Project

Goed op weg met de aanpak regionale opschaling deelmobiliteit & MaaS

14 mrt 2022

Opdrachtgever

Provincie Utrecht / Goedopweg

Projectrol

Plan van Aanpak

Start project

jul 2021

Goed op weg met de aanpak regionale opschaling deelmobiliteit & MaaS
Michiel

Michiel

Vestigingsmanager Utrecht

Daadkrachtig, bouwer en verbinder, gericht op samenwerking, doel en resultaat

Mensen verplaatsen zich al eeuwen. In de loop der jaren maakten technische en maatschappelijke ontwikkelingen reisafstanden groter waardoor de wereld kleiner is geworden. Michiel is geïnteresseerd in de mogelijkheden die techniek nu en in de toekomst kan

Meer over Michiel

Andere betrokken collega's:

Ronnie Poorterman

Voor Goedopweg, de samenwerking tussen gemeente en provincie Utrecht, gemeente Amersfoort, Rijkswaterstaat en het Ministerie, hebben wij de regionale aanpak gedefinieerd om deelmobiliteit en MaaS op korte termijn op te schalen. Deze aanpak geeft op een pragmatische manier invulling aan opschaling door de kansen die zich voordoen om het aanbod uit te breiden, de vraag te stimuleren en duurzame kennisontwikkeling te bundelen en te organiseren.

 

De regionale aanpak is onder meer gericht op laagdrempelige en herkenbare kennismaking met deelmobiliteit en het bieden van een beter investeringsperspectief voor opschaling aan deelmobiliteitsaanbieders.

 

Om een regionale aanpak te definiëren hebben wij uitgebreid gesproken met trekkers van de gebiedsgerichte projecten binnen Goedopweg, met vertegenwoordigers van de partijen binnen Goedopweg, met diverse gemeenten in de regio en met marktpartijen.

 

Op basis van de gesprekken en relevante (beleids)documenten definieerden we een aantal uitgangspunten en  vormden we drie werklijnen (vergroten aanbod, stimuleren vraag en kennis delen/ontwikkelen). Binnen deze werklijnen zijn vervolgens een negental mogelijke projecten beschreven die bijdragen aan regionale opschaling. Die projecten worden beschreven in termen van: probleemstelling,  doelstelling(en), scopebeschrijving, deliverables, mogelijke kosten en capaciteit.

 

De komende jaren gaat Goedopweg de projecten verder concretiseren en uitvoeren en gaan we de opschaling van deelmobiliteit en MaaS op straat zien.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder