Met MaaS over de rivier
Michiel Doelman
Michiel Doelman
Vestigingsmanager Utrecht

Met MaaS over de rivier

29 jun 2021

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Noord-Brabant, provincie Gelderland, regio Rivierenland en gemeente ‘s-Hertogenbosch werken samen in het Programma A2 Deil-Vught aan maatregelen om de files te verminderen op de A2 tussen knooppunten Deil en Vught.

Naast infrastructurele uitbreiding is het programma ook gericht op anders reizen met als doel het bewerkstelligen van doorstromingseffect op de A2 Deil-Vught in ochtend- en avondspits en het bijdragen aan  de mobiliteitstransitie. 

In opdracht van het programma A2 Deil Vught zijn wij sinds het najaar van 2019 betrokken als adviseur en projectleider bij het project MaaS A2 Deil Vught. Om MaaS in deze regio vorm te geven zijn wij gestart met een markt- en publieke consultatie. Op basis van deze consultaties hebben wij samen met het programma de Europese aanbesteding vormgegeven en het hele traject begeleidt.

In maart 2021 is, onder begeleiding van ons, door de serviceproviders Innovactory en MobilityMixx gestart met de uitvoering van het project MaaS A2 met inzet van de apps Gaiyo en Mixx.

Met deze apps is het mogelijk online parkeertransacties, OV, fiets, scooter en auto te boeken en te betalen. Kortom een volwaardig binnen handbereik op je telefoon

De komende 4 jaar moet dit resulteren in minimaal 20.000 actieve MaaS gebruikers in de regio en minimaal 725 (dagelijkse) spitsriten op de A2 die worden vervangen door een ‘MaaS-rit’. Daarbij is het uitgangspunt dat MaaS blijvend is in de regio ook als het project na 4 jaar stopt!

In het project richten wij ons op reizigers met op de A2 corridor Utrecht – Eindhoven met een herkomst en/of bestemming in grofweg het gebied tussen A27 en A50.

Op dit moment krijgen inwoners van ’s-Hertogenbosch te maken met de (online) campagne van de serviceproviders. In het najaar van 2021 wordt deze campagne uitgebreid met (de regio) Utrecht en Eindhoven en de komende jaren natuurlijk ook de rest van het gebied.

In het project sluiten we aan op (landelijke) randvoorwaarden op het gebied van standaardisatie, privacy en security.

Het contract met de serviceproviders is (deels) op basis van prestatie door middel van kritieke prestatie indicatoren welke regelmatig gemonitord worden. Hierdoor kan het programma de serviceproviders in zijn kracht zetten en toch vinger aan de pols houden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Deelmobiliteit in Enschede: Waar zijn we, en waar gaan we naartoe?

Project

22 mrt
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Deelmobiliteit in Enschede: Waar zijn we, en waar gaan we naartoe?

Hoe verschillen ritpatronen tijdens de verschillende spitsperiodes? Welke hubs hebben een grotere vraag dan aanbod? Keypoint ondersteunt de gemeente Enschede met het analyseren van de deelmobiliteit in Enschede.

Lees verder
Deelmobiliteitshubs in Enschede – Hoe zien mensen de hubs?

Project

20 nov
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Deelmobiliteitshubs in Enschede – Hoe zien mensen de hubs?

De gemeente Enschede heeft in 2022 deelmobiliteithubs geplaatst op het Kennispark. Het Kennispark bestaat uit de campus van de Universiteit Twente en het bedrijventerrein. Keypoint heeft onderzocht of de instructies op de borden duidelijk zijn voor gebruikers en of de hubs opvallen in de omgeving.

Lees verder
Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

Project

08 jun
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Data over deelmobiliteit in Hengelo & Enschede

Keypoint heeft een data-analyse uitgevoerd met betrekking tot deelmobiliteit voor de steden Enschede en Hengelo. Deze analyse is gebaseerd op gegevens afkomstig van het landelijke dashboard voor deelmobiliteit.

Lees verder