Nieuws

Keypoint presenteert ‘datagedreven aanpak deelmobiliteit’ op Fietscongres

27 jun 2022

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Congres

Start project

jun 2022

Keypoint presenteert ‘datagedreven aanpak deelmobiliteit’ op Fietscongres
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Justin

Deelmobiliteit kent veel uitdagingen en kansen. Enerzijds kan er sprake van verrommeling van de openbare ruimte; anderzijds is het een alternatief voor bijvoorbeeld het gebruik van de auto, maar ook voor OV en fiets. Het gebruik ervan is nog marginaal in het totaal verkeer, maar de groei maakt het interessant genoeg om eens te kijken welke ritten er nu mee gemaakt worden. Op basis van beschikbaar gestelde ruwe data van een deelscooter provider hebben we inzicht gekregen in de belangrijkste verplaatsingspatronen gedurende de dag. Ondermeer bleek dat er veel verplaatsingen waren tussen de UT/kennispark en het centrum van Enschede. De deelscooter wordt – niet geheel verrassend - voornamelijk gebruikt door jongere doelgroepen, zoals studenten. Ook kan een heatmap worden gepresenteerd waar de scooters zich gedurende de dag bevinden. Met deze informatie kan het beleid en de regulering van deelscooters beter worden onderbouwd.

 

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Project

14 sept
Patrick Door

Patrick

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Bij de bouw van een villa ontstaat onzekerheid over de autolift in de nieuwe parkeerkelder. Keypoint helpt met een simulatie van de parkeerbewegingen.

Lees verder
Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

Project

08 sept
Liesbeth Door

Liesbeth

Openbare OV-data: Een analyse rondom de afsluiting van de Weesperstraat

We hebben de sluiting van de Weesperstraat in Amsterdam onder de loep genomen. Door gebruikt te maken van openbare data kunnen we kijken naar de effecten op het openbaar vervoer. Liesbeth en Justin nodigen u uit om te kijken wat er onder andere mogelijk is met openbare OV-data. Lees hier verder over hun bevindingen:

Lees verder
Het fietsen is weer begonnen

Project

05 sept
Justin Door

Justin

Het fietsen is weer begonnen

Vele Scholieren stappen vandaag weer op de fiets om naar school te komen. Dit is goed nieuws in een samenleving waarin we meer mensen op de fiets willen krijgen. Justin vraagt uw aandacht voor de obstakels die middelbare scholieren tegenkomen als ze regelmatig naar school fietsen. En waarom die zo belangrijk zijn om op te lossen.

Lees verder