevens afkomstig van het landelijke dashboard voor deelmobiliteit.

Lees verder