Nieuws

Matchen de matrixborden?

15 aug 2019

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

jan 2019

Matchen de matrixborden?
Heleen

Heleen

Adviseur Mobiliteit

Wisselwerking tussen mobiliteit en ruimte heeft mijn aandacht

Heleen verdiept zich graag in dit soort vraagstukken. Waarom verplaatst iemand zich van A naar B? En waarom kiest hij/zij (niet) voor een bepaald vervoermiddel?

Meer over Heleen

Andere betrokken collega's:

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. De app geeft vanaf nu ook de maximumsnelheden en rode kruizen (afsluiting spitsstrook/rijstrook) van de matrixborden weer. Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten.

Keypoint heeft het afgelopen half jaar testen uitgevoerd met de bèta versie van de Flitsmeister app. We hebben gekeken of de publiek-private dataketen goed werkte en zo niet, waar het dan mis ging. Testers van Keypoint hebben op verschillende dagen rondgereden op de Nederlandse snelwegen en de testen uitgevoerd. Op basis van bevindingen die hier uit naar voren kwamen is de dataketen verbeterd en is de app geoptimaliseerd en week 32 nu dus ook LIVE gegaan.

Als u meer wilt weten of over dit project kunt u contact opnemen met de projectleider Heleen Edens.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Geslaagde Datadag Mobiliteit

Nieuws

09 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Geslaagde Datadag Mobiliteit

We kijken terug op een geslaagde Datadag Mobiliteit, met een drukbezochte interactieve webinar over data uit voertuigen door Keypoint en NDW, en mooie één op één gesprekken in onze digitale stand.

Lees verder
Helpen in Houten

Project

08 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Helpen in Houten

Als projectleider mobiliteit zorgen wij ervoor dat diverse projecten in Houten worden gerealiseerd. We richten ons vooral op projecten uit de mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk.

Lees verder
Digitaliseringsopgave: van landelijke aanpak naar regionaal vruchten plukken

Nieuws

09 mrt
Bas Door

Bas

Digitaliseringsopgave: van landelijke aanpak naar regionaal vruchten plukken

In Nederland is afgesproken dat eind 2023 alle wegbeheerders Mobiliteitsdata leveren. De zogenaamde Digitaliserings-opgave. Bij Keypoint is Bas Pietersen volop met dit onderwerp bezig. Maar wat betekent het eigenlijk, wat is de stand van zaken en wat gaat het ons brengen?

Lees verder