Nieuws

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

16 jul 2019

Opdrachtgever

Gemeente IJsselstein

Projectrol

Advies

Start project

jul 2019

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!
Ronnie

Ronnie

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie

Andere betrokken collega's:

Hester
10 jaar geleden opende Keypoint zijn vestiging in Utrecht. Met plezier maken we Nederland beter bereikbaar, duurzamer, leefbaarder en veiliger. De verjaardag van Keypoint vieren we door een cadeau te geven aan de maatschappij. We doen een investering in een actueel mobiliteitsonderzoek. Het winnende vraagstuk is de uitwerking van een concept voor mobiliteitspunten in de gemeente IJsselstein.

IJsselstein heeft een grote woningbouwopgave. Hierdoor komen de leefbaarheid en bereikbaarheid onder druk te staan. Daarom wil de gemeente inwoners verleiden om de auto te laten staan en te kiezen voor slimme alternatieven.

Keypoint gaat voor de gemeente onderzoeken welke kansen mobiliteitspunten hierbij bieden. Mobiliteitspunten zijn punten waar mensen alternatieven kunnen kiezen voor de (eigen) auto, zoals het OV, goede fietsfaciliteiten, deelauto’s, enz.Donderdag 11 juli openden we met beleidsadviseurs Arnoud Egbers en Daphne Tuinenburg van de gemeente IJsselstein feestelijk de zomer en daarmee is onze zomerse jubileumactie officieel van start! Vanuit onze vestiging Utrecht zetten Ronnie Poorterman en Hester Hellinga hun tanden in dit maatschappelijk relevante onderwerp.

Heeft u ook actuele mobiliteitsvraagstukken op het gebied van Slimme Mobiliteit, OV en/of fiets? Of wilt u meer weten over de toepassing van mobiliteitspunten in uw gemeente? Dan denken wij graag met u mee!
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

Project

22 jan
Rick Door

Rick

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

De Gemeente Enschede heeft Keypoint gevraagd om een verkeerskundig adviseur. Rick heeft deze taak op zich genomen.

Lees verder
Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Nieuws

19 dec
Cees Door

Cees

Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Het einde van het jaar staat traditioneel in het teken van congressen en symposia, maar bestaat ook uit gesprekken met collega’s, opdrachtgevers en concurrenten over de plannen en trends voor het nieuwe jaar. Daarbij is het altijd een uitdaging om de trends in de wereld van mobiliteit – ondertussen een heel brede wereld – te duiden en te overzien wat ze voor ons werkveld betekenen. Een bloemlezing.

Lees verder
Korte autoritten

Project

18 dec
Erik Door

Erik

Korte autoritten

Voor de provincie Gelderland bracht Keypoint korte autoritten in kaart met behulp van INRIX data. Doel was om in beeld te brengen in hoeverre de data geschikt zijn als basis voor een effectieve inzet van fietsstimuleringsmaatregelen. Conclusie is dat dit kan, maar dat er ook een aantal beperkingen zijn.

Lees verder