Keypoint ondersteunt de gemeente Oldenzaal met nieuwe bushaltes voor elektrische bussen

Keypoint ondersteunt de gemeente Oldenzaal met nieuwe bushaltes voor elektrische bussen

12 okt 2023

Elektrische bussen zullen vanaf december deel uitmaken van het straatbeeld in Oldenzaal. Als deel van de nieuwe concessieovereenkomst tussen Provincie Overijssel en vervoerder Arriva zullen deze bussen gebruik kunnen maken van een gloednieuwe busroute tussen Oldenzaal en Enschede.

Keypoint Consultancy werkt, als onderdeel van de verkeerskundige ondersteuning door Justin en Frits voor gemeente Oldenzaal, om de nieuwe route van lijn 60 te realiseren. Hierbij hebben we in overleg met Arriva de nieuwe route en de locaties van nieuwe bushaltes bepaald.

De bewoners van woonwijk De Thij hebben bovendien namens gemeente Oldenzaal een brief ontvangen om de aanstaande veranderingen aan te kondigen. Bij een aantal bewoners zijn we persoonlijk langs geweest om hen op de hoogte te brengen van de wijzigingen en de komst van nieuwe bushaltes.

Vanaf 10 december zal buslijn 60 in De Thij in beide richtingen rijden in plaats van één. Dit betekent uiteraard dat er bushaltes zullen komen aan beide kanten van de weg. Deze haltes worden in november geplaatst. Ook zullen er een aantal bushaltes verwijderd worden, die de lijn niet langer aandoet.

De bus zal vanaf 10 december ook ‘s avonds en in het weekend door De Thij heen rijden. Hiernaast is er goed nieuws voor mensen die vaak naar Hengelo reizen. Want elke rit van lijn 60 sluit aan op de trein naar Hengelo. Hiermee wordt de bereikbaarheid van de inwoners verbeterd en het gebruik van het OV verder gestimuleerd.

Om buslijn 60 te verbeteren heeft Keypoint er werk van gemaakt om inwoner, gemeente, vervoersbedrijf en het bedrijfsleven goed te informeren en betrekken. Zo kan de toegevoegde waarde van het openbaar vervoer bewaakt blijven.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

Project

05 dec
Helen de Sain Door

Helen de Sain

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

“Kan Crowd-Sourced data gebruikt worden in het Incident-Management proces in verkeerscentrales van Rijkswaterstaat?” Deze vraag heeft Helen de Sain willen beantwoorden tijdens haar stage bij Keypoint.

Lees verder
Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Project

04 dec
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Daan de Wit heeft bij Keypoint een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van Bus Rapid Transit (BRT) in Nederland. Welke factoren beïnvloeden de levensvatbaarheid van deze vorm van openbaar vervoer? Daan heeft dit grondig onderzocht.

Lees verder
Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

Project

30 nov
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

De opkomst van digitaal verkeersmanagement brengt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid met zich mee. In 2024 kunnen automobilisten een waarschuwing verwachten wanneer ze een schoolzone betreden. Keypoint draagt bij aan deze ontwikkeling.

Lees verder