Nieuws

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

16 jul 2019

Opdrachtgever

Gemeente IJsselstein

Projectrol

Advies

Start project

jul 2019

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!
Ronnie

Ronnie

Adviseur Smart Mobility en ITS

Slimme mobiliteit houdt je in beweging

Ronnie zorgt er graag voor dat innovaties in mobiliteit leiden tot een betere doorstroming van het verkeer, én een veiliger en duurzamer mobiliteitssysteem.

Meer over Ronnie

Andere betrokken collega's:

Hester
10 jaar geleden opende Keypoint zijn vestiging in Utrecht. Met plezier maken we Nederland beter bereikbaar, duurzamer, leefbaarder en veiliger. De verjaardag van Keypoint vieren we door een cadeau te geven aan de maatschappij. We doen een investering in een actueel mobiliteitsonderzoek. Het winnende vraagstuk is de uitwerking van een concept voor mobiliteitspunten in de gemeente IJsselstein.

IJsselstein heeft een grote woningbouwopgave. Hierdoor komen de leefbaarheid en bereikbaarheid onder druk te staan. Daarom wil de gemeente inwoners verleiden om de auto te laten staan en te kiezen voor slimme alternatieven.

Keypoint gaat voor de gemeente onderzoeken welke kansen mobiliteitspunten hierbij bieden. Mobiliteitspunten zijn punten waar mensen alternatieven kunnen kiezen voor de (eigen) auto, zoals het OV, goede fietsfaciliteiten, deelauto’s, enz.Donderdag 11 juli openden we met beleidsadviseurs Arnoud Egbers en Daphne Tuinenburg van de gemeente IJsselstein feestelijk de zomer en daarmee is onze zomerse jubileumactie officieel van start! Vanuit onze vestiging Utrecht zetten Ronnie Poorterman en Hester Hellinga hun tanden in dit maatschappelijk relevante onderwerp.

Heeft u ook actuele mobiliteitsvraagstukken op het gebied van Slimme Mobiliteit, OV en/of fiets? Of wilt u meer weten over de toepassing van mobiliteitspunten in uw gemeente? Dan denken wij graag met u mee!
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Projectupdate

20 aug
Rick Door

Rick

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Het in-car tonen van brugopeningen is zinvol: mensen waarderen de informatie en ze passen hun gedrag (soms) aan. Dit blijkt uit onderzoek dat door Keypoint is uitgevoerd.

Lees verder
Matchen de matrixborden?

Nieuws

15 aug
Heleen Door

Heleen

Matchen de matrixborden?

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. Dit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten. We hebben onderzocht of de publiek-private dataketen goed werkt: waar het goed en mis ging in de dataketen.

Lees verder
Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder