Nieuws

Looproutes en beleving

09 jul 2020

Opdrachtgever

Keypoint

Projectrol

Nieuws

Start project

jan 2020

Looproutes en beleving
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

De afgelopen periode heeft student Jort Heuver van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit aan Hogeschool Windesheim bij ons zijn onderzoeksstage uitgevoerd. Jort heeft zich bezig gehouden met de optimalisatie van looproutes in verschillende steden. Zijn focus lag op de optimalisatie van de beleving van deze looproutes.

Jort heeft onderzocht wat kenmerkend is voor drie categorieën looproutes: efficiënt, cultuur en vitaliteit. Hiervoor voerde hij eerst een literatuuronderzoek uit, waaruit bleek welke elementen en aspecten kenmerkend zijn voor de looproutes van deze categorieën. Deze elementen en aspecten heeft Jort samengevat in een drietal afwegingskaders. Deze afwegingskaders, voor elke categorie één, dienen als leidraad bij het ontwerpen van looproutes.

Praktijkonderzoek betekent direct onderzoeksresultaten direct toepassen. Jort heeft de afwegingskaders daarom toegepast op looproutes van station naar stadscentrum in verschillende steden. Daarvoor deelde hij de looproutes op in segmenten en per segment gebruikte hij het afwegingskader om te beoordelen wat voldoet en welke verbeterpunten mogelijk zijn. Hieruit kwamen verbeterpunten naar voren die in een visualisatie zijn weergegeven. De visualisaties dienen als inspiratiebron voor ontwerpers.

De afwegingskaders zijn erg nuttig voor gemeentes en/of wegbeheerders en kunnen bij het ontwerpen van looproutes net dat extraatje geven waardoor looproutes nog aantrekkelijker worden!

Corona

Jort heeft stagelopen in Coronatijd als kans aangegrepen om verder aan te sluiten bij de actualiteit. Voetgangers worden steeds belangrijker, ook in tijden van Corona. Dit onderzoek kan goed bijdragen aan het bereikbaar houden van de binnenstad en tegelijk de 1,5 meter onder bezoekers te waarborgen.

Met drie verschillende routes naar het centrum, de efficiënte, vitale en culturele route, worden bezoekers verschillende opties aangeboden. In plaats van alle bezoekers door één kanaal naar het centrum te laten gaan, zijn de stromen nu over drie opties te verdelen. Zo is het op alle routes rustiger en kunnen voetgangers afstand houden.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder