Project

Is het OV toereikend voor uitbreiding van P+R in regio Utrecht?

15 dec 2021

Opdrachtgever

Programmabureau U Ned van de regio Utrecht

Projectrol

Inhoudelijk expert

Start project

apr 2021

Is het OV toereikend voor uitbreiding van P+R in regio Utrecht?
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Thuis in programmeer- en data-opdrachten

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Cees

In de regio Utrecht wordt de komende jaren flink gebouwd aan de rijkswegen om de capaciteit uit te breiden en het wegennet te onderhouden. Deze werkzaamheden brengen verkeershinder met zich mee voor weggebruikers. Het project Minder Hinder zet zich in om deze hinder te minimaliseren. 

 

De regio Utrecht wil Park en Ride (P+R) inzetten als middel om de verkeershinder tijdens werkzaamheden te verminderen.  

 

Ook is P+R onderdeel van een bredere en duurzame mobiliteitstransitie, die nodig is om de woningbouwopgave te kunnen realiseren binnen de regio. 

 

Samen met Witteveen+Bos en Kwirkey, voert Keypoint een quick-scan uit naar het uitbreiden van P+R langs drie snelwegcorridors: de A12, de A2 en de A28. Keypoint richt zich hierbij op de pijler Openbaar Vervoer. Welk OV is er momenteel al beschikbaar om P+R op deze corridors te faciliteren en wat is het serviceniveau? Hoe dient de lijnvoering en het serviceniveau van het OV uitgebreid te worden om P+R-reizigers optimaal te faciliteren? 

 

Met de quickscan van Witteveen+Bos, Keypoint en Kwirkey heeft de regio Utrecht een duidelijk overzicht van locaties die al geschikt zijn, en aan welke nog werk moet worden verricht.  

Heeft uw gemeente of provincie ook behoefte aan concrete handvaten om de mobiliteitstransitie vorm te geven, neem dan contact met ons op. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder