HOV-Westland

HOV-Westland

08 dec 2020

Het Westland is een welvarende en innovatieve streek, mede door de snelgroeiende ontwikkeling op het gebied van agribusiness. Voor dit gebied – strategisch gelegen tussen Den Haag, Delft, Vlaardingen en Rotterdam – onderzoekt Cees samen met adviesbureaus Witteveen en Bos en Panteia hoe het Openbaar Vervoer een sterke impuls kan krijgen met als tijdshorizon 2040/2050.

Gezien de ontwikkelingen van onder meer Greenport West Holland nabij Naaldwijk en de stijging van de economische activiteit, loopt het huidige (auto-) verkeerssysteem vast. Onderzocht wordt hoe de verkeersrelaties in 2040 liggen, welke ontwikkelingen er zijn in het aantallen woningen en arbeidsplaatsen en welke OV-systemen daarbij kunnen passen. Met behulp van modelruns is geanalyseerd welke reizigersaantallen in verschillende scenario’s gaan gelden en welk OV-systeem daarbij past. Tevens zijn de investeringskosten in beeld gebracht, alsmede de jaarlijkse exploitatiekosten en reizigersopbrengsten. Onderdeel van de verkenning zijn, naast het selecteren van de meest kansrijke varianten, ook de ontwikkelpaden voor de langere termijn. De omliggende gemeentes, vervoerbedrijven, provincie en MRDH zijn betrokken bij het proces.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Project

03 jun
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Veel gemeenten zijn bezig met het invoeren van 30 km/uur als maximumsnelheid binnen een groot deel van de bebouwde kom. Wij maken voor gemeenten en provincies graag inzichtelijk wat de invloed is van de nieuwe maximumsnelheden op de rijtijden van het ov. Hiervoor maken we onder andere gebruik van floating car data uit bussen.

Lees verder
Even Voorstellen: Luuk Spijker

Project

30 apr
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Even Voorstellen: Luuk Spijker

Op 16 april is Luuk Spijker begonnen als stagiair bij Keypoint. Hij gaat zich de komende tijd bezighouden met een onderzoek naar de mogelijkheden van Bus Rapid Transit onder begeleiding van Justin van Steijn.

Lees verder
Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreëerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder