Project

Helpen in Houten

08 apr 2021

Opdrachtgever

Gemeente Houten

Projectrol

Projectleider

Start project

feb 2021

Helpen in Houten
Ronnie Poorterman

Ronnie Poorterman

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie Poorterman

Andere betrokken collega's:

Rogier

Projecthistorie

Helpen in Houten

08 apr 2021

In het collegeprogramma Duurzaam, ondernemend en dichtbij! van de gemeente Houten staan de ambities ten aanzien van mobiliteit en bereikbaarheid beschreven. Bijvoorbeeld het stimuleren van fietsen en het verbeteren van de doorstroming op de rondweg. De ambities zijn vertaald in concrete projecten. Het vraagt veel inzet om alle projecten van papier naar de praktijk te krijgen. Gemeente Houten heeft daarom aan Keypoint gevraagd om daarbij te helpen.

 

Projectleider Mobiliteit

Ronnie Poorterman en Rogier Busscher zijn aan de slag in de functie van projectleider mobiliteit. Zij bieden daarmee tijdelijk extra capaciteit aan de gemeentelijke organisatie. Ronnie: “Wij zorgen ervoor dat de diverse projecten verder worden uitgewerkt en uitgevoerd. Wij richten ons daarbij vooral op projecten uit de mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk”. Rogier: “Denk hierbij aan verbetermaatregelen op de Provincialeweg in Schalkwijk (veiligheid fietsers, snelheid autoverkeer, verkeershinder voor omwonenden) en op de Lekdijk (veel recreatief verkeer, op zomerse dagen hinder door motoren)”.

 

Participatie

Bij de meeste projecten maakt contact met bewoners een belangrijk deel uit van de werkzaamheden. Daarnaast hebben we afstemming met buurgemeenten en provincies. Voor diverse projecten zal (provinciale) subsidie noodzakelijk zijn en worden georganiseerd.

 

Als het goed is zien we binnenkort de eerste concrete resultaten op straat.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Geslaagde Datadag Mobiliteit

Nieuws

09 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Geslaagde Datadag Mobiliteit

We kijken terug op een geslaagde Datadag Mobiliteit, met een drukbezochte interactieve webinar over data uit voertuigen door Keypoint en NDW, en mooie één op één gesprekken in onze digitale stand.

Lees verder
Helpen in Houten

Project

08 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Helpen in Houten

Als projectleider mobiliteit zorgen wij ervoor dat diverse projecten in Houten worden gerealiseerd. We richten ons vooral op projecten uit de mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk.

Lees verder
Digitaliseringsopgave: van landelijke aanpak naar regionaal vruchten plukken

Nieuws

09 mrt
Bas Door

Bas

Digitaliseringsopgave: van landelijke aanpak naar regionaal vruchten plukken

In Nederland is afgesproken dat eind 2023 alle wegbeheerders Mobiliteitsdata leveren. De zogenaamde Digitaliserings-opgave. Bij Keypoint is Bas Pietersen volop met dit onderwerp bezig. Maar wat betekent het eigenlijk, wat is de stand van zaken en wat gaat het ons brengen?

Lees verder