Project

HOV-Westland

08 dec 2020

Opdrachtgever

Gemeente Westland

Projectrol

Projectleider

Start project

nov 2020

HOV-Westland
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Justin

Projecthistorie

HOV-Westland

08 dec 2020

Het Westland is een welvarende en innovatieve streek, mede door de snelgroeiende ontwikkeling op het gebied van agribusiness. Voor dit gebied – strategisch gelegen tussen Den Haag, Delft, Vlaardingen en Rotterdam – onderzoekt Cees samen met adviesbureaus Witteveen en Bos en Panteia hoe het Openbaar Vervoer een sterke impuls kan krijgen met als tijdshorizon 2040/2050.

Gezien de ontwikkelingen van onder meer Greenport West Holland nabij Naaldwijk en de stijging van de economische activiteit, loopt het huidige (auto-) verkeerssysteem vast. Onderzocht wordt hoe de verkeersrelaties in 2040 liggen, welke ontwikkelingen er zijn in het aantallen woningen en arbeidsplaatsen en welke OV-systemen daarbij kunnen passen. Met behulp van modelruns is geanalyseerd welke reizigersaantallen in verschillende scenario’s gaan gelden en welk OV-systeem daarbij past. Tevens zijn de investeringskosten in beeld gebracht, alsmede de jaarlijkse exploitatiekosten en reizigersopbrengsten. Onderdeel van de verkenning zijn, naast het selecteren van de meest kansrijke varianten, ook de ontwikkelpaden voor de langere termijn. De omliggende gemeentes, vervoerbedrijven, provincie en MRDH zijn betrokken bij het proces.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Project

14 sept
Patrick Door

Patrick

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Bij de bouw van een villa ontstaat onzekerheid over de autolift in de nieuwe parkeerkelder. Keypoint helpt met een simulatie van de parkeerbewegingen.

Lees verder
Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

Project

08 sept
Liesbeth Door

Liesbeth

Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

We hebben de sluiting van de Weesperstraat in Amsterdam onder de loep genomen. Door gebruikt te maken van openbare data kunnen we kijken naar de effecten op het openbaar vervoer. Liesbeth en Justin nodigen u uit om te kijken wat er onder andere mogelijk is met openbare OV-data. Lees hier verder over hun bevindingen:

Lees verder
Het fietsen is weer begonnen

Project

05 sept
Justin Door

Justin

Het fietsen is weer begonnen

Vele Scholieren stappen vandaag weer op de fiets om naar school te komen. Dit is goed nieuws in een samenleving waarin we meer mensen op de fiets willen krijgen. Justin vraagt uw aandacht voor de obstakels die middelbare scholieren tegenkomen als ze regelmatig naar school fietsen. En waarom die zo belangrijk zijn om op te lossen.

Lees verder