Nieuws

Keypoint presenteert ‘datagedreven aanpak deelmobiliteit’ op Fietscongres

27 jun 2022

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Congres

Start project

jun 2022

Keypoint presenteert ‘datagedreven aanpak deelmobiliteit’ op Fietscongres
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Justin

Deelmobiliteit kent veel uitdagingen en kansen. Enerzijds kan er sprake van verrommeling van de openbare ruimte; anderzijds is het een alternatief voor bijvoorbeeld het gebruik van de auto, maar ook voor OV en fiets. Het gebruik ervan is nog marginaal in het totaal verkeer, maar de groei maakt het interessant genoeg om eens te kijken welke ritten er nu mee gemaakt worden. Op basis van beschikbaar gestelde ruwe data van een deelscooter provider hebben we inzicht gekregen in de belangrijkste verplaatsingspatronen gedurende de dag. Ondermeer bleek dat er veel verplaatsingen waren tussen de UT/kennispark en het centrum van Enschede. De deelscooter wordt – niet geheel verrassend - voornamelijk gebruikt door jongere doelgroepen, zoals studenten. Ook kan een heatmap worden gepresenteerd waar de scooters zich gedurende de dag bevinden. Met deze informatie kan het beleid en de regulering van deelscooters beter worden onderbouwd.

 

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder
Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Project

11 jul
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Slim routeadvies voor iedere automobilist. Wegbeheerders en navigatiepartijen werken daar aan binnen het project VM-IVRA. Dat doen ze door samen innovatieve in-car diensten te ontwikkelen, beproeven en op te schalen.

Lees verder