Project

Nationale Fiets Telweek 2015

15 okt 2015

Opdrachtgever

Landelijk - diverse opdrachtgevers

Projectrol

Projectmanagement

Start project

sept 2015

Nationale Fiets Telweek 2015
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Om tot betere fietsnetwerken te komen is meer inzicht nodig in het verplaatsingsgedrag. Om dit inzicht te verkrijgen heeft Keypoint samen met de Fietsersbond, Mobidot, NHTV en Beaumont de Nationale Fiets Telweek georganiseerd. De eerste Nationale Fiets Telweek vond plaats in de derde week van september 2015 en was met 38.000 actieve deelnemers en 1,5 miljoen gefietste kilometers een groot succes.

De Fiets Telweek is geïnspireerd door de Nationale Tuinvogeltelling, zoals die wordt georganiseerd door de Vogelbescherming. De focus lag echter niet op het tellen van het aantal fietsen, maar op het registreren van alle fietsverplaatsingen in Nederland gedurende een week. Daarbij werden deelnemers uitgedaagd om zoveel mogelijk fietskilometers te maken. Met als resultaat: meer mensen op de fiets én meer inzicht in het gebruik van het fietsnetwerk.

Door gebruik te maken van een slimme app op de Smartphone was het voor de gebruikers heel eenvoudig om mee te doen aan de Fiets Telweek. Het enige wat men hoefde te doen was de App de Fiets! downloaden en activeren. Het registreren van alle fietsverplaatsingen ging vervolgens automatisch, zonder dat de fietser iets hoefde te doen. Anonimiteit was daarbij gewaarborgd. Provincies, regio’s en gemeenten die meededen, krijgen de beschikking over de verkregen fietsdata en hebben daardoor meer inzicht in het gebruik van hun fietsnetwerk. Met behulp van Bikeprint wordt de data toegankelijk gemaakt. Overheden kunnen daarmee zelf analyses uitvoeren en bijvoorbeeld monitoringsrapportages maken. Met de gegevens die voortkomen uit de Nationale Fiets Telweek kunnen wegbeheerders hun fietsbeleid gerichter vorm geven en effecten van fietsmaatregelen inzichtelijk maken.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder
Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Project

11 jul
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Slim routeadvies voor iedere automobilist. Wegbeheerders en navigatiepartijen werken daar aan binnen het project VM-IVRA. Dat doen ze door samen innovatieve in-car diensten te ontwikkelen, beproeven en op te schalen.

Lees verder

Andere projecten

Projecten in de buurt

Nationale Fiets Telweek 2017

Project

08 nov
Cees Door

Cees

Nationale Fiets Telweek 2017

Ook dit jaar wordt de het nationaal fietsonderzoek uitgevoerd. De derde editie van de Nationale Fiets Telweek kent een aantal nieuwe onderdelen. Uitgangspunt van de Fiets Telweek is nog steeds laagdrempelig meedoen aan fietsonderzoek. Dit kan door de...

Lees verder