Nationale Fiets Telweek 2017
Cees Bakker
Cees Bakker
Teamleider Mobiliteit Enschede

Nationale Fiets Telweek 2017

08 nov 2017
Ook dit jaar wordt de het nationaal fietsonderzoek uitgevoerd. De derde editie van de Nationale Fiets Telweek kent een aantal nieuwe onderdelen. Uitgangspunt van de Fiets Telweek is nog steeds laagdrempelig meedoen aan fietsonderzoek. Dit kan door de Fiets Tel-app te downloaden en mee te doen in de automatische modus. De ritten worden automatisch gemeten en achteraf wordt geanalyseerd welk type ritten afgelegd zijn.

Dit jaar heeft de deelnemer de mogelijkheid om mee te doen in de actieve modus. In deze modus krijgen deelnemers meer inzicht krijgen in de eigen bijdrage aan het onderzoek. Deelnemers krijgen hierbij ook de kans om feedback te geven over de gereden route. Binnen de FietsTel-app kan de actieve modus geüpgraded worden. Het nationale fietsonderzoek wordt uitgebreid met de beleving van fietsen. Niet alleen de ‘harde’ data zoals snelheden, routes, vertragingen en ‘omrijdfactoren’ worden in kaart gebracht - tijdens de editie van 2017 komt ook de beleving van het fietsen aan bod. Deelnemers kunnen via de Fiets Tel-app feedback geven over verkeersveiligheid en fietsroutes beoordelen/waarderen. Met deze nieuwe mogelijkheid geeft de Fiets Telweek invulling aan een grote wens van zowel betrokken deelnemers als opdrachtgevers.

Verder is het mogelijk om het gehele jaar de ritten te laten meten. De focus voor de Fiets Telweek blijft op de derde week in september, maar op deze manier kan de app ook als fietsmonitoringstool gebruikt worden. Denk hierbij aan projectgerelateerd onderzoek of een regio-specifieke aanpak op een willekeurig moment in het jaar. Gemeenten en regio’s die interesse hebben kunnen contact met ons opnemen.

Keypoint heeft dit project wederom uitgevoerd in samenwerking met de consortiumpartners Beaumont Communicatie & Management, Mobidot B.V. en NHTV. Ook voor dit jaar hebben zich tien provincies en regio’s en het ministerie van I&M aangesloten om deel te nemen aan Fiets Telweek editie 2017. Meer weten? Mail of neem contact op met Cees Bakker of Sanne van Zundert.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

We vieren één jaar aan de Nieuwegracht!

Nieuws

14 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

We vieren één jaar aan de Nieuwegracht!

Vandaag staan we stil bij een bijzonder moment: het is precies een jaar geleden dat Keypoint Consultancy de deuren opende aan de Nieuwegracht 24A in Utrecht. Na een mooie tijd aan de Ganzenmarkt, vonden we hier een nieuwe thuisbasis waar we met veel energie werken aan slimme mobiliteitsoplossingen.

Lees verder
De toekomst van de fiets: Ruimte maken voor diversiteit 

Nieuws

10 mrt
Frits de Haan Door

Frits de Haan

De toekomst van de fiets: Ruimte maken voor diversiteit 

De fiets biedt tal van voordelen die het een aantrekkelijk vervoermiddel maakt. Mede door de komst van steeds meer typen aangepaste fietsen is fietsen relatief makkelijk en toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Tegelijkertijd vormt zich ook het beeld dat hierdoor nieuwe problemen ontstaan. De verscheidenheid aan fietsen wordt groter, waarbij verschillen in massa, breedte, en snelheid soms problemen opleveren, bijvoorbeeld op de vaak smalle fietspaden. In dit artikel duiken we in de oorzaken, bijkomstige problemen en mogelijke oplossingen.

Lees verder
Stijn onderzoekt: kengetallen effecten fietssnelwegen

Project

28 feb
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Stijn onderzoekt: kengetallen effecten fietssnelwegen

Fietssnelwegen zijn mede aangelegd als alternatief voor de auto om congestie te verminderen. Fietsen biedt echter veel meer voordelen dan alleen het terugdringen van congestie. Wie fietst, verbetert zijn eigen gezondheid. Daarnaast zorgt een modal shift voor een vermindering van uitstoot, wat op zijn beurt weer een positief effect heeft op de volksgezondheid. De vraag die Stijn bezighield was: hoe breng je deze effecten goed in kaart?

Lees verder