Project

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal

01 okt 2019

Opdrachtgever

Gemeente Oldenzaal

Projectrol

Adviseur

Start project

jun 2019

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal
Sanne

Sanne

Adviseur Mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

Ronald

De gemeente Oldenzaal wil de doorstroming op de Eektestraat verder optimaliseren zodat de Eektestraat een aantrekkelijker alternatief wordt voor het verkeer, dat van noord naar zuid en omgekeerd, Oldenzaal passeert. Het doel is dat de route door het centrum meer wordt ontzien.

Uitgangspunt daarbij is dat de huidige vijf VRI’s op de Eektestraat ‘intelligent’ worden: dus voorzien worden van de nieuwe ‘Intelligente verkeersregelinstallatie’-architectuur (iVRI). Deze nieuwe iVRI architectuur biedt een aantal voordelen voor wegbeheerder en weggebruiker:

  • Zo is de (regel)intelligentie losgekoppeld van de hardware op straat, waardoor je als wegbeheerder niet vastzit aan de netwerkoplossing van de hardware leverancier. Hierdoor kan je de beste locatiespecifieke oplossing cq leverancier kunt kiezen;
  • Voor de weggebruikers bieden iVRI’s de mogelijkheid om aan te geven wanneer een bepaalde richting groen of rood gaat worden;
  • kunnen weggebruikers dienen als sensor bij de optimalisatie;
  • kunnen bepaalde doelgroepen, zoals groepen fietsers of kolonnes voertuigen geprioriteerd worden. 

Veel mogelijkheden met veel keuzemogelijkheden op beleidsniveau.  Keypoint begeleidt de gemeente daarbij en legt de keuzes vast. Door het organiseren van een aantal workshops met de gemeente komt Keypoint tot een gedragen verkeerskundig beleidskader. Aanvullend voert Keypoint een data-analyse uit om zowel op netwerk- als kruispuntniveau een basisreferentie te bepalen op bijvoorbeeld wachttijd of reistijd.

Het beleidskader dient vervolgens als basis voor de uitvraag van de gewenste netwerkoptimalisatie voor de verkeersregelinstallaties (VRI’s) op de Eektestraat.

Mocht je ook ondersteuning nodig hebben bij het opstellen van verkeerskundige beleidskaders of bij (i)VRI-vervangingsvraagstukken dan helpen wij u graag en kunt u contact opnemen met Sanne van Zundert.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Project

28 mei
Heleen Door

Heleen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Hoe zien de reizigersstromen met het openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer eruit en hoe kan het OV-netwerk geoptimaliseerd worden? Het gebruik van concessie-overstijgende reisgegevens van trein, bus, tram en metro vormt de sleutel tot succes. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan vooral verder.

Lees verder
Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Nieuws

28 mei
Ronnie Door

Ronnie

Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Corona heeft ons in de greep. Wat betekent dit voor onze samenleving in de toekomst? Wij kijken vooruit en vertellen aan de hand van trends welke blijvende veranderingen wij zien.

Lees verder
Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Nieuws

25 mei
Erik Door

Erik

Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Door goed in beeld te brengen wat maatregelen en programma’s opleveren, kunnen overheden betere beslissingen maken over de inzet van hun middelen. We nemen u mee naar een aantal voorbeelden uit onze praktijk.

Lees verder