Nieuws

Keypoint brengt gebruik fietsparkeervoorzieningen station Lelystad Centrum in kaart

22 apr 2018

Opdrachtgever

-

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

apr 2018

Keypoint brengt gebruik fietsparkeervoorzieningen station Lelystad Centrum in kaart
Sanne

Sanne

Adviseur mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

Stan Florieke
Behoefte aan informatie over de fietsparkeerder
De helft van alle treinreizigers in Nederland gaat met de fiets naar het station. Volgens ProRail en NS dreigt er een tekort van het aantal fietsparkeerplekken bij treinstations. Rondom station Lelystad Centrum blijkt nog geen sprake te zijn van een capaciteitstekort, maar een groot deel van de fietsparkeervoorzieningen wordt toch al intensief benut. Gezien de vraagstukken en komende ontwikkelingen rondom het stationsgebied had gemeente Lelystad behoefte meer te weten over het gebruik van hun fietsparkeervoorzieningen. 

Onderzoek met drie methoden
Het gebruik van de fietsparkeervoorzieningen is  door Keypoint in kaart gebracht door middel van drie methoden die elkaar ondersteunen en aanvullen. De parkeerdruk en de stallingsduur zijn onderzocht door middel van de RFID-techniek. Alle fietsen rondom het stationsgebied zijn voorzien van een flyer met een RFID-chip. Naast de flyer is elke fiets voorzien van een weesfietsenband. Twee weken later zijn de overgebleven bandjes geteld. Tenslotte stond op de flyer een verwijzing naar de enquête. Deze drie methoden zorgen samen voor een duidelijk profiel van het gebruik van de fietsparkeervoorzieningen.

Resultaten
Uit het onderzoek blijkt dat er genoeg totale capaciteit is in het stationsgebied, maar als wordt ingezoomd de druk niet evenredig verdeeld is over alle fietsparkeervoorzieningen. Vooral de voorzieningen dicht bij de (hoofd)ingang van het station hebben te maken met overbezetting. Deze overbezetting kan voor een deel verklaard worden door de grote hoeveelheid weesfietsen rondom het stationsgebied. De fietsparkeerlocaties onder het station kennen overigens de langste parkeerduur, terwijl de secties ten oosten van het station met name gebruikt worden door kortparkeerders. De resultaten van dit onderzoek worden door de gemeente Lelystad gebruikt voor de herstructurering van het stationsgebied.

Wilt u meer weten over het gebruik van uw fietsparkeervoorzieningen? Neemt u dan contact op met Sanne van Zundert.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Benuttingsmaatregelen N201

Project

01 jun
Patrick Door

Patrick

Benuttingsmaatregelen N201

Het inventariseren van en beoordelen van relatief goedkope, technologisch slimme benuttingsmaatregelen ter verbetering van de doorstroming op de N201, gebruik makend van de huidige, fysieke ruimte. Door middel van literatuuronderzoek is geïnventarise...

Lees verder
Jouw parkeerinformatie voor iedereen toegankelijk!

Nieuws

19 nov
Dennis Door

Dennis

Jouw parkeerinformatie voor iedereen toegankelijk!

Iedere automobilist is er naar op zoek: een parkeerplaats. De vraag is dan waar vind je een vrije plek? En, wat kost die parkeerplaats? Hoe prettig zou het zijn je als je weggebruiker deze informatie krijgt en dat dit wordt gekoppeld aan je eindbestemming en je reisdoel? Het project ‘Parkeerdata’ van samenwerkende overheden moet zorgen dat weggebruikers in de toekomst goed parkeerinformatie krijgen.

Lees verder
Keypoint heeft voor Randstadspoor een plan van aanpak opsteld om actuele aankomst en vertrektijden v

Project

27 feb
Patrick Door

Patrick

Keypoint heeft voor Randstadspoor een plan van aanpak opsteld om actuele aankomst en vertrektijden v

Keypoint heeft een plan van aanpak opgesteld waarin voor het Randstadspoor project...

Lees verder