Nieuws

Matchen de matrixborden?

15 aug 2019

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

jan 2019

Matchen de matrixborden?
Heleen

Heleen

Adviseur Mobiliteit

Wisselwerking tussen mobiliteit en ruimte heeft mijn aandacht

Heleen verdiept zich graag in dit soort vraagstukken. Waarom verplaatst iemand zich van A naar B? En waarom kiest hij/zij (niet) voor een bepaald vervoermiddel?

Meer over Heleen

Andere betrokken collega's:

Sander

Projecthistorie

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. De app geeft vanaf nu ook de maximumsnelheden en rode kruizen (afsluiting spitsstrook/rijstrook) van de matrixborden weer. Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten.

Keypoint heeft het afgelopen half jaar testen uitgevoerd met de bèta versie van de Flitsmeister app. We hebben gekeken of de publiek-private dataketen goed werkte en zo niet, waar het dan mis ging. Testers van Keypoint hebben op verschillende dagen rondgereden op de Nederlandse snelwegen en de testen uitgevoerd. Op basis van bevindingen die hier uit naar voren kwamen is de dataketen verbeterd en is de app geoptimaliseerd en week 32 nu dus ook LIVE gegaan.

Als u meer wilt weten of over dit project kunt u contact opnemen met de projectleider Heleen Edens.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Verkeerskundige analyse uitbreiding Tuincentrum Borghuis

Project

31 okt
Justin Door

Justin

Verkeerskundige analyse uitbreiding Tuincentrum Borghuis

Tuincentrum Borghuis te Deurningen wenst haar winkel uit te breiden. Borghuis wil geen verkeersproblemen veroorzaken op het omliggende wegennet en heeft daarom Keypoint laten onderzoeken welke eventuele verkeerskundige gevolgen de uitbreiding heeft.

Lees verder
Mobiliteitspunten IJsselstein

Project

29 okt
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten IJsselstein

Weet jij al wat mobiliteitspunten jouw gemeente kunnen brengen? IJsselstein wel! We hebben voor IJsselstein een advies voor mobiliteitspunten met concreet stappenplan opgesteld.

Lees verder
Begeleiding MRDH / Provincie Zuid-Holland bij Digitaliseringsopgave Krachtenbundeling

Project

24 okt
Patrick Door

Patrick

Begeleiding MRDH / Provincie Zuid-Holland bij Digitaliseringsopgave Krachtenbundeling

Provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag willen namens de regio regievoerder zijn voor de digitaliseringsopgave van mobiliteitsdata. Wegbeheerders wordt de komende jaren gevraagd om mobiliteitsdata te ontsluiten en beschikbaar te stellen. De provincie en MRDH willen dit proces regisseren. Zij hebben Keypoint Consultancy gevraagd om hen te adviseren over de uitgangspunten op basis waarvan zij dit proces inrichten.

Lees verder