Nieuwe databronnen in beeld

Nieuwe databronnen in beeld

20 apr 2023

In de eerste Samenwerkingsagenda Smart Mobility van het LVMB is door ons onderzoek gedaan naar de bruikbaarheid van voertuigdata in onze primaire werkprocessen. In de tweede agenda is de scope uitgebreid naar nieuwe databronnen in het algemeen.

 

Conclusie is dat dit soort data ‘voor de deur staan’. Deze data kunnen de werkprocessen efficiënter maken en een positief effect hebben op de veiligheid op de weg, op de doorstroming en op de CO2 reductie.

Onze opgave is de gewenste data/informatie/toepassingen te implementeren als onderdeel van de werkprocessen van de wegbeheerder.

 

De werkgroep Nieuwe Databronnen heeft daartoe een rapport opgeleverd waarin vier verschillende nieuwe databronnen nader zijn onderzocht: voertuigdata, floating car data, cellulaire data en photonica (glasvezel). Aan de hand van relevante criteria, zoals stand van de technologie, beleid, Europese regelgeving is (afgestemd met wegbeheerders die actief zijn op het betreffende domein) een scan gemaakt van de huidige status en potentie van deze nieuwe bronnen. Samen met een aantal wegbeheerders zijn de toepassingen Incidentmanagement en Gladheidsbestrijding geselecteerd om als eerste verder uit te werken. Samen met de stakeholders zijn vervolgens roadmaps en kwalitatieve businesscases opgesteld.

 

Het eindresultaat is beschikbaar via het LVMB.

 

Meer weten? Neem gerust contact op met Ronnie Poorterman.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreëerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder
Monitoring concessie busvervoer Almere

Projectupdate

12 mrt
Heleen Edens Door

Heleen Edens

Monitoring concessie busvervoer Almere

Vertrekken de bussen op tijd? Hoeveel reizigers reizen met buslijn M8? Voelt de reiziger zich veilig in het ov? Dat is wat Keypoint monitort voor de gemeente Almere.

Lees verder
Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Project

29 feb
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Haarlem is bezig veel wegen te transformeren naar GOW30. Keypoint voert in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar het effect dat deze transitie kan hebben op het openbaar vervoer in de stad.

Lees verder