Nieuws

Met MaaS over de rivier!

21 apr 2020

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Begeleiden marktconsulatie

Start project

okt 2019

Met MaaS over de rivier!
Michiel

Michiel

Vestigingsmanager Utrecht

Daadkrachtig, bouwer en verbinder, gericht op samenwerking, doel en resultaat

Mensen verplaatsen zich al eeuwen. In de loop der jaren maakten technische en maatschappelijke ontwikkelingen reisafstanden groter waardoor de wereld kleiner is geworden. Michiel is geïnteresseerd in de mogelijkheden die techniek nu en in de toekomst kan

Meer over Michiel

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

MaaS is een instrument voor mobiliteitstransitie op (middel)lange termijn.

Het programma A2 Deil Vught wil met MaaS bijdragen aan deze mobiliteitstransitie en daarmee reizigers tevens een alternatief bieden tijdens de geplande verbreding van de A2 tussen de knooppunten Deil en Vught.

MaaS moet, voordat gestart wordt met de verbreding van de A2, als volwaardige en zelfstandige dienst opereren. Dit betekent dat er ruim voordat met de verbreding van de A2 gestart wordt, een begin moet worden gemaakt met de uitrol van MaaS.

Vooruitlopend op een eventuele uitrol is in opdracht van de provincie Gelderland een marktconsulatie en een publieke consulatie uitgevoerd die door ons is voorbereid en begeleid. Hiervoor hebben wij een marktconsulatie document opgesteld en gepubliceerd. De antwoorden in de consultatie hebben wij geanalyseerd en gerapporteerd aan de opdrachtgever en de klankbordgroep. Parallel aan de marktconsultatie hebben wij een publieke consultatie uitgevoerd. In deze consultatie hebben wij vijf publieke partijen geïnterviewd met belangen rondom het traject A2 Deil Vught.

Beide consultaties hebben goed inzicht opgeleverd met betrekking tot de (on)mogelijkheden van MaaS op de A2.

Aansluitend aan beide consultaties hebben wij een aanbestedingsstrategie voor MaaS A2 opgesteld en besproken met de klankbordgroep. Op basis van de aanbestedingsstrategie stellen wij vervolgens de noodzakelijke aanbestedingsdocumenten op. Hierbij moeten de leer- en ontwikkelpunten uit de diverse landelijke MaaS pilots worden meegenomen.

Wat denkt u? Is de tijd rijp voor een zelfstandige MaaS dienstverlening op en rondom de A2? Wij hopen in elk geval van wel zodat er een mooi palet aan mobiliteitsalternatieven onstaat!

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder