Monitoring concessie busvervoer Almere

Monitoring concessie busvervoer Almere

12 mrt 2024

In een groeiende stad als Almere breidt het OV-netwerk zich uit. Je wilt weten hoeveel reizigers er in nieuwe wijken in- en uitstappen, zodat je het gesprek met de vervoerder over uitbreiding van het lijnennet kan aangaan. Zo bestaat sinds 2023 de nieuwe lijn M8. Ook wil je als concessieverlener monitoren of het kwalitatief hoogwaardig OV blijft voldoen aan de gestelde normen. Dat is waar Keypoint de gemeente Almere bij helpt: wij monitoren hoe de vervoerder Keolis het doet.

Gemeente Almere is gedelegeerd opdrachtgever voor de concessie busvervoer Almere. In die positie is het belangrijk om te weten of de vervoerder de gemaakte concessie afspraken nakomt. Keypoint monitort voor de gemeente Almere verschillende indicatoren. Jaarlijks stellen wij een thermometer op die de trends en prestaties van het afgelopen jaar beschrijft.

Voor de monitoring gebruiken wij onze specialistische kennis. Wij zijn thuis in de verschillende datastromen en dashboards over het OV. We begrijpen hoe deze tot stand komen en kunnen er nuttige en beleidsmatige informatie uithalen. Ook nemen we deel aan netwerkoverleggen waarin kennis wordt gedeeld tussen verschillende concessieverleners over reisinformatie en OV-data (MIPOV).

Naast de monitoringsactiviteiten, leveren wij vervoerkundig advies. Wij denken samen met de vervoerder mee over het toekomstige vervoerplan. En als er een nieuw vervoerplan is, schrijven wij het collegevoorstel en zorgen wij ervoor dat het college van B&W hier positief over kan besluiten.

Hebt u specialistisch kennis nodig op het gebied van monitoring en/of het beheren van ov concessies, neem contact met ons op!

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreƫerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder
Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Project

29 feb
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Haarlem is bezig veel wegen te transformeren naar GOW30. Keypoint voert in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar het effect dat deze transitie kan hebben op het openbaar vervoer in de stad.

Lees verder
Zero-emissie busvervoer in Twente

Project

26 feb
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Zero-emissie busvervoer in Twente

De provincie Overijssel wil definitief de omslag maken naar zero-emissie busvervoer. Om dat te bereiken heeft Keypoint de provincie Overijssel ondersteund met een onderzoek naar de realisatie van laadinfrastructuur in de regio.

Lees verder