Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

Keypoint simuleert parkeerbeweging voor parkeerkelder villa

14 sept 2023

Het meeste van de projecten die Keypoint uitvoert hebben betrekking op de openbare ruimte. Of het nu gaat over het parkeren fietsen of het plannen van bus routes, we houden ons vaak bezig met plekken die duizenden mensen te zien krijgen en gebruik van maken.

Maar af en toe krijgen wij een vraag die net even anders is. Zo heeft een particuliere eigenaar van een villa onze hulp ingeschakeld bij het toetsen van de parkeerkelder van een nieuw te bouwen villa.

De eigenaar heeft een aantal  auto’s die in de parkeerkelder een plek krijgen. Hier moeten ze via een lift binnen komen. Toch was er onzekerheid over de rijcurve van de voertuigen. Kunnen ze zonder problemen vanuit de lift naar de parkeerplek komen? En daarnaast: kunnen de auto’s daarna ook de lift weer bereiken als ze de kelder verlaten?

Wij hebben daarom de eigenaar geholpen door een simulatie te maken van de rijcurves die elk (type) voertuig heeft in de kelder. Door de data van de typen voertuigen te gebruiken samen met de tekeningen van de parkeerkelder is er onderzocht of dit mogelijk was.

Uiteindelijk zijn de plannen voor de kelder wat aangepast door de resultaten van de simulatie. Al met al een leuk en uniek project(je).

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

Project

05 dec
Helen de Sain Door

Helen de Sain

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

“Kan Crowd-Sourced data gebruikt worden in het Incident-Management proces in verkeerscentrales van Rijkswaterstaat?” Deze vraag heeft Helen de Sain willen beantwoorden tijdens haar stage bij Keypoint.

Lees verder
Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Project

04 dec
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Daan de Wit heeft bij Keypoint een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van Bus Rapid Transit (BRT) in Nederland. Welke factoren beïnvloeden de levensvatbaarheid van deze vorm van openbaar vervoer? Daan heeft dit grondig onderzocht.

Lees verder
Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

Project

30 nov
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

De opkomst van digitaal verkeersmanagement brengt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid met zich mee. In 2024 kunnen automobilisten een waarschuwing verwachten wanneer ze een schoolzone betreden. Keypoint draagt bij aan deze ontwikkeling.

Lees verder