Nieuws

Matchen de matrixborden?

15 aug 2019

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

jan 2019

Matchen de matrixborden?
Heleen

Heleen

Adviseur Mobiliteit

Wisselwerking tussen mobiliteit en ruimte heeft mijn aandacht

Heleen verdiept zich graag in dit soort vraagstukken. Waarom verplaatst iemand zich van A naar B? En waarom kiest hij/zij (niet) voor een bepaald vervoermiddel?

Meer over Heleen

Andere betrokken collega's:

Sander

Projecthistorie

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. De app geeft vanaf nu ook de maximumsnelheden en rode kruizen (afsluiting spitsstrook/rijstrook) van de matrixborden weer. Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten.

Keypoint heeft het afgelopen half jaar testen uitgevoerd met de bèta versie van de Flitsmeister app. We hebben gekeken of de publiek-private dataketen goed werkte en zo niet, waar het dan mis ging. Testers van Keypoint hebben op verschillende dagen rondgereden op de Nederlandse snelwegen en de testen uitgevoerd. Op basis van bevindingen die hier uit naar voren kwamen is de dataketen verbeterd en is de app geoptimaliseerd en week 32 nu dus ook LIVE gegaan.

Als u meer wilt weten of over dit project kunt u contact opnemen met de projectleider Heleen Edens.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

Project

22 jan
Rick Door

Rick

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

De Gemeente Enschede heeft Keypoint gevraagd om een verkeerskundig adviseur. Rick heeft deze taak op zich genomen.

Lees verder
Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Nieuws

19 dec
Cees Door

Cees

Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Het einde van het jaar staat traditioneel in het teken van congressen en symposia, maar bestaat ook uit gesprekken met collega’s, opdrachtgevers en concurrenten over de plannen en trends voor het nieuwe jaar. Daarbij is het altijd een uitdaging om de trends in de wereld van mobiliteit – ondertussen een heel brede wereld – te duiden en te overzien wat ze voor ons werkveld betekenen. Een bloemlezing.

Lees verder
Korte autoritten

Project

18 dec
Erik Door

Erik

Korte autoritten

Voor de provincie Gelderland bracht Keypoint korte autoritten in kaart met behulp van INRIX data. Doel was om in beeld te brengen in hoeverre de data geschikt zijn als basis voor een effectieve inzet van fietsstimuleringsmaatregelen. Conclusie is dat dit kan, maar dat er ook een aantal beperkingen zijn.

Lees verder