Keypoint ondersteunt de gemeente Almelo bij de ontwikkeling van XL Businesspark 2

Keypoint ondersteunt de gemeente Almelo bij de ontwikkeling van XL Businesspark 2

27 jun 2024

De gemeente Almelo is bezig met de ontwikkeling van een bedrijventerrein voor grootschalige bedrijvigheid in het zuiden van de stad. XL Businesspark 2 komt naast het al bestaande XL Businesspark 1 “Port of Twente” aan de andere kant van het Twentekanaal terecht.

Met XL Businesspark 2 wil Almelo nieuw ondernemerschap aantrekken. Hierbij wenst de gemeente dat de activiteiten op het nieuwe businesspark goed aansluiten op de regionale arbeidsmarkt en dat er goed gebruik gemaakt wordt van de beschikbare ruimte.

De gemeente Almelo wil een gericht mobiliteitsplan hebben voor het gebied. Keypoint Consultancy heeft dit plan opgesteld, waarin richtingen worden geadviseerd voor keuzes die de gemeente moet maken om XL Businesspark 2 in de toekomst bereikbaar en leefbaar te houden. Hierbij worden een lange lijst aan onderwerpen onderzocht, waaronder: parkeernormen, laadfaciliteiten, maximumsnelheid, openbaar vervoer en mobiliteitsmanagement.

Het gebiedsgerichte mobiliteitsplan beantwoordt de vraag: ‘wat willen we bereiken met XL Businesspark 2?’ Keypoint geeft antwoord op deze vraag door middel van een uitgebreid onderzoek waarbij trends en ontwikkelingen worden meegenomen.

Op bepaalde onderwerpen is er nog geen vast beleid in Almelo, zoals een laadvisie of een visie op deelmobiliteit. Daarom gaan we in gesprek met stakeholders binnen de gemeente om de kaders van dit beleid te bespreken. Daarmee zorgen we voor een visie op alle belangrijke mobiliteitsaspecten van XL Businesspark 2.

Tot slot organiseert Keypoint een werksessie met de betrokken stakeholders zodat er ruimte is voor vragen, opmerkingen en eventuele suggesties.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Project

03 jun
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Veel gemeenten zijn bezig met het invoeren van 30 km/uur als maximumsnelheid binnen een groot deel van de bebouwde kom. Wij maken voor gemeenten en provincies graag inzichtelijk wat de invloed is van de nieuwe maximumsnelheden op de rijtijden van het ov. Hiervoor maken we onder andere gebruik van floating car data uit bussen.

Lees verder
Even Voorstellen: Luuk Spijker

Project

30 apr
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Even Voorstellen: Luuk Spijker

Op 16 april is Luuk Spijker begonnen als stagiair bij Keypoint. Hij gaat zich de komende tijd bezighouden met een onderzoek naar de mogelijkheden van Bus Rapid Transit onder begeleiding van Justin van Steijn.

Lees verder
Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreƫerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder