Project

Nationale Fiets Telweek 2017

08 nov 2017

Opdrachtgever

Landelijk - diverse opdrachtgevers

Projectrol

Projectmanagement

Start project

sept 2017

Nationale Fiets Telweek 2017
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Ook dit jaar wordt de het nationaal fietsonderzoek uitgevoerd. De derde editie van de Nationale Fiets Telweek kent een aantal nieuwe onderdelen. Uitgangspunt van de Fiets Telweek is nog steeds laagdrempelig meedoen aan fietsonderzoek. Dit kan door de Fiets Tel-app te downloaden en mee te doen in de automatische modus. De ritten worden automatisch gemeten en achteraf wordt geanalyseerd welk type ritten afgelegd zijn.

Dit jaar heeft de deelnemer de mogelijkheid om mee te doen in de actieve modus. In deze modus krijgen deelnemers meer inzicht krijgen in de eigen bijdrage aan het onderzoek. Deelnemers krijgen hierbij ook de kans om feedback te geven over de gereden route. Binnen de FietsTel-app kan de actieve modus geüpgraded worden. Het nationale fietsonderzoek wordt uitgebreid met de beleving van fietsen. Niet alleen de ‘harde’ data zoals snelheden, routes, vertragingen en ‘omrijdfactoren’ worden in kaart gebracht - tijdens de editie van 2017 komt ook de beleving van het fietsen aan bod. Deelnemers kunnen via de Fiets Tel-app feedback geven over verkeersveiligheid en fietsroutes beoordelen/waarderen. Met deze nieuwe mogelijkheid geeft de Fiets Telweek invulling aan een grote wens van zowel betrokken deelnemers als opdrachtgevers.

Verder is het mogelijk om het gehele jaar de ritten te laten meten. De focus voor de Fiets Telweek blijft op de derde week in september, maar op deze manier kan de app ook als fietsmonitoringstool gebruikt worden. Denk hierbij aan projectgerelateerd onderzoek of een regio-specifieke aanpak op een willekeurig moment in het jaar. Gemeenten en regio’s die interesse hebben kunnen contact met ons opnemen.

Keypoint heeft dit project wederom uitgevoerd in samenwerking met de consortiumpartners Beaumont Communicatie & Management, Mobidot B.V. en NHTV. Ook voor dit jaar hebben zich tien provincies en regio’s en het ministerie van I&M aangesloten om deel te nemen aan Fiets Telweek editie 2017. Meer weten? Mail of neem contact op met Cees Bakker of Sanne van Zundert.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder
Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Project

11 jul
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Slim routeadvies voor iedere automobilist. Wegbeheerders en navigatiepartijen werken daar aan binnen het project VM-IVRA. Dat doen ze door samen innovatieve in-car diensten te ontwikkelen, beproeven en op te schalen.

Lees verder

Andere projecten

Projecten in de buurt

Nationale Fiets Telweek 2015

Project

15 okt
Patrick Door

Patrick

Nationale Fiets Telweek 2015

Om tot betere fietsnetwerken te komen is meer inzicht nodig in het verplaatsingsgedrag. Om dit inzicht te verkrijgen heeft Keypoint samen met de Fietsersbond, Mobidot, NHTV en Beaumont de Nationale Fiets Telweek georganiseerd. De eerste Nationale...

Lees verder