Project

Keypoint ondersteunt Overijssel met kaders voor beter wegbeheer en aanpak bereikbaarheidsknelpunten

12 mei 2020

Opdrachtgever

Provincie Overijssel

Projectrol

Projectleider

Start project

jul 2019

Keypoint ondersteunt Overijssel met kaders voor beter wegbeheer en aanpak bereikbaarheidsknelpunten
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Heleen Justin

In opdracht van de provincie Overijssel stelden we het Actieprogramma Wegen op. In samenwerking met de externe ambtelijke werkgroep ontwikkelden we daarvoor een uitgebreid Referentiekader en een Knelpuntenaanpak. Deze documenten bieden de gezamenlijke wegbeheerders kaders en kansen voor een verbeterd wegbeheer en investeringsbeslissingen voor de periode tot 2030.

Voorgeschiedenis en doel

In 2018 is door de provincie Overijssel de Integrale Netwerkvisie Overijssel (INO) vastgesteld. Onderdeel daarvan was de Wegenvisie, waarin is vastgelegd welke wegen onderdeel zijn van het regionaal hoofdwegennet en hoe de onderlinge prioritering tussen wegen is. Het Actieprogramma is een uitwerking van de INO in een Referentiekader (met gewenste kwaliteiten van de verbindingen) en een Knelpuntenaanpak (welke wegen als eerste aan te pakken).

Het doel van het Actieprogramma is om, samen met de grootste wegbeheerders in de provincie, te komen tot een verbeterd wegbeheer en een structurele verbetering van de bereikbaarheid van Overijssel.

Resultaat: Gedragen referentiekader

Het Referentiekader is een normatieve beschrijving van de streefwaarden voor bepaalde (type) wegen. De streefwaarden hebben betrekking op verschillende wegkenmerken op het gebied van verkeersveiligheid, bereikbaarheid, comfort, beleving en leefbaarheid. Deze streefwaarden worden door wegbeheerders gebruikt om (operationeel) wegbeheer uit te voeren en, bij regulier onderhoud, maatregelen in beeld te brengen om aan de streefwaarden te voldoen.

Resultaat: Gedragen knelpuntenaanpak

Op basis van het Referentiekader is bepaald welke knelpunten er in de provincie zijn en welke maatregelen een optimale (kosteneffectieve) bijdrage leveren aan de verbetering van de economische bereikbaarheid. Daarbij is gewerkt via de Mobiliteitsladder, die ervan uitgaat dat je eerst alternatieven gaat stimuleren of bestaande infra benut alvorens nieuwe infrastructuur aan te leggen. Dit resulteert in een lijst met kosteneffectieve maatregelen die door de provincie wordt gebruikt voor een sterk verbeterde en meer integrale afweging van toekomstige projecten.

Wilt u meer informatie over het Actieprogramma? Of bent u benieuwd welke verfrissende ideeën Keypoint heeft voor het oplossen van uw bereikbaarheidsknelpunten? Neem dan contact op met Erik.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder