Project

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal

01 okt 2019

Opdrachtgever

Gemeente Oldenzaal

Projectrol

Adviseur

Start project

jun 2019

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal
Sanne

Sanne

Adviseur Mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

Ronald

De gemeente Oldenzaal wil de doorstroming op de Eektestraat verder optimaliseren zodat de Eektestraat een aantrekkelijker alternatief wordt voor het verkeer, dat van noord naar zuid en omgekeerd, Oldenzaal passeert. Het doel is dat de route door het centrum meer wordt ontzien.

Uitgangspunt daarbij is dat de huidige vijf VRI’s op de Eektestraat ‘intelligent’ worden: dus voorzien worden van de nieuwe ‘Intelligente verkeersregelinstallatie’-architectuur (iVRI). Deze nieuwe iVRI architectuur biedt een aantal voordelen voor wegbeheerder en weggebruiker:

  • Zo is de (regel)intelligentie losgekoppeld van de hardware op straat, waardoor je als wegbeheerder niet vastzit aan de netwerkoplossing van de hardware leverancier. Hierdoor kan je de beste locatiespecifieke oplossing cq leverancier kunt kiezen;
  • Voor de weggebruikers bieden iVRI’s de mogelijkheid om aan te geven wanneer een bepaalde richting groen of rood gaat worden;
  • kunnen weggebruikers dienen als sensor bij de optimalisatie;
  • kunnen bepaalde doelgroepen, zoals groepen fietsers of kolonnes voertuigen geprioriteerd worden. 

Veel mogelijkheden met veel keuzemogelijkheden op beleidsniveau.  Keypoint begeleidt de gemeente daarbij en legt de keuzes vast. Door het organiseren van een aantal workshops met de gemeente komt Keypoint tot een gedragen verkeerskundig beleidskader. Aanvullend voert Keypoint een data-analyse uit om zowel op netwerk- als kruispuntniveau een basisreferentie te bepalen op bijvoorbeeld wachttijd of reistijd.

Het beleidskader dient vervolgens als basis voor de uitvraag van de gewenste netwerkoptimalisatie voor de verkeersregelinstallaties (VRI’s) op de Eektestraat.

Mocht je ook ondersteuning nodig hebben bij het opstellen van verkeerskundige beleidskaders of bij (i)VRI-vervangingsvraagstukken dan helpen wij u graag en kunt u contact opnemen met Sanne van Zundert.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal

Project

01 okt
Sanne Door

Sanne

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal

De Eektestraat als aantrekkelijke route voor verkeer dat van noord naar zuid en omgekeerd Oldenzaal passeert. Dat is wat gemeente Oldenzaal graag wil. Een optimalisatie van de doorstroming door de inzet van iVRI’s is hiervoor volgens de gemeente nodig. Keypoint begeleidt de gemeente om te komen tot 1) een gedragen verkeerskundig beleidskader en 2) een uitvraag voor een netwerkoptimalisatie op basis van iVRI’s.

Lees verder
Keypoint treedt toe tot ADAS alliantie

Nieuws

26 sept
Ronnie Door

Ronnie

Keypoint treedt toe tot ADAS alliantie

Met het aanbieden van een ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) training voor wegbeheerders treedt Keypoint Consultancy toe tot de ADAS alliantie. In deze toegepaste training behandelen we zowel de theorie en praktijk van moderne rijhulpsystemen in voertuigen (ADAS). De training is een gezamenlijk product van Keypoint Consultancy en Prodrive Academy.

Lees verder
Verkenning CID Binckhorst

Project

24 sept
Cees Door

Cees

Verkenning CID Binckhorst

Om de verstedelijkingsopgave voor CID-Binckhorst in Den Haag te realiseren dient er een mobiliteitstransitie plaats te vinden. Dit project focust zich op het verkennen van oplossingen voor deze transitie.

Lees verder