Project

Informatiemanager MaaS pilot Twente

17 dec 2019

Opdrachtgever

Gemeente Enschede

Projectrol

Informatiemanager

Start project

jun 2019

Informatiemanager MaaS pilot Twente
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Binnen het landelijke programma Mobility as a Service (MaaS) werken zeven regio’s en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met marktpartijen aan het verbeteren van de bereikbaarheid. Dit doen ze middels zeven pilots in de verschillende regio’s, waarvan Twente er één is. Elk van de pilots heeft een specifieke insteek, waardoor overheden en marktpartijen op verschillende manieren ervaring opdoen met deze vraaggerichte aanpak van mobiliteit.

MaaS pilot Twente

Startpunt van de Twentse MaaS pilot is de wens om het doelgroepenvervoer (WMO taxiritten) en het (kleinschalig) Openvaar Vervoer op een slimme manier aan elkaar te koppelen. De gedachte is om WMO reizigers vaker gebruik te laten maken van het OV (of andere vervoersmogelijkheden) en, andersom, niet-WMO reizigers gebruik te laten maken van de taxi. Op die manier verwacht de regio – bestaande uit 8 gemeenten en de provincie Overijssel – een volgende stap te zetten richting een efficiënt en toekomstbestendig vervoerssysteem.

Rol informatiemanager

Erik Klok vervult binnen de pilot de rol van Informatiemanager. Vanuit die rol bewaakt hij het goede verloop van informatie-uitwisseling tussen de toekomstige aanbieder van de MaaS-dienst en de bestaande systemen in Twente. Daarnaast denkt hij mee over landelijke standaarden voor het koppelen van maatwerkvervoer in MaaS en zorgt hij voor een goede Monitoring en Evaluatie van de pilot. Vanuit zijn rol is Erik tevens mede-beoordelaar van de aanbiedingen van marktpartijen.

Meer weten?

Voor meer informatie over de Twentse MaaS pilot en de rol van Keypoint daarbij kunt u contact opnemen met Erik Klok.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder