Nieuws

Het jaar van de waarheid voor Enschede

20 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente Enschede

Projectrol

Projectleiding

Start project

feb 2019

Het jaar van de waarheid voor Enschede
Benjamin

Benjamin

Gedragsingenieur

Vol enthousiasme, geïnteresseerd in de mens in het verkeer

Mensen staan dagelijks in de file; dat intrigeert Benjamin al jaren. Kennelijk is het zo slecht nog niet? In ieder geval is het voor Benjamin aanleiding genoeg om zijn tanden te zetten in het realiseren van gedragsverandering.

Meer over Benjamin

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

De Gemeente Enschede heeft in 2012 haar fietsvisie vastgesteld met de ambitieuze titel Enschede Fietsstad 2020. De rode lijn in de visie is het verhaal dat Enschede in het verleden veel heeft gedaan voor de fietser, maar rond 2012 constateerde dat er bijgeschakeld moest gaan worden. De fietsvisie ging dan ook gepaard met een flink maatregelenpakket wat in de afgelopen jaren is uitgevoerd. Een onderdeel daarvan is een communicatie- en gedragscampagne waarvoor Benjamin als projectleider is ingehuurd. Deze campagne, Enschede Fietsstad 2020, begon ten tijde van Beter Benutten en nadert het jaar van de waarheid.

De campagne bestaat uit een drie verschillende onderdelen die elk hun eigen succes kennen.
  1. Online aanwezigheid met een website en social media;
  2. Uitdeelacties op straat;
  3. De inzet van de SMART app.
Online aanwezigheid
De online aanwezigheid zorgt ervoor dat de gemeente op een positieve manier het fietsen in Enschede onder de aandacht kan brengen. In eerste instantie liep dit via het reguliere Facebook-kanaal van de gemeente, maar naar mate de campagne vorderde en hoeveelheid content toenam, kwam de planning steeds vaker in de knel. Is er daarom een eigen kanaal opgezet, waardoor er ruimte ontstond voor meer content. Dit kanaal heeft ondertussen bijna 2.000 volgers en kan dus met recht een succes genoemd worden.

Uitdeelacties
Daarnaast worden er regelmatig uitdeelacties gehouden, waarbij bestaande fietsers worden beloond voor het feit dat ze op de fiets zitten. Enschede kiest er daarbij bewust voor om niet de verandering te belonen, maar juist ook de mensen die al jaren op de fiets zitten. Deze aanpak levert elke actie weer heel veel positieve respons op. Bij het uitdelen van de beloning (veelal een reep chocolade of een appel) zit er vervolgens een flyer om ook nog de betrokkenen te kunnen informeren over verschillende acties.

SMART app
Verder heeft de in Enschede ontwikkelde app SMART een prominente rol in de campagne. De gemeente definieert verschillende doelstellingen (uitdagingen) in de app en fietsers die deze doelstelling halen krijgen een beloning. Dit biedt een breed scala aan mogelijkheden. Zo krijgt iedereen die meedoet een punt voor elke gefietste kilometer, waardoor je zonder al te veel moeite al aan het sparen bent. De maandelijkse keuze-uitdagingen geven fietsers nog wat meer punten en, niet onbelangrijk, zorgen er daarnaast voor dat er ook daadwerkelijk meer gefietst wordt. Een derde voorbeeld is een beloningsactie waarbij leden van sportclubs worden gestimuleerd om vaker de fiets te pakken, waarmee ze sparen voor een beloning voor de club.

Ondertussen is het alweer bijna het voorjaar van 2019 en de verkiezing komt in zicht. Door het uitspreken van de ambitie, zet Enschede natuurlijk vol in om de verkiezing te winnen. Tegelijkertijd is de ingeslagen weg, waarbij flink wordt geïnvesteerd in het fietsklimaat, het resultaat waar de stad voor de lange termijn wat aan heeft. Het winnen van de verkiezing kan wat dat betreft de kers op de taart worden.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

Nieuws

13 mei
Mark Door

Mark

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

In onze werkzaamheden zien we dat de opkomst van de iVRI veel veranderingen veroorzaakt en bij wegbeheerders veel vragen met zich meebrengt, bijvoorbeeld over de taken en verantwoordelijkheden van de wegbeheerder. In dit artikel nemen we u graag mee in de vragen waar wegbeherend Nederland voor staat om de iVRI succesvol te implementeren.

Lees verder
MIRT onderzoek A50 in goede banen

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

MIRT onderzoek A50 in goede banen

Wij zijn als projectbeheerder de sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek (en andere leden van het projectmanagement team), op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak. Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder