Nieuws

Looproutes en beleving

09 jul 2020

Opdrachtgever

Keypoint

Projectrol

Nieuws

Start project

jan 2020

Looproutes en beleving
Rick

Rick

Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

De afgelopen periode heeft student Jort Heuver van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit aan Hogeschool Windesheim bij ons zijn onderzoeksstage uitgevoerd. Jort heeft zich bezig gehouden met de optimalisatie van looproutes in verschillende steden. Zijn focus lag op de optimalisatie van de beleving van deze looproutes.

Jort heeft onderzocht wat kenmerkend is voor drie categorieën looproutes: efficiënt, cultuur en vitaliteit. Hiervoor voerde hij eerst een literatuuronderzoek uit, waaruit bleek welke elementen en aspecten kenmerkend zijn voor de looproutes van deze categorieën. Deze elementen en aspecten heeft Jort samengevat in een drietal afwegingskaders. Deze afwegingskaders, voor elke categorie één, dienen als leidraad bij het ontwerpen van looproutes.

Praktijkonderzoek betekent direct onderzoeksresultaten direct toepassen. Jort heeft de afwegingskaders daarom toegepast op looproutes van station naar stadscentrum in verschillende steden. Daarvoor deelde hij de looproutes op in segmenten en per segment gebruikte hij het afwegingskader om te beoordelen wat voldoet en welke verbeterpunten mogelijk zijn. Hieruit kwamen verbeterpunten naar voren die in een visualisatie zijn weergegeven. De visualisaties dienen als inspiratiebron voor ontwerpers.

De afwegingskaders zijn erg nuttig voor gemeentes en/of wegbeheerders en kunnen bij het ontwerpen van looproutes net dat extraatje geven waardoor looproutes nog aantrekkelijker worden!

Corona

Jort heeft stagelopen in Coronatijd als kans aangegrepen om verder aan te sluiten bij de actualiteit. Voetgangers worden steeds belangrijker, ook in tijden van Corona. Dit onderzoek kan goed bijdragen aan het bereikbaar houden van de binnenstad en tegelijk de 1,5 meter onder bezoekers te waarborgen.

Met drie verschillende routes naar het centrum, de efficiënte, vitale en culturele route, worden bezoekers verschillende opties aangeboden. In plaats van alle bezoekers door één kanaal naar het centrum te laten gaan, zijn de stromen nu over drie opties te verdelen. Zo is het op alle routes rustiger en kunnen voetgangers afstand houden.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

GVVP Zeewolde

Project

11 sept
Ronnie Door

Ronnie

GVVP Zeewolde

Voor de gemeente Zeewolde stelt Keypoint het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan op. Het beschrijft het mobiliteitsbeleid langs vier belangrijke thema’s: Bereikbaarheid, Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Duurzaamheid. Twee kernwoorden van het nieuwe GVVP zijn: handzaam en gedragen.

Lees verder
Vraag het Keypoint !

Nieuws

11 aug
Ronnie Door

Ronnie

Vraag het Keypoint !

Bent u als wegbeheerder benieuwd wat de iVRI voor uw gemeente kan betekenen?  Wilt u weten wat OV- of fietsdata kan betekenen voor uw beleidsplannen? Of heeft u andere vragen met betrekking tot mobiliteit?  Vraag het Keypoint tijdens één van de sessies.

Lees verder
Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Project

11 aug
Rick Door

Rick

Keypoint neemt deel aan het Board Smart Mobility van het LVMB

Het Board Smart Mobility houdt zich bezig met gebruikersvraagstukken rondom Smart Mobility. Collega Rick Schotman neemt als gedragsingenieur deel aan dit board.

Lees verder