Project

Goed op weg met de aanpak regionale opschaling deelmobiliteit & MaaS

14 mrt 2022

Opdrachtgever

Provincie Utrecht / Goedopweg

Projectrol

Plan van Aanpak

Start project

jul 2021

Goed op weg met de aanpak regionale opschaling deelmobiliteit & MaaS
Michiel

Michiel

Vestigingsmanager Utrecht

Daadkrachtig, bouwer en verbinder, gericht op samenwerking, doel en resultaat

Mensen verplaatsen zich al eeuwen. In de loop der jaren maakten technische en maatschappelijke ontwikkelingen reisafstanden groter waardoor de wereld kleiner is geworden. Michiel is geïnteresseerd in de mogelijkheden die techniek nu en in de toekomst kan

Meer over Michiel

Andere betrokken collega's:

Ronnie Poorterman

Voor Goedopweg, de samenwerking tussen gemeente en provincie Utrecht, gemeente Amersfoort, Rijkswaterstaat en het Ministerie, hebben wij de regionale aanpak gedefinieerd om deelmobiliteit en MaaS op korte termijn op te schalen. Deze aanpak geeft op een pragmatische manier invulling aan opschaling door de kansen die zich voordoen om het aanbod uit te breiden, de vraag te stimuleren en duurzame kennisontwikkeling te bundelen en te organiseren.

 

De regionale aanpak is onder meer gericht op laagdrempelige en herkenbare kennismaking met deelmobiliteit en het bieden van een beter investeringsperspectief voor opschaling aan deelmobiliteitsaanbieders.

 

Om een regionale aanpak te definiëren hebben wij uitgebreid gesproken met trekkers van de gebiedsgerichte projecten binnen Goedopweg, met vertegenwoordigers van de partijen binnen Goedopweg, met diverse gemeenten in de regio en met marktpartijen.

 

Op basis van de gesprekken en relevante (beleids)documenten definieerden we een aantal uitgangspunten en  vormden we drie werklijnen (vergroten aanbod, stimuleren vraag en kennis delen/ontwikkelen). Binnen deze werklijnen zijn vervolgens een negental mogelijke projecten beschreven die bijdragen aan regionale opschaling. Die projecten worden beschreven in termen van: probleemstelling,  doelstelling(en), scopebeschrijving, deliverables, mogelijke kosten en capaciteit.

 

De komende jaren gaat Goedopweg de projecten verder concretiseren en uitvoeren en gaan we de opschaling van deelmobiliteit en MaaS op straat zien.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder