Keypoint ondersteunt Gemeente Hengelo met inwonersparticipatie voor Actieplan Fiets

Keypoint ondersteunt Gemeente Hengelo met inwonersparticipatie voor Actieplan Fiets

16 mei 2024

Keypoint ondersteunt de gemeente Hengelo bij het opstellen van het Actieplan Fiets 2024-2030. Hengelo wil dat in 2040 meer dan de helft van alle verplaatsingen plaatsvindt met een fiets.

Om dit vorm te geven heeft Hengelo besloten om een herzien Actieplan Fiets op te stellen. Hiermee wil de gemeente de komende jaren gaan werken aan dit doel. De gemeente heeft Keypoint ingeschakeld om het plan op te stellen. Naast onze vakinhoudelijke expertise houdt Keypoint zich bezig met het betrekken van inwoners en stakeholders bij de plannen. Zodat de plannen passen bij de wensen van de inwoners en er draagvlak is in de samenleving voor de maatregelen.

In het kader van de Actieplan Fiets heeft Keypoint gesproken met de Fietsersbond, VVN Hengelo, de Gehandicaptenraad en de wijkraden van Hengelo. Deze partijen zijn ingeschakeld om diverse groepen te vertegenwoordigen in Hengelo en hebben veel lokale kennis. Ze hebben hun ideeën gedeeld en verbeterpunten kunnen aandragen.

Fietsers in Hengelo hebben uitgebreid de mogelijkheid gekregen om verbeterpunten aan te dragen. Via een online platform konden inwoners punten op een kaart zetten waar volgens hen verbeteringen nodig zijn. Aanvullend heeft Keypoint vier informatieavonden gehouden in de verschillende stadsdelen. In totaal hebben 450 mensen gereageerd.

Keypoint is nu bezig met het opstellen van een longlist van verbeterpunten. Deze worden in samenwerking met de gemeente verwerkt tot een shortlist van ca. 60 punten, die Keypoint dan zal gebruiken om het Actieplan Fiets op te stellen.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Schoolzone-balans: fietsen en wandelen leuker en veiliger

Project

03 jun
Liesbeth Knap Door

Liesbeth Knap

Schoolzone-balans: fietsen en wandelen leuker en veiliger

Waar moet je beginnen met het veiliger maken van een schoolzone? En hoe kunnen ouders gestimuleerd worden hun kinderen wandelend of met de fiets te brengen? De schoolzone-balans helpt hierbij. Ramon en Liesbeth delen meer over de Schoolzone-Balans op het Nationaal Fietscongres op 6 Juni.

Lees verder
Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreƫerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder
Even voorstellen: Herbert van den Hardenberg

Nieuws

13 feb
Rogier Busscher Door

Rogier Busscher

Even voorstellen: Herbert van den Hardenberg

Afgelopen week hebben we Herbert van den Hardenberg mogen verwelkomen bij Keypoint. Hij gaat bij onze locatie in Utrecht stagelopen onder begeleiding van Rogier Busscher.

Lees verder