Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

Nieuwe iVRI’s bij Uden: Keypoint begeleid vernieuwing N264

17 okt 2023

langs Uden vormt de weg N264 een belangrijke verbinding tussen de A50 en de A73. In 2016 makten ruim 25.000 auto’s gebruik van deze weg. Automobilisten die tussen deze twee snelwegen reizen zullen een aantal rotondes passeren op de N264.

Vanuit onderzoek gedaan namens de provincie Noord-Brabant en de gemeente Uden is echter duidelijk geworden dat de weg problemen heeft op het gebied van verkeersafwikkeling en leefbaarheid. Deze hebben geleid tot de volgende ambities:

  1. Het verbeteren van de verkeersafwikkeling;
  2. Het verbeteren van de leefbaarheid rond de N264.

Met deze ambities is er besloten de rotondes op de N264 om te bouwen naar geregelde kruispunten met intelligente verkeerslichten(iVRI’s). dit wordt gedaan als deel van een groter project om de hele N264 te vernieuwen. Keypoint heeft in samenwerking met Witteveen+Bos, ondersteuning geleverd bij het opzetten van de aanbesteding voor dit trace. hiernaast begeleiden we de realisatie van dit project.

Het doel is deze belangrijke verkeersader klaar te maken voor de komende decennia. Hierbij wordt ingezet op nieuwe technologieën om het verkeer beter te kunnen faciliteren, zoals bijvoorbeeld 'Talking Traffic.'

Keypoint bewaakt binnen dit project de doelstellingen van de provincie Noord-Brabant. Hierbij toetsen  wij de nieuwe inrichting van de N264 met de iVRI’s zodat ze voldoen aan de eisen die de provincie heeft gesteld.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Even voorstellen: Tim Vermast

Nieuws

20 feb
Ward de Jong Door

Ward de Jong

Even voorstellen: Tim Vermast

Deze week mogen we Tim Vermast verwelkomen bij Keypoint. Hij loopt stage op ons kantoor in Utrecht onder begeleiding van Ward de Jong.

Lees verder
Zonder oprit je auto opladen met zelfopgewekte zonne-energie

Project

12 jan
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Zonder oprit je auto opladen met zelfopgewekte zonne-energie

Hoe laad je je elektrische auto op met zelfopgewekte zonne-energie, als je niet kunt laden op eigen terrein? Keypoint Consultancy is samen met de gemeente Hengelo een samenwerking gestart om hier een oplossing voor te vinden.

Lees verder
Keypoint biedt verkeerskundige ondersteuning aan de gemeente Wierden

Project

28 aug
Frits de Haan Door

Frits de Haan

Keypoint biedt verkeerskundige ondersteuning aan de gemeente Wierden

Keypoint Consultancy ondersteunt het team van gemeente Wierden met verkeerskunde.

Lees verder