Project

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal

01 okt 2019

Opdrachtgever

Gemeente Oldenzaal

Projectrol

Adviseur

Start project

jun 2019

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal
Sanne

Sanne

Adviseur Mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

Ronald

De gemeente Oldenzaal wil de doorstroming op de Eektestraat verder optimaliseren. Het doel is dat de Eektestraat een aantrekkelijker alternatief wordt voor het verkeer dat van noord naar zuid en omgekeerd Oldenzaal passeert. Het beoogde effect is dat de route door het centrum meer wordt ontzien.

Intelligente verkeerslichten
Uitgangspunt daarbij is dat de huidige vijf VRI’s op de Eektestraat ‘intelligent’ worden: dus voorzien worden van de nieuwe ‘intelligente verkeersregelinstallatie’-architectuur (iVRI). Deze nieuwe iVRI architectuur biedt een aantal voordelen voor wegbeheerder en weggebruiker:

  • Zo is de (regel)intelligentie losgekoppeld van de hardware op straat, waardoor je als wegbeheerder niet vastzit aan de netwerkoplossing van de hardware leverancier. Hierdoor kan je de beste locatiespecifieke oplossing cq leverancier kunt kiezen;
  • Voor de weggebruikers bieden iVRI’s de mogelijkheid om aan te geven wanneer een bepaalde richting groen of rood gaat worden;
  • Kunnen weggebruikers dienen als sensor bij de optimalisatie;
  • Kunnen bepaalde doelgroepen, zoals groepen fietsers of kolonnes voertuigen geprioriteerd worden. 

Een gedragen verkeerskundig beleidskader
Veel mogelijkheden met veel keuzes op beleidsniveau. Keypoint begeleidt de gemeente daarbij en legt de keuzes vast. Door het organiseren van een aantal workshops komt Keypoint samen met de gemeente tot een gedragen verkeerskundig beleidskader. Op dit moment wordt de laatste hand aan gelegd aan het kader. 

Een belangrijk onderdeel is het bepalen van het referentieniveau van de Eektestraat. Met andere woorden, hoe presteren de verkeersstromen in de huidige situatie. Keypoint voerde een data-analyse uitgevoerd om zowel op netwerk- als kruispuntniveau een basisreferentie te bepalen op bijvoorbeeld wachttijd of reistijd. Hiervoor is gebruik gemaakt van VLOG-data uit de huidige verkeerslichten. Het resultaat uit de analyse is opgenomen in het beleidskader.

Het beleidskader dient vervolgens als basis voor de uitvraag van de gewenste netwerkoptimalisatie voor de verkeersregelinstallaties (VRI’s) op de Eektestraat.

Mocht u ook ondersteuning nodig hebben bij het opstellen van verkeerskundige beleidskaders dan kunt u contact opnemen met Sanne van Zundert. Ook voor (i)VRI-vervangingsvraagstukken helpen wij u graag en kunt u contact opnemen met Ronny Berning.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

GVVP Zeewolde

Project

11 sept
Ronnie Door

Ronnie

GVVP Zeewolde

Voor de gemeente Zeewolde stelt Keypoint het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan op. Het beschrijft het mobiliteitsbeleid langs vier belangrijke thema’s: Bereikbaarheid, Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Duurzaamheid. Twee kernwoorden van het nieuwe GVVP zijn: handzaam en gedragen.

Lees verder
Vraag het Keypoint !

Nieuws

11 aug
Ronnie Door

Ronnie

Vraag het Keypoint !

Bent u als wegbeheerder benieuwd wat de iVRI voor uw gemeente kan betekenen?  Wilt u weten wat OV- of fietsdata kan betekenen voor uw beleidsplannen? Of heeft u andere vragen met betrekking tot mobiliteit?  Vraag het Keypoint tijdens één van de sessies.

Lees verder
Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Project

11 aug
Rick Door

Rick

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Het Board Smart Mobility houdt zich bezig met gebruikersvraagstukken rondom Smart Mobility. Collega Rick Schotman neemt als gedragsingenieur deel aan dit board.

Lees verder