Project

Keypoint en HAN onderzoeken ongevalsoorzaken

06 apr 2020

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat Noord-Nederland

Projectrol

Ondezoek

Start project

apr 2020

Keypoint en HAN onderzoeken ongevalsoorzaken
Rick

Rick

Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Antoon

Op verschillende snelwegtrajecten in Noord Nederland vinden relatief veel ongevallen plaats. Hoewel de weginrichting conform richtlijnen is, is het in veel gevallen onduidelijk wat de precieze oorzaak is van een ongeval.

Samen met studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen heeft Keypoint onderzocht welke beschikbare data mogelijk kunnen bijdragen aan een beter begrip van de ongevalsoorzaken. In het onderzoek zijn verschillende databronnen gebruikt, zoals floating car data, lusgegevens, weergegevens en door weggebruikers gegenereerde meldingen. Hiermee zijn 10 ongevallen nader onderzocht.

Met de data zijn mogelijke oorzaken opgespoord zoals de aanwezigheid van reeds bestaande files, verblinding door de zon, of inhalende vrachtauto’s op tracés waar dat niet is toegestaan. Analyse heeft geleid tot concrete, risicovolle scenario’s die door de wegbeheerder aangepakt kunnen worden.

Aan de hand van deze inzichten heeft Keypoint aanbevelingen gedaan op het gebied van monitoring of de toepassing van specifieke in-car oplossingen. Zodoende is dit onderzoek een aanzet om gericht en met specifieke smart mobility toepassingen de verkeersveiligheid te verbeteren.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

GVVP Zeewolde

Project

11 sept
Ronnie Door

Ronnie

GVVP Zeewolde

Voor de gemeente Zeewolde stelt Keypoint het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan op. Het beschrijft het mobiliteitsbeleid langs vier belangrijke thema’s: Bereikbaarheid, Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Duurzaamheid. Twee kernwoorden van het nieuwe GVVP zijn: handzaam en gedragen.

Lees verder
Vraag het Keypoint !

Nieuws

11 aug
Ronnie Door

Ronnie

Vraag het Keypoint !

Bent u als wegbeheerder benieuwd wat de iVRI voor uw gemeente kan betekenen?  Wilt u weten wat OV- of fietsdata kan betekenen voor uw beleidsplannen? Of heeft u andere vragen met betrekking tot mobiliteit?  Vraag het Keypoint tijdens één van de sessies.

Lees verder
Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Project

11 aug
Rick Door

Rick

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Het Board Smart Mobility houdt zich bezig met gebruikersvraagstukken rondom Smart Mobility. Collega Rick Schotman neemt als gedragsingenieur deel aan dit board.

Lees verder