Project

Helpen in Houten

08 apr 2021

Opdrachtgever

Gemeente Houten

Projectrol

Projectleider

Start project

feb 2021

Helpen in Houten
Ronnie Poorterman

Ronnie Poorterman

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie Poorterman

Andere betrokken collega's:

Rogier

Projecthistorie

Helpen in Houten

08 apr 2021

In het collegeprogramma Duurzaam, ondernemend en dichtbij! van de gemeente Houten staan de ambities ten aanzien van mobiliteit en bereikbaarheid beschreven. Bijvoorbeeld het stimuleren van fietsen en het verbeteren van de doorstroming op de rondweg. De ambities zijn vertaald in concrete projecten. Het vraagt veel inzet om alle projecten van papier naar de praktijk te krijgen. Gemeente Houten heeft daarom aan Keypoint gevraagd om daarbij te helpen.

 

Projectleider Mobiliteit

Ronnie Poorterman en Rogier Busscher zijn aan de slag in de functie van projectleider mobiliteit. Zij bieden daarmee tijdelijk extra capaciteit aan de gemeentelijke organisatie. Ronnie: “Wij zorgen ervoor dat de diverse projecten verder worden uitgewerkt en uitgevoerd. Wij richten ons daarbij vooral op projecten uit de mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk”. Rogier: “Denk hierbij aan verbetermaatregelen op de Provincialeweg in Schalkwijk (veiligheid fietsers, snelheid autoverkeer, verkeershinder voor omwonenden) en op de Lekdijk (veel recreatief verkeer, op zomerse dagen hinder door motoren)”.

 

Participatie

Bij de meeste projecten maakt contact met bewoners een belangrijk deel uit van de werkzaamheden. Daarnaast hebben we afstemming met buurgemeenten en provincies. Voor diverse projecten zal (provinciale) subsidie noodzakelijk zijn en worden georganiseerd.

 

Als het goed is zien we binnenkort de eerste concrete resultaten op straat.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder