Nieuws

Nationaal Fietscongres: Het jaar van de waarheid voor Enschede

28 mei 2019

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuwsbericht

Start project

mei 2019

Nationaal Fietscongres: Het jaar van de waarheid voor Enschede
Benjamin

Benjamin

Gedragsingenieur

Vol enthousiasme, geïnteresseerd in de mens in het verkeer

Mensen staan dagelijks in de file; dat intrigeert Benjamin al jaren. Kennelijk is het zo slecht nog niet? In ieder geval is het voor Benjamin aanleiding genoeg om zijn tanden te zetten in het realiseren van gedragsverandering.

Meer over Benjamin

Andere betrokken collega's:

Patrick Sanne
De gemeente Enschede heeft de ambitie om Fietsstad 2020 te worden en heeft daarom in 2016 de campagne Enschede Fietsstad 2020 in het leven geroepen. Later dit jaar vindt de verkiezing plaats, dus tijd om eens te kijken wat al die campagnes hebben opgeleverd. Benjamin vertelt als projectleider Enschede Fietsstad het verhaal van Enschede op het Nationaal Fietscongres:

Gewaagde ambitie
De ambitie om Fietsstad 2020 te worden is vastgelegd in de Fietsvisie 2012 en unaniem aangenomen door de gemeenteraad, waarbij de ambitie voor het aandeel fiets op korte ritten zelfs verhoogd is door de raad. Een ambitieuze keuze.

Succesvolle investeringen
De visie bestond uit een flinke investeringsagenda voor infrastructuur. Hierbij wordt ingezet op de aanleg van de fietssnelweg F35 en het ontwikkelen van een fietsnetwerk door de wijken. De regionale ambitie met een hoge kwaliteitsuitgangspunten heeft er toe geleid dat de F35 tussen Hengelo en Enschede onlangs is uitverkozen tot beste van Nederland. Het fietsnetwerk door de wijken is de laatste jaren door de aanleg van fietsstraten steeds verder ontwikkeld, maar kent ook nog een flinke opgave voor de toekomst.

Verleiden van inwoners
Naast de infra-maatregelen zijn communicatie en gedragsmaatregelen een belangrijk onderdeel van de visie. Sinds 2016 loopt daarom de campagne Enschede Fietsstad 2020, waarbij wordt ingezet op het promoten van fietsen. De focus ligt hierbij op het verleiden van de eigen inwoners om ritten korter dan 7,5 km zoveel mogelijk op de fiets te doen. Dit om de stad bereikbaar te houden voor extern verkeer dat vaker is aangewezen op de auto.

Het geheim: een pragmatische insteek
Enschede heeft de laatste jaren veel activiteiten uitgevoerd, waarbij een pragmatische insteek is gekozen. Hierdoor is vaak gekozen om te ‘doen’! Dit heeft een hoop reacties en ervaringen opgeleverd. Kenmerkend voor Enschede is daarbij de focus op alle fietsers: de bestaande fietser is net zo goed onderdeel van de doelgroep als de te verleiden automobilist.

Wil je mee weten? Kom dan naar het Nationaal Fietscongres. Omdat we partner van het Fietscongres zijn, kan je via ons voordelig naar het congres. Voer NFCKEY19 als code in bij je registratie en je krijgt €50 korting. Hopelijk zien we je daar!  
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

Project

22 jan
Rick Door

Rick

Keypoint biedt verkeerskundig adviseur Gemeente Enschede

De Gemeente Enschede heeft Keypoint gevraagd om een verkeerskundig adviseur. Rick heeft deze taak op zich genomen.

Lees verder
Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Nieuws

19 dec
Cees Door

Cees

Oor ten luister: Ontwikkelingen in mobiliteitsland

Het einde van het jaar staat traditioneel in het teken van congressen en symposia, maar bestaat ook uit gesprekken met collega’s, opdrachtgevers en concurrenten over de plannen en trends voor het nieuwe jaar. Daarbij is het altijd een uitdaging om de trends in de wereld van mobiliteit – ondertussen een heel brede wereld – te duiden en te overzien wat ze voor ons werkveld betekenen. Een bloemlezing.

Lees verder
Korte autoritten

Project

18 dec
Erik Door

Erik

Korte autoritten

Voor de provincie Gelderland bracht Keypoint korte autoritten in kaart met behulp van INRIX data. Doel was om in beeld te brengen in hoeverre de data geschikt zijn als basis voor een effectieve inzet van fietsstimuleringsmaatregelen. Conclusie is dat dit kan, maar dat er ook een aantal beperkingen zijn.

Lees verder