Nieuws

Keypoint onderzoekt de inzet van de Meetfiets

05 apr 2018

Opdrachtgever

-

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

apr 2018

Keypoint onderzoekt de inzet van de Meetfiets
Edgar

Edgar

Adviseur Mobiliteit

Edgar wil weten wat er gebeurt en waarom iets gebeurt

Edgar is analytisch ingesteld. Hij wil niet alleen weten wat er gebeurt, maar ook waarom dat zo gebeurt. Analyse en onderzoek zijn hem op het lijf geschreven.

Meer over Edgar

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Overheden en kennisinstituten in Gelderland en Overijssel hebben een Actie-Agenda Slimme Mobiliteit Oost-Nederland opgesteld. Daarin zijn negen concrete acties benoemd, die de ontwikkeling en inzet van slimme mobiliteit een impuls gaan geven. Een van de acties is de actie ‘Slimme fietsen’, waarbij de fiets als databron dient en op een efficiënte manier onder andere luchtkwaliteit en geluidshinder meet. De door de gemeente Ede ontwikkelde Meetfiets 2.0 lijkt hiervoor de meest geschikte.

Provincie Gelderland wil vanuit de Gelderse werkagenda ervaring opdoen met het verzamelen en toepassen van (fiets)data. De Meetfiets is een nieuwe mogelijkheid om  data te verzamelen, maar het is onduidelijk wat wegbeheerders kunnen en willen met de data uit de Meetfiets. Voordat de Meetfiets op grotere schaal kan worden toegepast, is meer informatie over de Meetfiets en de eventuele ontwikkeling er van nodig.

Keypoint gaat nu in opdracht van de Provincie Gelderland in beeld brengen wat de kwaliteit van de data is, wat wegbeheerders wel en niet met de data kunnen en hoe data wordt ontsloten. Daarnaast wordt geïnventariseerd welke partijen geïnteresseerd zijn om bij te dragen aan doorontwikkeling van de Meetfiets en de daarmee verzamelde data.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Meetfiets en de data die het oplevert? Neem dan contact op met Edgar Siemerink. 
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal

Project

01 okt
Sanne Door

Sanne

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal

De Eektestraat als aantrekkelijke route voor verkeer dat van noord naar zuid en omgekeerd Oldenzaal passeert. Dat is wat gemeente Oldenzaal graag wil. Een optimalisatie van de doorstroming door de inzet van iVRI’s is hiervoor volgens de gemeente nodig. Keypoint begeleidt de gemeente om te komen tot 1) een gedragen verkeerskundig beleidskader en 2) een uitvraag voor een netwerkoptimalisatie op basis van iVRI’s.

Lees verder
Keypoint treedt toe tot ADAS alliantie

Nieuws

26 sept
Ronnie Door

Ronnie

Keypoint treedt toe tot ADAS alliantie

Met het aanbieden van een ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) training voor wegbeheerders treedt Keypoint Consultancy toe tot de ADAS alliantie. In deze toegepaste training behandelen we zowel de theorie en praktijk van moderne rijhulpsystemen in voertuigen (ADAS). De training is een gezamenlijk product van Keypoint Consultancy en Prodrive Academy.

Lees verder
Verkenning CID Binckhorst

Project

24 sept
Cees Door

Cees

Verkenning CID Binckhorst

Om de verstedelijkingsopgave voor CID-Binckhorst in Den Haag te realiseren dient er een mobiliteitstransitie plaats te vinden. Dit project focust zich op het verkennen van oplossingen voor deze transitie.

Lees verder