Project

Keypoint en HAN onderzoeken ongevalsoorzaken

06 apr 2020

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat Noord-Nederland

Projectrol

Ondezoek

Start project

apr 2020

Keypoint en HAN onderzoeken ongevalsoorzaken
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Antoon

Op verschillende snelwegtrajecten in Noord Nederland vinden relatief veel ongevallen plaats. Hoewel de weginrichting conform richtlijnen is, is het in veel gevallen onduidelijk wat de precieze oorzaak is van een ongeval.

Samen met studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen heeft Keypoint onderzocht welke beschikbare data mogelijk kunnen bijdragen aan een beter begrip van de ongevalsoorzaken. In het onderzoek zijn verschillende databronnen gebruikt, zoals floating car data, lusgegevens, weergegevens en door weggebruikers gegenereerde meldingen. Hiermee zijn 10 ongevallen nader onderzocht.

Met de data zijn mogelijke oorzaken opgespoord zoals de aanwezigheid van reeds bestaande files, verblinding door de zon, of inhalende vrachtauto’s op tracés waar dat niet is toegestaan. Analyse heeft geleid tot concrete, risicovolle scenario’s die door de wegbeheerder aangepakt kunnen worden.

Aan de hand van deze inzichten heeft Keypoint aanbevelingen gedaan op het gebied van monitoring of de toepassing van specifieke in-car oplossingen. Zodoende is dit onderzoek een aanzet om gericht en met specifieke smart mobility toepassingen de verkeersveiligheid te verbeteren.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder