Project

Informatiemanager MaaS pilot Twente

17 dec 2019

Opdrachtgever

Gemeente Enschede

Projectrol

Informatiemanager

Start project

jun 2019

Informatiemanager MaaS pilot Twente
Erik

Erik

Adviseur Mobiliteit

Analytisch en gedreven door duurzame mobiliteitsveranderingen

Hoe kunnen we de transitie naar duurzame mobiliteit concreet vormgeven? En hoe kunnen we de voortgang en het effect van beleid en maatregelen het beste meten? Concrete vragen waarvoor u bij Erik aan het juiste adres bent.

Meer over Erik

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Binnen het landelijke programma Mobility as a Service (MaaS) werken zeven regio’s en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met marktpartijen aan het verbeteren van de bereikbaarheid. Dit doen ze middels zeven pilots in de verschillende regio’s, waarvan Twente er één is. Elk van de pilots heeft een specifieke insteek, waardoor overheden en marktpartijen op verschillende manieren ervaring opdoen met deze vraaggerichte aanpak van mobiliteit.

MaaS pilot Twente

Startpunt van de Twentse MaaS pilot is de wens om het doelgroepenvervoer (WMO taxiritten) en het (kleinschalig) Openvaar Vervoer op een slimme manier aan elkaar te koppelen. De gedachte is om WMO reizigers vaker gebruik te laten maken van het OV (of andere vervoersmogelijkheden) en, andersom, niet-WMO reizigers gebruik te laten maken van de taxi. Op die manier verwacht de regio – bestaande uit 8 gemeenten en de provincie Overijssel – een volgende stap te zetten richting een efficiënt en toekomstbestendig vervoerssysteem.

Rol informatiemanager

Erik Klok vervult binnen de pilot de rol van Informatiemanager. Vanuit die rol bewaakt hij het goede verloop van informatie-uitwisseling tussen de toekomstige aanbieder van de MaaS-dienst en de bestaande systemen in Twente. Daarnaast denkt hij mee over landelijke standaarden voor het koppelen van maatwerkvervoer in MaaS en zorgt hij voor een goede Monitoring en Evaluatie van de pilot. Vanuit zijn rol is Erik tevens mede-beoordelaar van de aanbiedingen van marktpartijen.

Meer weten?

Voor meer informatie over de Twentse MaaS pilot en de rol van Keypoint daarbij kunt u contact opnemen met Erik Klok.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Gebruik fietsenstallingen Utrecht tijdens coronamaatregelen

Nieuws

31 mrt
Rogier Door

Rogier

Gebruik fietsenstallingen Utrecht tijdens coronamaatregelen

Het dagelijks leven wordt momenteel sterk beïnvloed door maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Wij waren nieuwsgierig naar het effect van deze maatregelen op het gebruik van de fietsenstallingen rondom Utrecht centraal. Om dit inzichtelijk te maken hebben we de bezettingsgraad van de stallingen Stationsplein, Jaarbeursplein en Knoop geanalyseerd.  

Lees verder
OV-fiets gebruik tijdens Corona-maatregelen

Nieuws

17 mrt
Cees Door

Cees

OV-fiets gebruik tijdens Corona-maatregelen

De maatregelen die getroffen worden door de regering ter bestrijding van het coronavirus hebben grote invloed op het dagelijks leven. Eén van de effecten is zichtbaar op het gebied van mobiliteit. Omdat Keypoint professionele analysesoftware heeft ontwikkeld voor het openbaar vervoer en de fiets, hebben we de invloed van de maatregelen op het OV-fiets gebruik inzichtelijk kunnen maken.

Lees verder
Enschede beste Grote Fietsgemeente van Nederland!

Nieuws

02 mrt
Patrick Door

Patrick

Enschede beste Grote Fietsgemeente van Nederland!

Het jaar van de waarheid heeft in iets moois geresulteerd.

Lees verder