Nieuws

Matchen de matrixborden?

15 aug 2019

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

jan 2019

Matchen de matrixborden?
Heleen

Heleen

Adviseur Mobiliteit

Wisselwerking tussen mobiliteit en ruimte heeft mijn aandacht

Heleen verdiept zich graag in dit soort vraagstukken. Waarom verplaatst iemand zich van A naar B? En waarom kiest hij/zij (niet) voor een bepaald vervoermiddel?

Meer over Heleen

Andere betrokken collega's:

Sander

Projecthistorie

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. De app geeft vanaf nu ook de maximumsnelheden en rode kruizen (afsluiting spitsstrook/rijstrook) van de matrixborden weer. Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten.

Keypoint heeft het afgelopen half jaar testen uitgevoerd met de bèta versie van de Flitsmeister app. We hebben gekeken of de publiek-private dataketen goed werkte en zo niet, waar het dan mis ging. Testers van Keypoint hebben op verschillende dagen rondgereden op de Nederlandse snelwegen en de testen uitgevoerd. Op basis van bevindingen die hier uit naar voren kwamen is de dataketen verbeterd en is de app geoptimaliseerd en week 32 nu dus ook LIVE gegaan.

Als u meer wilt weten of over dit project kunt u contact opnemen met de projectleider Heleen Edens.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Project

28 mei
Heleen Door

Heleen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Hoe zien de reizigersstromen met het openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer eruit en hoe kan het OV-netwerk geoptimaliseerd worden? Het gebruik van concessie-overstijgende reisgegevens van trein, bus, tram en metro vormt de sleutel tot succes. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan vooral verder.

Lees verder
Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Nieuws

28 mei
Ronnie Door

Ronnie

Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Corona heeft ons in de greep. Wat betekent dit voor onze samenleving in de toekomst? Wij kijken vooruit en vertellen aan de hand van trends welke blijvende veranderingen wij zien.

Lees verder
Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Nieuws

25 mei
Erik Door

Erik

Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Door goed in beeld te brengen wat maatregelen en programma’s opleveren, kunnen overheden betere beslissingen maken over de inzet van hun middelen. We nemen u mee naar een aantal voorbeelden uit onze praktijk.

Lees verder