Project

Data uit voertuigen verbetert assetmanagement

01 feb 2019

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Advies

Start project

feb 2019

Data uit voertuigen verbetert assetmanagement
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Patrick
De provincie Gelderland wil de mogelijkheden onderzoeken hoe CAN-Bus data uit voertuigen in de toekomst kan bijdragen aan wegbeheer en -onderhoud. Zij heeft aan Keypoint Consultancy gevraagd om de huidige ontwikkelingen rondom de ontsluiting en ontwikkeling van CAN-Bus data in beeld te brengen. De moderne auto is een rijdende computer. Alles wat een auto doet, van wielsnelheid en stuuruitslag tot het gebruik van mistlichten en ruitenwissers, wordt vastgelegd en verwerkt op de harde schijf (CAN-Bus) van de auto. Auto’s gebruiken deze data om de interne systemen aan te sturen. Deze data kan ook interessant zijn voor andere toepassingen, buiten de auto. De informatie wordt daarom via internet - bijvoorbeeld een 4G-verbinding - naar een cloud-omgeving ontsloten. Keypoint werkt met andere publieke en private partijen samen binnen VIA NOVA. VIA NOVA is een onderzoeksproject geleid door de Automotive afdeling van Hogeschool Arnhem Nijmegen. Binnen dit project brengen we in beeld hoe voertuigdata bij kunnen dragen aan doorstroming en verkeersveiligheid van het hedendaagse verkeer. In het programma wordt gewerkt aan een kwaliteitsslag van de data die voortkomt uit de CAN-Bus. Hierbij wordt onder andere gewerkt aan de ontwikkeling van algoritmes, waarmee van de data informatie kan worden gemaakt. De provincie Gelderland wil met de CAN-Bus data onderzoeken wat zij hiermee kunnen in het kader van het wegbeheer (assetmanagement). Keypoint heeft in beeld gebracht welke mogelijkheden er nu en in de toekomst zijn met deze data. Keypoint heeft daarnaast helder gemaakt welke voorwaardelijkheden er op dit moment zijn in de ontwikkeling van CAN-Bus data. Keypoint heeft voor de provincie Gelderland de vervolgstappen voor CAN-Bus data in overzicht inzichtelijk gemaakt.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Verkeerskundige analyse uitbreiding Tuincentrum Borghuis

Project

31 okt
Justin Door

Justin

Verkeerskundige analyse uitbreiding Tuincentrum Borghuis

Tuincentrum Borghuis te Deurningen wenst haar winkel uit te breiden. Borghuis wil geen verkeersproblemen veroorzaken op het omliggende wegennet en heeft daarom Keypoint laten onderzoeken welke eventuele verkeerskundige gevolgen de uitbreiding heeft.

Lees verder
Mobiliteitspunten IJsselstein

Project

29 okt
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten IJsselstein

Weet jij al wat mobiliteitspunten jouw gemeente kunnen brengen? IJsselstein wel! We hebben voor IJsselstein een advies voor mobiliteitspunten met concreet stappenplan opgesteld.

Lees verder
Begeleiding MRDH / Provincie Zuid-Holland bij Digitaliseringsopgave Krachtenbundeling

Project

24 okt
Patrick Door

Patrick

Begeleiding MRDH / Provincie Zuid-Holland bij Digitaliseringsopgave Krachtenbundeling

Provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag willen namens de regio regievoerder zijn voor de digitaliseringsopgave van mobiliteitsdata. Wegbeheerders wordt de komende jaren gevraagd om mobiliteitsdata te ontsluiten en beschikbaar te stellen. De provincie en MRDH willen dit proces regisseren. Zij hebben Keypoint Consultancy gevraagd om hen te adviseren over de uitgangspunten op basis waarvan zij dit proces inrichten.

Lees verder