Keypoint ondersteunt de Stedendriehoek bij aanbesteding NMS

Keypoint ondersteunt de Stedendriehoek bij aanbesteding NMS

04 jun 2024

De regio Stedendriehoek neemt in 2025 afscheid van het huidige verkeersmanagementsysteem “DevIS”.

De stedendriehoek maakt een nieuwe aanbesteding voor een netwerk managementsysteem (NMS). Keypoint ondersteunt de regio met het opstellen van een functioneel programma van eisen (PvE).

Verkeersmanagement is in de afgelopen twintig jaar veel verandert. Vroeger functioneerde een Dynamisch Verkeersmanagementsysteem (DVM) als het brein van een geregeld verkeersysteem. Tegenwoordig zijn de netwerken uitgebreider geworden, en nemen iVRIs bijvoorbeeld functies van het DVM over.  Om deze reden hebben we het nu ook over een NMS in plaats van DVM.

De stedendriehoek zoekt naar een systeem dat bijdraagt aan doorstroming, veiligheid en leefbaarheid in een moderne context. Deze bijdrage betreft ook de monitoring van het verkeer en het ondersteunen van data-gedreven oplossingen.

Hoe de nieuwe rol van het NMS het beste ingevuld kan worden is een complex onderwerp. Daarom biedt Keypoint ondersteuning aan de gemeentes in de stedendriehoek door het maken van een Programma van Eisen (PvE). Keypoint betrekt alle gemeentes in de stedendriehoek samen met een selectie aan andere stakeholders binnen de regio bij overleggen over de nieuwe NMS.  Hiermee is het doel om het belangen van de stakeholders zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in het PvE.  Wij maken bij dit proces gebruik van onze kennis op het gebied van slimme mobiliteit en technische ontwikkelingen. Ook zorgen we dat er goed wordt nagedacht over wat er met de data vanuit het NMS mogelijk is.

Naast een PVE levert Keypoint ook een marktbenaderingsstrategie voor de stedendriehoek. Dit bevat een advies voor de vervolgstappen t.b.v. de aanbesteding waarin een aantal mogelijkheden wordt afgewogen. Als het ware wordt de markt uitgedaagd om zich te ontwikkelen in een manier die een betere NMS in de toekomst mogelijk maakt. De wens vanuit Stedendriehoek is een NMS waar de zogenaamde ‘plusjes’ doorontwikkeld op kunnen worden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Project

03 jun
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Wat is het effect van GOW30 op de rijtijden van het ov?

Veel gemeenten zijn bezig met het invoeren van 30 km/uur als maximumsnelheid binnen een groot deel van de bebouwde kom. Wij maken voor gemeenten en provincies graag inzichtelijk wat de invloed is van de nieuwe maximumsnelheden op de rijtijden van het ov. Hiervoor maken we onder andere gebruik van floating car data uit bussen.

Lees verder
Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreƫerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder
Monitoring concessie busvervoer Almere

Projectupdate

12 mrt
Heleen Edens Door

Heleen Edens

Monitoring concessie busvervoer Almere

Vertrekken de bussen op tijd? Hoeveel reizigers reizen met buslijn M8? Voelt de reiziger zich veilig in het ov? Dat is wat Keypoint monitort voor de gemeente Almere.

Lees verder