Nieuws

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

16 jul 2019

Opdrachtgever

Gemeente IJsselstein

Projectrol

Advies

Start project

jul 2019

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!
Ronnie

Ronnie

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie

Andere betrokken collega's:

Hester
10 jaar geleden opende Keypoint zijn vestiging in Utrecht. Met plezier maken we Nederland beter bereikbaar, duurzamer, leefbaarder en veiliger. De verjaardag van Keypoint vieren we door een cadeau te geven aan de maatschappij. We doen een investering in een actueel mobiliteitsonderzoek. Het winnende vraagstuk is de uitwerking van een concept voor mobiliteitspunten in de gemeente IJsselstein.

IJsselstein heeft een grote woningbouwopgave. Hierdoor komen de leefbaarheid en bereikbaarheid onder druk te staan. Daarom wil de gemeente inwoners verleiden om de auto te laten staan en te kiezen voor slimme alternatieven.

Keypoint gaat voor de gemeente onderzoeken welke kansen mobiliteitspunten hierbij bieden. Mobiliteitspunten zijn punten waar mensen alternatieven kunnen kiezen voor de (eigen) auto, zoals het OV, goede fietsfaciliteiten, deelauto’s, enz.Donderdag 11 juli openden we met beleidsadviseurs Arnoud Egbers en Daphne Tuinenburg van de gemeente IJsselstein feestelijk de zomer en daarmee is onze zomerse jubileumactie officieel van start! Vanuit onze vestiging Utrecht zetten Ronnie Poorterman en Hester Hellinga hun tanden in dit maatschappelijk relevante onderwerp.

Heeft u ook actuele mobiliteitsvraagstukken op het gebied van Slimme Mobiliteit, OV en/of fiets? Of wilt u meer weten over de toepassing van mobiliteitspunten in uw gemeente? Dan denken wij graag met u mee!
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal

Project

01 okt
Sanne Door

Sanne

Intelligent optimaliseren van doorstroming Eektestraat te Oldenzaal

De Eektestraat als aantrekkelijke route voor verkeer dat van noord naar zuid en omgekeerd Oldenzaal passeert. Dat is wat gemeente Oldenzaal graag wil. Een optimalisatie van de doorstroming door de inzet van iVRI’s is hiervoor volgens de gemeente nodig. Keypoint begeleidt de gemeente om te komen tot 1) een gedragen verkeerskundig beleidskader en 2) een uitvraag voor een netwerkoptimalisatie op basis van iVRI’s.

Lees verder
Keypoint treedt toe tot ADAS alliantie

Nieuws

26 sept
Ronnie Door

Ronnie

Keypoint treedt toe tot ADAS alliantie

Met het aanbieden van een ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) training voor wegbeheerders treedt Keypoint Consultancy toe tot de ADAS alliantie. In deze toegepaste training behandelen we zowel de theorie en praktijk van moderne rijhulpsystemen in voertuigen (ADAS). De training is een gezamenlijk product van Keypoint Consultancy en Prodrive Academy.

Lees verder
Verkenning CID Binckhorst

Project

24 sept
Cees Door

Cees

Verkenning CID Binckhorst

Om de verstedelijkingsopgave voor CID-Binckhorst in Den Haag te realiseren dient er een mobiliteitstransitie plaats te vinden. Dit project focust zich op het verkennen van oplossingen voor deze transitie.

Lees verder