Project

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

11 aug 2020

Opdrachtgever

Landelijk Verkeersmanagement Beraad

Projectrol

Expert

Start project

apr 2020

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Binnen het Landelijk Verkeersmanagement Beraad (LVMB) werken wegbeheerders samen aan vernieuwende projecten voor verkeersmanagement. Het LVMB gebruikt zogenaamde boards waarin externe experts inhoudelijk advies kunnen geven. Een van deze boards behandelt de mentale belasting van Smart Mobility oplossingen op weggebruikers. Onze collega Rick Schotman neemt vanuit zijn Human Factors/gedragsachtergrond deel aan dit board.

De board voor mentale belasting bestaat uit verschillende experts uit academia, instituten en adviesbureau’s. Periodiek komen ze bijeen en behandelen ze onderwerpen als ISA (intelligente snelheidsadaptatie), deelmobiliteit en meldingen over verstoringen op de route. Rick draagt aan deze gesprekken bij door kritisch door de ogen van de gebruiker te kijken en door mee te denken welke rol wegbeheerders hierbij dienen te vervullen.

Het resultaat van de board sessies wordt een samenvattend document met een afwegingskader. Deze documenten helpen wegbeheerders keuzes te maken over Smart Mobility toepassingen, rekening houdend met de (on)mogelijkheden van weggebruikers.

Wilt u meer weten over de input van Rick of graag verder praten over de wijze waarop u vanuit gebruikersoogpunt naar smart mobility kunt kijken? Wij vertellen u er graag meer over.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

Project

08 jun
Justin Door

Justin

Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

Keypoint heeft voor Enschede en Hengelo een data-analyse uitgevoerd over deelmobiliteit. Dat alles met data uit het landelijke dashboard deelmobiliteit.

Lees verder
Nieuwe databronnen in beeld

Project

20 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Nieuwe databronnen in beeld

Er komen steeds meer nieuwe databronnen beschikbaar. Denk aan voertuigdata, floating car data en cellulaire data. Hoe kunnen die de werkprocessen van wegbeheerders ondersteunen? Voor de tweede Samenwerkingsagenda Smart Mobility van het LVMB hebben we de recente ontwikkelingen van dit soort ‘nieuwe databronnen’ tegen het licht gehouden.

Lees verder
Handreiking digitaal VM voor wegbeheerders

Project

30 mrt
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Handreiking digitaal VM voor wegbeheerders

Bij verkeersmanagement wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale (in-car) instrumenten. Voor de tweede Samenwerkingsagenda Smart Mobility van het LVMB hebben we een handreiking opgesteld, die antwoord geeft op de vraag: Hoe kunnen wegbeheerders digitaal verkeersmanagement inzetten voor drie onderwerpen: Filestaart waarschuwing, Vooraankondigingen bij wegwerkzaamheden en evenementen, en Routekeuze en sluipverkeer.

Lees verder