Project

Mogelijkheden CAN-Bus data voor Assetmanagement (Wegbeheer)

01 feb 2019

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Advies

Start project

feb 2019

Mogelijkheden CAN-Bus data voor Assetmanagement (Wegbeheer)
Dennis

Dennis

Adviseur Smart Mobility en ITS

Analyseert mobiliteit in een bredere context

Collega’s zien Dennis als een communicatief sterke adviseur met een duidelijke visie en met een goed gevoel voor humor.

Meer over Dennis

Andere betrokken collega's:

Patrick
De provincie Gelderland wil de mogelijkheden onderzoeken hoe CAN-Bus data uit voertuigen in de toekomst kan bijdragen aan wegbeheer en -onderhoud . Zij heeft aan Keypoint Consultancy gevraagd om de huidige ontwikkelingen rondom de ontsluiting en ontwikkeling van CAN-Bus data in beeld te brengen. De moderne auto is een rijdende computer. Alles wat een auto doet, van wielsnelheid en stuuruitslag tot het gebruik van mistlichten en ruitenwissers, wordt vastgelegd en verwerkt in harde schijf (CAN-Bus) van de auto. Auto’s gebruiken deze data om de interne systemen aan te sturen. Deze data kan ook interessant zijn voor andere toepassingen, buiten de auto. De informatie wordt daarom via internet - bijvoorbeeld een 4G-verbinding - naar een cloud-omgeving ontsloten. Keypoint werkt met andere publieke en private partijen samen binnen VIA NOVA. VIA NOVA is een onderzoeksproject geleid door de Automotive afdeling van Hogeschool Arnhem Nijmegen. Binnen dit project brengen we in beeld hoe voertuigdata bij kunnen dragen aan doorstroming en verkeersveiligheid van het hedendaagse verkeer. In het programma wordt gewerkt aan een kwaliteitsslag van de data die voortkomt uit de CAN-Bus. Hierbij wordt onder andere gewerkt aan de ontwikkeling van algoritmes, waarmee van de data informatie kan worden gemaakt. De provincie Gelderland wil met de CAN-Bus data onderzoeken wat zij hiermee kunnen in het kader van het wegbeheer (assetmanagement). Keypoint heeft in beeld gebracht welke mogelijkheden er nu en in de toekomst zijn met deze data. Keypoint heeft daarnaast helder gemaakt welke voorwaardelijkheden er op dit moment zijn in de ontwikkeling van CAN-Bus data. Keypoint heeft voor de provincie Gelderland de vervolgstappen voor CAN-Bus data in overzicht inzichtelijk gemaakt.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Projectbeheer MIRT onderzoek A50

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

Projectbeheer MIRT onderzoek A50

Wij zijn als projectbeheerder sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek en andere leden van het projectmanagement team op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder
Monitor Mobiliteit

Project

20 mrt
Edgar Door

Edgar

Monitor Mobiliteit

Voor de gemeente Almere heeft Keypoint een Monitor Mobiliteit opgesteld voor auto, fiets, openbaar vervoer en verkeersveiligheid. En daarnaast is met behulp van Fiets Telweek data inzicht verkregen in het hoofdnet fiets en fietsvertragingen bij verkeerslichten in het centrum.

Lees verder