Project

Helpen in Houten

08 apr 2021

Opdrachtgever

Gemeente Houten

Projectrol

Projectleider

Start project

feb 2021

Helpen in Houten
Ronnie Poorterman

Ronnie Poorterman

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie Poorterman

Andere betrokken collega's:

Rogier

Projecthistorie

Helpen in Houten

08 apr 2021

In het collegeprogramma Duurzaam, ondernemend en dichtbij! van de gemeente Houten staan de ambities ten aanzien van mobiliteit en bereikbaarheid beschreven. Bijvoorbeeld het stimuleren van fietsen en het verbeteren van de doorstroming op de rondweg. De ambities zijn vertaald in concrete projecten. Het vraagt veel inzet om alle projecten van papier naar de praktijk te krijgen. Gemeente Houten heeft daarom aan Keypoint gevraagd om daarbij te helpen.

 

Projectleider Mobiliteit

Ronnie Poorterman en Rogier Busscher zijn aan de slag in de functie van projectleider mobiliteit. Zij bieden daarmee tijdelijk extra capaciteit aan de gemeentelijke organisatie. Ronnie: “Wij zorgen ervoor dat de diverse projecten verder worden uitgewerkt en uitgevoerd. Wij richten ons daarbij vooral op projecten uit de mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk”. Rogier: “Denk hierbij aan verbetermaatregelen op de Provincialeweg in Schalkwijk (veiligheid fietsers, snelheid autoverkeer, verkeershinder voor omwonenden) en op de Lekdijk (veel recreatief verkeer, op zomerse dagen hinder door motoren)”.

 

Participatie

Bij de meeste projecten maakt contact met bewoners een belangrijk deel uit van de werkzaamheden. Daarnaast hebben we afstemming met buurgemeenten en provincies. Voor diverse projecten zal (provinciale) subsidie noodzakelijk zijn en worden georganiseerd.

 

Als het goed is zien we binnenkort de eerste concrete resultaten op straat.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Project

14 sept
Patrick Door

Patrick

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Bij de bouw van een villa ontstaat onzekerheid over de autolift in de nieuwe parkeerkelder. Keypoint helpt met een simulatie van de parkeerbewegingen.

Lees verder
Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

Project

08 sept
Liesbeth Door

Liesbeth

Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

We hebben de sluiting van de Weesperstraat in Amsterdam onder de loep genomen. Door gebruikt te maken van openbare data kunnen we kijken naar de effecten op het openbaar vervoer. Liesbeth en Justin nodigen u uit om te kijken wat er onder andere mogelijk is met openbare OV-data. Lees hier verder over hun bevindingen:

Lees verder
Het fietsen is weer begonnen

Project

05 sept
Justin Door

Justin

Het fietsen is weer begonnen

Vele Scholieren stappen vandaag weer op de fiets om naar school te komen. Dit is goed nieuws in een samenleving waarin we meer mensen op de fiets willen krijgen. Justin vraagt uw aandacht voor de obstakels die middelbare scholieren tegenkomen als ze regelmatig naar school fietsen. En waarom die zo belangrijk zijn om op te lossen.

Lees verder