Project

Met MaaS over de rivier

29 jun 2021

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Projectbeheer & -management

Start project

okt 2019

Met MaaS over de rivier
Michiel

Michiel

Vestigingsmanager Utrecht

Daadkrachtig, bouwer en verbinder, gericht op samenwerking, doel en resultaat

Mensen verplaatsen zich al eeuwen. In de loop der jaren maakten technische en maatschappelijke ontwikkelingen reisafstanden groter waardoor de wereld kleiner is geworden. Michiel is geïnteresseerd in de mogelijkheden die techniek nu en in de toekomst kan

Meer over Michiel

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Noord-Brabant, provincie Gelderland, regio Rivierenland en gemeente ‘s-Hertogenbosch werken samen in het Programma A2 Deil-Vught aan maatregelen om de files te verminderen op de A2 tussen knooppunten Deil en Vught.

Naast infrastructurele uitbreiding is het programma ook gericht op anders reizen met als doel het bewerkstelligen van doorstromingseffect op de A2 Deil-Vught in ochtend- en avondspits en het bijdragen aan  de mobiliteitstransitie. 

In opdracht van het programma A2 Deil Vught zijn wij sinds het najaar van 2019 betrokken als adviseur en projectleider bij het project MaaS A2 Deil Vught. Om MaaS in deze regio vorm te geven zijn wij gestart met een markt- en publieke consultatie. Op basis van deze consultaties hebben wij samen met het programma de Europese aanbesteding vormgegeven en het hele traject begeleidt.

In maart 2021 is, onder begeleiding van ons, door de serviceproviders Innovactory en MobilityMixx gestart met de uitvoering van het project MaaS A2 met inzet van de apps Gaiyo en Mixx.

Met deze apps is het mogelijk online parkeertransacties, OV, fiets, scooter en auto te boeken en te betalen. Kortom een volwaardig binnen handbereik op je telefoon

De komende 4 jaar moet dit resulteren in minimaal 20.000 actieve MaaS gebruikers in de regio en minimaal 725 (dagelijkse) spitsriten op de A2 die worden vervangen door een ‘MaaS-rit’. Daarbij is het uitgangspunt dat MaaS blijvend is in de regio ook als het project na 4 jaar stopt!

In het project richten wij ons op reizigers met op de A2 corridor Utrecht – Eindhoven met een herkomst en/of bestemming in grofweg het gebied tussen A27 en A50.

Op dit moment krijgen inwoners van ’s-Hertogenbosch te maken met de (online) campagne van de serviceproviders. In het najaar van 2021 wordt deze campagne uitgebreid met (de regio) Utrecht en Eindhoven en de komende jaren natuurlijk ook de rest van het gebied.

In het project sluiten we aan op (landelijke) randvoorwaarden op het gebied van standaardisatie, privacy en security.

Het contract met de serviceproviders is (deels) op basis van prestatie door middel van kritieke prestatie indicatoren welke regelmatig gemonitord worden. Hierdoor kan het programma de serviceproviders in zijn kracht zetten en toch vinger aan de pols houden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

Project

01 feb
Justin Door

Justin

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

In toenemende mate werken publieke en private partijen samen aan duurzame oplossingen voor verstedelijking en mobiliteit. Eén van die oplossingen is het realiseren van buurthubs waar diverse providers deelmobiliteit aanbieden. Ook Enschede heeft zich op dat pad begeven en gaat voor een uitgebreid netwerk van compacte buurthubs. Keypoint heeft een tussenevaluatie gemaakt voor deze hubs.

Lees verder
Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder