Project

Het bepalen van fietsroutes met behulp van WiFi-tracking

06 feb 2012

Opdrachtgever

Gemeente Lochem

Projectrol

Advies

Start project

feb 2012

Het bepalen van fietsroutes met behulp van WiFi-tracking
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Aanleiding De routekeuze van de fietser is lastig te achterhalen. Verschillende methoden en technieken proberen dat in beeld te brengen. Met GPS- en Bluetooth-tracking is een nieuwe weg ingeslagen. De respons bij Bluetooth-tracking is echter gering en ondanks de gedetailleerde data die GPS-tracking oplevert, moeten respondenten bewust kiezen om met GPS gevolgd te worden. Het ontbreekt aan methoden waarbij onafhankelijke data wordt verzameld die de beleidsmedewerker kan helpen bij het maken en beargumenteren van beleidskeuzes. Keypoint heeft daarom een onderzoek uitgevoerd naar de potentie van WiFi-tracking om routekeuze van fietsers te achterhalen. Methode In de Gemeente Lochem zijn op vijf locaties met behulp van WiFi-nodes detecties van mac-adressen gedaan. Voor de mac-adressen die op twee of meerdere locaties zijn gedetecteerd is een analyse uitgevoerd en zijn op basis van verplaatsingsafstand en reistijd fietsers onderscheiden van voetgangers en motorvoertuigen. Op deze manier kunnen herkomst- en bestemmingpatronen binnen een dorp of stad in beeld worden gebracht. Resultaten Hoewel er enkele kanttekeningen zijn bij de interpretatie van de fietsroutes en het percentage van fietsers dat met WiFi gedetecteerd wordt, kan op een relatief eenvoudige manier in beeld gebracht worden: Tussen welke locaties fietsers zich verplaatsen; Wat de belangrijkste HB-relaties zijn; Hoe de netwerkverdeling van fietsers in een gebied er uitziet.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

Nieuws

13 mei
Mark Door

Mark

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

In onze werkzaamheden zien we dat de opkomst van de iVRI veel veranderingen veroorzaakt en bij wegbeheerders veel vragen met zich meebrengt, bijvoorbeeld over de taken en verantwoordelijkheden van de wegbeheerder. In dit artikel nemen we u graag mee in de vragen waar wegbeherend Nederland voor staat om de iVRI succesvol te implementeren.

Lees verder
MIRT onderzoek A50 in goede banen

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

MIRT onderzoek A50 in goede banen

Wij zijn als projectbeheerder de sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek (en andere leden van het projectmanagement team), op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak. Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder