Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

17 okt 2023

langs Uden vormt de weg N264 een belangrijke verbinding tussen de A50 en de A73. In 2016 makten ruim 25.000 auto’s gebruik van deze weg. Automobilisten die tussen deze twee snelwegen reizen zullen een aantal rotondes passeren op de N264.

Vanuit onderzoek gedaan namens de provincie Noord-Brabant en de gemeente Uden is echter duidelijk geworden dat de weg problemen heeft op het gebied van verkeersafwikkeling en leefbaarheid. Deze hebben geleid tot de volgende ambities:

  1. Het verbeteren van de verkeersafwikkeling;
  2. Het verbeteren van de leefbaarheid rond de N264.

Met deze ambities is er besloten de rotondes op de N264 om te bouwen naar geregelde kruispunten met intelligente verkeerslichten(iVRI’s). dit wordt gedaan als deel van een groter project om de hele N264 te vernieuwen. Keypoint heeft in samenwerking met Witteveen+Bos, ondersteuning geleverd bij het opzetten van de aanbesteding voor dit trace. hiernaast begeleiden we de realisatie van dit project.

Het doel is deze belangrijke verkeersader klaar te maken voor de komende decennia. Hierbij wordt ingezet op nieuwe technologieën om het verkeer beter te kunnen faciliteren, zoals bijvoorbeeld 'Talking Traffic.'

Keypoint bewaakt binnen dit project de doelstellingen van de provincie Noord-Brabant. Hierbij toetsen  wij de nieuwe inrichting van de N264 met de iVRI’s zodat ze voldoen aan de eisen die de provincie heeft gesteld.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

Project

05 dec
Helen de Sain Door

Helen de Sain

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

“Kan Crowd-Sourced data gebruikt worden in het Incident-Management proces in verkeerscentrales van Rijkswaterstaat?” Deze vraag heeft Helen de Sain willen beantwoorden tijdens haar stage bij Keypoint.

Lees verder
Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Project

04 dec
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Daan de Wit heeft bij Keypoint een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van Bus Rapid Transit (BRT) in Nederland. Welke factoren beïnvloeden de levensvatbaarheid van deze vorm van openbaar vervoer? Daan heeft dit grondig onderzocht.

Lees verder
Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

Project

30 nov
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

De opkomst van digitaal verkeersmanagement brengt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid met zich mee. In 2024 kunnen automobilisten een waarschuwing verwachten wanneer ze een schoolzone betreden. Keypoint draagt bij aan deze ontwikkeling.

Lees verder