Project

Monitoring beleidsindicatoren Koersnota

08 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Projectrol

Advies

Start project

jan 2019

Monitoring beleidsindicatoren Koersnota
Sanne

Sanne

Adviseur Mobiliteit

Zonder zorgen een project uitzetten bij Sanne, dat is geen probleem.

Opgeleid als verkeerskundige en geograaf kijkt Sanne met een brede en frisse blik naar het vakgebied.

Meer over Sanne

Andere betrokken collega's:

Justin

Projecthistorie

De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch heeft in 2017 een aantal beleidsdoelen op het gebied van verkeer en vervoer vastgesteld. Om te kunnen bepalen of deze doelen gehaald worden, heeft de gemeente de opdracht gegeven aan Keypoint om twee indicatoren te monitoren. We analyseren hiervoor verkeersdata en stellen vervolgens indexcijfers vast.

De indicatoren zijn gericht op verbeteringen voor fietsers en voetgangers (langzaam verkeer). Voor het basisjaar en het eerste monitoringsjaar brengen we in beeld hoe de reistijd voor fietsers op een aantal corridors zich heeft ontwikkeld en gaan we na of er een toename is in het gebruik van actief vervoer (fietsen en lopen). Hiervoor maken we gebruik van data uit verkeerslichten (VRI’s) en uit Floating Bike Data (fietsdata die wordt verzameld middels mobiele apps).

We denken ook mee over een structurele monitoringsaanpak, zodat gemeente ’s-Hertogenbosch in het vervolg gemakkelijker het resultaat op de beleidsindicatoren inzichtelijk kan maken.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Uitvoeringsprogramma 5% groei op het regionale spoor

Project

06 nov
Cees Door

Cees

Uitvoeringsprogramma 5% groei op het regionale spoor

Door Keypoint is inhoudelijke ondersteuning geboden bij de ontwikkeling van het provinciale uitvoeringsprogramma Groei regionaal spoor. Alle projectinformatie is gebundeld in een dynamische database die dient als levend document voor de verdere uitwe...

Lees verder
Innovatief loopstromenonderzoek in Zwolle

Project

01 dec
Patrick Door

Patrick

Innovatief loopstromenonderzoek in Zwolle

Keypoint Consultancy voert samen met het Twente Institute for Wireless and Mobile Communication (WMC), voor de gemeente Zwolle loopstromenonderzoek uit met behulp van WIFI. Een belangrijk doel voor deze innovatieve pilot is in kaart te brengen hoe be...

Lees verder
Test Meetfietskastjes Ede

Project

08 nov
Edgar Door

Edgar

Test Meetfietskastjes Ede

De gemeente Ede heeft meetfietskastjes laten ontwikkelen om al fietsend data van het fietsnetwerk te kunnen verzamelen. Voordat deze meetfietskastjes gebruikt gaan worden, heeft Keypoint getest of de meetfietskastjes volledig functioneren.

Lees verder