Nieuws

intelligente verkeerslichten iVRI’s ‘slim’ in zetten

08 feb 2022

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

feb 2022

intelligente verkeerslichten iVRI’s  ‘slim’ in zetten
Gertjan

Gertjan

Adviseur Smart Mobility en ITS

Expert ITS en reisinformatiesystemen Openbaar Vervoer

Gertjan ontzorgt de opdrachtgever, brengt zijn expertise in en verzorgt het proces en de organisatie van het project.

Meer over Gertjan

Andere betrokken collega's:

Mark

Als je intelligente verkeerslichten iVRI’s  ‘slim’ in wil zetten, is het van belang bij het realiseren hiervan te beginnen met vast te stellen wat je ermee wil bereiken. In het stappenplan iVRI, dat is uitgebracht door het CROW, is hiervoor de eerste stap "opstellen beleidskaders" opgenomen.  Een iVRI heeft gevolgen op veel verschillende vlakken (ICT, systeembeheer, digitalisering etc.) waar je als wegbeheerder de kosten pas gaat ervaren nadat er iVRI's gerealiseerd worden. Door voorafgaand aan de realisatie zowel de kosten als de baten inzichtelijk te maken wordt ook inzichtelijk waar je het uiteindelijk voor doet: is het resultaat de kosten en moeite ook waard?

 

Keypoint heeft uitgebreide ervaring met realisatietrajecten voor iVRI‘s. Hierbij signaleren we inmiddels dat deze stap vanwege verschillende redenen vaak overgeslagen wordt, of niet grondig doorlopen wordt. Om deze reden vonden we de vraag van gemeente Hardenberg om advies over gebruik van de iVRI's bij de herinrichting van de Haardijk zeer interessant. In deze opdracht kijken we samen met de gemeente op welke manier de iVRI een bijdrage kan leveren aan zowel de gemeente brede mobiliteitsdoelstellingen als de verkeerskundige en leefbaarheidsuitdagingen op de Haardijk. Dit resulteert in de betreffende 'beleidskaders' die als input wordt meegegeven aan het bouwteam dat over de realisatie van de iVRI's hiervan gaat.

Leeuwarden, dat inmiddels 10 iVRI's heeft, kiest er ook voor om deze stap nog expliciet te doorlopen om op deze manier meer bekendheid met en draagvlak voor alle consequenties van de iVRI op de gemeentelijke organisatie te creëren en te kijken op welke wijze de iVRI nog beter in de gemeentelijke organisatie opgenomen kan worden.

Ook in lopende opdrachten voor realisatie kan het soms zinnig zijn om een stap terug te doen en eerst met elkaar te kijken naar 'waar doen we het nou voor?'. Op die manier wordt er beter in beeld gebracht op welke manier er verandering in de werkwijze van de gemeente nodig is vóórdat dit ook al vereist is. Daarnaast wordt veel duidelijker waar je het uiteindelijk dan voor doet.

 

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Project

22 jun
Ronny Door

Ronny

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Bevorderen van de doorstroming door vervanging van rotondes door iVRI’s op 3 kruispunten op de N264 bij Uden.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

Nieuws

14 jun
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. Deze derde blog gaat over de invloed van parkeerbeleid op deelmobiliteit in de stad.

Lees verder
Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder