Project

Data uit voertuigen verbetert assetmanagement

01 feb 2019

Opdrachtgever

Provincie Gelderland

Projectrol

Advies

Start project

feb 2019

Data uit voertuigen verbetert assetmanagement
Dennis

Dennis

Adviseur Smart Mobility en ITS

Analyseert mobiliteit in een bredere context

Collega’s zien Dennis als een communicatief sterke adviseur met een duidelijke visie en met een goed gevoel voor humor.

Meer over Dennis

Andere betrokken collega's:

Patrick
De provincie Gelderland wil de mogelijkheden onderzoeken hoe CAN-Bus data uit voertuigen in de toekomst kan bijdragen aan wegbeheer en -onderhoud. Zij heeft aan Keypoint Consultancy gevraagd om de huidige ontwikkelingen rondom de ontsluiting en ontwikkeling van CAN-Bus data in beeld te brengen. De moderne auto is een rijdende computer. Alles wat een auto doet, van wielsnelheid en stuuruitslag tot het gebruik van mistlichten en ruitenwissers, wordt vastgelegd en verwerkt op de harde schijf (CAN-Bus) van de auto. Auto’s gebruiken deze data om de interne systemen aan te sturen. Deze data kan ook interessant zijn voor andere toepassingen, buiten de auto. De informatie wordt daarom via internet - bijvoorbeeld een 4G-verbinding - naar een cloud-omgeving ontsloten. Keypoint werkt met andere publieke en private partijen samen binnen VIA NOVA. VIA NOVA is een onderzoeksproject geleid door de Automotive afdeling van Hogeschool Arnhem Nijmegen. Binnen dit project brengen we in beeld hoe voertuigdata bij kunnen dragen aan doorstroming en verkeersveiligheid van het hedendaagse verkeer. In het programma wordt gewerkt aan een kwaliteitsslag van de data die voortkomt uit de CAN-Bus. Hierbij wordt onder andere gewerkt aan de ontwikkeling van algoritmes, waarmee van de data informatie kan worden gemaakt. De provincie Gelderland wil met de CAN-Bus data onderzoeken wat zij hiermee kunnen in het kader van het wegbeheer (assetmanagement). Keypoint heeft in beeld gebracht welke mogelijkheden er nu en in de toekomst zijn met deze data. Keypoint heeft daarnaast helder gemaakt welke voorwaardelijkheden er op dit moment zijn in de ontwikkeling van CAN-Bus data. Keypoint heeft voor de provincie Gelderland de vervolgstappen voor CAN-Bus data in overzicht inzichtelijk gemaakt.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Projectupdate

20 aug
Rick Door

Rick

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Het in-car tonen van brugopeningen is zinvol: mensen waarderen de informatie en ze passen hun gedrag (soms) aan. Dit blijkt uit onderzoek dat door Keypoint is uitgevoerd.

Lees verder
Matchen de matrixborden?

Nieuws

15 aug
Heleen Door

Heleen

Matchen de matrixborden?

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. Dit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten. We hebben onderzocht of de publiek-private dataketen goed werkt: waar het goed en mis ging in de dataketen.

Lees verder
Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder