Project

iVRI en de Metropool Regio Amsterdam. Huidige uitrol en hoe verder

10 nov 2021

Opdrachtgever

MRA

Projectrol

iVRI specialist

Start project

okt 2020

iVRI en de Metropool Regio Amsterdam. Huidige uitrol en hoe verder
Ronny

Ronny

Adviseur Smart Mobility en ITS

Ronny's drijfveren zijn innovatie en kansen benutten

Ronny is een gedreven en betrokken persoon. Zijn drijfveren zijn innovatie en kansen benutten. Hij heeft zich verdiept in de laatste ontwikkelingen op het gebied van de verkeerslichten.

Meer over Ronny

Andere betrokken collega's:

De Metropoolregio Amsterdam (MRA) is actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van de iVRI, onder andere door te participeren in de landelijke samenwerking Talking Traffic. Dit initiatief heeft de MRA veel kennis gebracht over de iVRI, als wegbeheerder en als opdrachtgever voor de uitrol van iVRI’s in de regio. De MRA constateert dat de uitrol van de nieuwe iVRI in de regio stagneert. Dit was aanleiding om een onderzoek te doen naar de oorzaken van deze stagnatie. Het onderzoek heeft geleid tot een advies over de te nemen vervolgstappen, gericht op het gehele spectrum: technisch, organisatorisch, financieel en kennis.

Samen met Arcadis heeft Keypoint Consultancy onderzoek gedaan naar de oorzaken en gevolgen hiervan, waarbij Keypoint de inventarisatie van de stand van zaken over de iVRI, zowel regionaal als landelijk voor haar rekening heeft genomen. Ronny heeft vanuit zijn ervaring als iVRI deskundige bijgedragen aan het inventariseren van de stand van zaken bij de wegbeheerders en het ophalen van de visies van alle betrokken deskundigen over de iVRI, binnen de MRA. Deze informatie heeft het onderzoeksteam verwerkt in een rapport van bevindingen en adviezen. Het rapport is voor de MRA het vertrekpunt geweest voor het zetten van vervolgstappen om de uitrol verder te brengen. De MRA gaat hiervoor onderling intensiever samenwerken en de aanwezige kennis en kunde beter benutten. De intensievere samenwerking heeft tevens tot doel om een rol te blijven spelen in het verder optimaliseren van de iVRI door een gezamenlijke en gedragen visie uit te dragen.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder