Nieuws

Matchen de matrixborden?

15 aug 2019

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

jan 2019

Matchen de matrixborden?
Heleen

Heleen

Adviseur Mobiliteit

Wisselwerking tussen mobiliteit en ruimte heeft mijn aandacht

Heleen verdiept zich graag in dit soort vraagstukken. Waarom verplaatst iemand zich van A naar B? En waarom kiest hij/zij (niet) voor een bepaald vervoermiddel?

Meer over Heleen

Andere betrokken collega's:

Sander

Projecthistorie

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. De app geeft vanaf nu ook de maximumsnelheden en rode kruizen (afsluiting spitsstrook/rijstrook) van de matrixborden weer. Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten.

Keypoint heeft het afgelopen half jaar testen uitgevoerd met de bèta versie van de Flitsmeister app. We hebben gekeken of de publiek-private dataketen goed werkte en zo niet, waar het dan mis ging. Testers van Keypoint hebben op verschillende dagen rondgereden op de Nederlandse snelwegen en de testen uitgevoerd. Op basis van bevindingen die hier uit naar voren kwamen is de dataketen verbeterd en is de app geoptimaliseerd en week 32 nu dus ook LIVE gegaan.

Als u meer wilt weten of over dit project kunt u contact opnemen met de projectleider Heleen Edens.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Projectupdate

20 aug
Rick Door

Rick

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Het in-car tonen van brugopeningen is zinvol: mensen waarderen de informatie en ze passen hun gedrag (soms) aan. Dit blijkt uit onderzoek dat door Keypoint is uitgevoerd.

Lees verder
Matchen de matrixborden?

Nieuws

15 aug
Heleen Door

Heleen

Matchen de matrixborden?

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. Dit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten. We hebben onderzocht of de publiek-private dataketen goed werkt: waar het goed en mis ging in de dataketen.

Lees verder
Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder