Is het OV toereikend voor uitbreiding van P+R in regio Utrecht?

Is het OV toereikend voor uitbreiding van P+R in regio Utrecht?

15 dec 2021

In de regio Utrecht wordt de komende jaren flink gebouwd aan de rijkswegen om de capaciteit uit te breiden en het wegennet te onderhouden. Deze werkzaamheden brengen verkeershinder met zich mee voor weggebruikers. Het project Minder Hinder zet zich in om deze hinder te minimaliseren. 

 

De regio Utrecht wil Park en Ride (P+R) inzetten als middel om de verkeershinder tijdens werkzaamheden te verminderen.  

 

Ook is P+R onderdeel van een bredere en duurzame mobiliteitstransitie, die nodig is om de woningbouwopgave te kunnen realiseren binnen de regio. 

 

Samen met Witteveen+Bos en Kwirkey, voert Keypoint een quick-scan uit naar het uitbreiden van P+R langs drie snelwegcorridors: de A12, de A2 en de A28. Keypoint richt zich hierbij op de pijler Openbaar Vervoer. Welk OV is er momenteel al beschikbaar om P+R op deze corridors te faciliteren en wat is het serviceniveau? Hoe dient de lijnvoering en het serviceniveau van het OV uitgebreid te worden om P+R-reizigers optimaal te faciliteren? 

 

Met de quickscan van Witteveen+Bos, Keypoint en Kwirkey heeft de regio Utrecht een duidelijk overzicht van locaties die al geschikt zijn, en aan welke nog werk moet worden verricht.  

Heeft uw gemeente of provincie ook behoefte aan concrete handvaten om de mobiliteitstransitie vorm te geven, neem dan contact met ons op. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Project

29 feb
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Haarlem is bezig veel wegen te transformeren naar GOW30. Keypoint voert in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar het effect dat deze transitie kan hebben op het openbaar vervoer in de stad.

Lees verder
Zero-emissie busvervoer in Twente

Project

26 feb
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Zero-emissie busvervoer in Twente

De provincie Overijssel wil definitief de omslag maken naar zero-emissie busvervoer. Om dat te bereiken heeft Keypoint de provincie Overijssel ondersteund met een onderzoek naar de realisatie van laadinfrastructuur in de regio.

Lees verder
Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Project

04 dec
Daan de Wit Door

Daan de Wit

Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Daan de Wit heeft bij Keypoint een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van Bus Rapid Transit (BRT) in Nederland. Welke factoren beïnvloeden de levensvatbaarheid van deze vorm van openbaar vervoer? Daan heeft dit grondig onderzocht.

Lees verder