Nieuws

Looproutes en beleving

09 jul 2020

Opdrachtgever

Keypoint

Projectrol

Nieuws

Start project

jan 2020

Looproutes en beleving
Rick

Rick

Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

De afgelopen periode heeft student Jort Heuver van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit aan Hogeschool Windesheim bij ons zijn onderzoeksstage uitgevoerd. Jort heeft zich bezig gehouden met de optimalisatie van looproutes in verschillende steden. Zijn focus lag op de optimalisatie van de beleving van deze looproutes.

Jort heeft onderzocht wat kenmerkend is voor drie categorieën looproutes: efficiënt, cultuur en vitaliteit. Hiervoor voerde hij eerst een literatuuronderzoek uit, waaruit bleek welke elementen en aspecten kenmerkend zijn voor de looproutes van deze categorieën. Deze elementen en aspecten heeft Jort samengevat in een drietal afwegingskaders. Deze afwegingskaders, voor elke categorie één, dienen als leidraad bij het ontwerpen van looproutes.

Praktijkonderzoek betekent direct onderzoeksresultaten direct toepassen. Jort heeft de afwegingskaders daarom toegepast op looproutes van station naar stadscentrum in verschillende steden. Daarvoor deelde hij de looproutes op in segmenten en per segment gebruikte hij het afwegingskader om te beoordelen wat voldoet en welke verbeterpunten mogelijk zijn. Hieruit kwamen verbeterpunten naar voren die in een visualisatie zijn weergegeven. De visualisaties dienen als inspiratiebron voor ontwerpers.

De afwegingskaders zijn erg nuttig voor gemeentes en/of wegbeheerders en kunnen bij het ontwerpen van looproutes net dat extraatje geven waardoor looproutes nog aantrekkelijker worden!

Corona

Jort heeft stagelopen in Coronatijd als kans aangegrepen om verder aan te sluiten bij de actualiteit. Voetgangers worden steeds belangrijker, ook in tijden van Corona. Dit onderzoek kan goed bijdragen aan het bereikbaar houden van de binnenstad en tegelijk de 1,5 meter onder bezoekers te waarborgen.

Met drie verschillende routes naar het centrum, de efficiënte, vitale en culturele route, worden bezoekers verschillende opties aangeboden. In plaats van alle bezoekers door één kanaal naar het centrum te laten gaan, zijn de stromen nu over drie opties te verdelen. Zo is het op alle routes rustiger en kunnen voetgangers afstand houden.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

De maximumsnelheid op je navigatie-app: betrouwbaar of niet?

Project

14 jan
Heleen Door

Heleen

De maximumsnelheid op je navigatie-app: betrouwbaar of niet?

Sinds maart 2020 geldt overdag op alle snelwegen in Nederland een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. ’s Nachts geldt op veel plekken een hogere snelheid van 120 of 130 kilometer per uur. Voor navigatie-apps een uitdaging. Want hoe zorg je er voor dat de app op elk tijdstip de juiste snelheid weergeeft? Keypoint zocht uit bij welke apps dit goed gaat, en bij welke nog niet.

Lees verder
Toepassingen vanuit data uit voertuigen voor wegbeheerders: evaluatie en vooruitblik

Project

13 jan
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Toepassingen vanuit data uit voertuigen voor wegbeheerders: evaluatie en vooruitblik

In opdracht van NDW onderzoekt Keypoint de toepassingen vanuit data uit voertuigen door wegbeheerders. Het onderzoek geeft aan waar we in Nederland staan met data uit voertuigen. Het geeft daarnaast advies voor vervolgstappen op het gebied van techniek, functionaliteit en organisatie.

Lees verder
Een mobiliteitsvisie voor de toekomst van Nijkerk

Project

12 jan
Erik Door

Erik

Een mobiliteitsvisie voor de toekomst van Nijkerk

Keypoint adviseert de gemeente Nijkerk voor de nieuwe mobiliteitsvisie. Daarbij richten we ons op de fiets, verkeersveiligheid en het hoofdwegennet.

Lees verder