HOV-Westland

HOV-Westland

08 dec 2020

Het Westland is een welvarende en innovatieve streek, mede door de snelgroeiende ontwikkeling op het gebied van agribusiness. Voor dit gebied – strategisch gelegen tussen Den Haag, Delft, Vlaardingen en Rotterdam – onderzoekt Cees samen met adviesbureaus Witteveen en Bos en Panteia hoe het Openbaar Vervoer een sterke impuls kan krijgen met als tijdshorizon 2040/2050.

Gezien de ontwikkelingen van onder meer Greenport West Holland nabij Naaldwijk en de stijging van de economische activiteit, loopt het huidige (auto-) verkeerssysteem vast. Onderzocht wordt hoe de verkeersrelaties in 2040 liggen, welke ontwikkelingen er zijn in het aantallen woningen en arbeidsplaatsen en welke OV-systemen daarbij kunnen passen. Met behulp van modelruns is geanalyseerd welke reizigersaantallen in verschillende scenario’s gaan gelden en welk OV-systeem daarbij past. Tevens zijn de investeringskosten in beeld gebracht, alsmede de jaarlijkse exploitatiekosten en reizigersopbrengsten. Onderdeel van de verkenning zijn, naast het selecteren van de meest kansrijke varianten, ook de ontwikkelpaden voor de langere termijn. De omliggende gemeentes, vervoerbedrijven, provincie en MRDH zijn betrokken bij het proces.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Project

29 feb
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Haarlem is bezig veel wegen te transformeren naar GOW30. Keypoint voert in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar het effect dat deze transitie kan hebben op het openbaar vervoer in de stad.

Lees verder
Zero-emissie busvervoer in Twente

Project

26 feb
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Zero-emissie busvervoer in Twente

De provincie Overijssel wil definitief de omslag maken naar zero-emissie busvervoer. Om dat te bereiken heeft Keypoint de provincie Overijssel ondersteund met een onderzoek naar de realisatie van laadinfrastructuur in de regio.

Lees verder
Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Project

04 dec
Daan de Wit Door

Daan de Wit

Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Daan de Wit heeft bij Keypoint een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van Bus Rapid Transit (BRT) in Nederland. Welke factoren beïnvloeden de levensvatbaarheid van deze vorm van openbaar vervoer? Daan heeft dit grondig onderzocht.

Lees verder