Project

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

11 aug 2020

Opdrachtgever

Landelijk Verkeersmanagement Beraad

Projectrol

Expert

Start project

apr 2020

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB
Rick

Rick

Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Binnen het Landelijk Verkeersmanagement Beraad (LVMB) werken wegbeheerders samen aan vernieuwende projecten voor verkeersmanagement. Het LVMB gebruikt zogenaamde boards waarin externe experts inhoudelijk advies kunnen geven. Een van deze boards behandelt de mentale belasting van Smart Mobility oplossingen op weggebruikers. Onze collega Rick Schotman neemt vanuit zijn Human Factors/gedragsachtergrond deel aan dit board.

De board voor mentale belasting bestaat uit verschillende experts uit academia, instituten en adviesbureau’s. Periodiek komen ze bijeen en behandelen ze onderwerpen als ISA (intelligente snelheidsadaptatie), deelmobiliteit en meldingen over verstoringen op de route. Rick draagt aan deze gesprekken bij door kritisch door de ogen van de gebruiker te kijken en door mee te denken welke rol wegbeheerders hierbij dienen te vervullen.

Het resultaat van de board sessies wordt een samenvattend document met een afwegingskader. Deze documenten helpen wegbeheerders keuzes te maken over Smart Mobility toepassingen, rekening houdend met de (on)mogelijkheden van weggebruikers.

Wilt u meer weten over de input van Rick of graag verder praten over de wijze waarop u vanuit gebruikersoogpunt naar smart mobility kunt kijken? Wij vertellen u er graag meer over.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Lancering ADAS Woordenboek

Nieuws

12 nov
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Lancering ADAS Woordenboek

In de strijd tegen de wildgroei van benamingen van Advanced Driver Assistance Systems (kortweg: ADAS) presenteert de ADAS Alliantie ‘het ADAS Woordenboek’.

Lees verder
Schoon ov is een imagokwestie

Nieuws

06 nov
Cees Door

Cees

Schoon ov is een imagokwestie

Artikel Biind: De coronacrisis kan de implementatie van zero emissiebussen in een stroomversnelling brengen. Met een schoon imago kan het ov de reiziger ná de crisis terugwinnen.

Lees verder
Monitoring iVRI’s Zwolle

Project

13 okt
Gertjan Door

Gertjan

Monitoring iVRI’s Zwolle

Voor de gemeente Zwolle monitort Keypoint de van iVRI’s afkomstige data om eventuele verstoringen in de kwaliteit hiervan te signaleren. Sinds september gebeurt dit op basis van het door Monotch gelanceerde nieuwe dashboard onder de naam UDAP. UDAP stelt ons nog beter in staat om deze opdracht voor de gemeente Zwolle vorm te geven.

Lees verder