Project

Nieuwe situatie rotonde Holkerweg -Paladijnenweg te Amersfoort

24 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente Amersfoort

Projectrol

Advies

Start project

jan 2019

Nieuwe situatie rotonde Holkerweg -Paladijnenweg te Amersfoort
Mariska

Mariska

Adviseur Mobiliteit

Mariska kijkt naar de mens, het product en de context

Gevaarlijke kruisingen, een slechte doorstroming van het verkeer of duurzame mobiliteit; Mariska benadert verkeer en mobiliteitsvraagstukken graag integraal.

Meer over Mariska

Andere betrokken collega's:

Stan Florieke
De rotonde Holkerweg - Paladijnenweg is gelegen in de wijk Schothorst-Zuid en functioneert voor motorvoertuigen als ontsluitingsroute richting de Ringweg Koppel. Parallel langs de Holkerweg is een belangrijke fietsroute gelegen welke onderdeel is van het hoofdfietsroutenetwerk. De route verbindt het centrum van de stad met Amersfoort-Noord en verwerkt dagelijks grote hoeveelheden fietsers. De rotonde stond te boek als onveilige verkeersituatie.

De gemeente heeft in 2016 de wens uitgesproken om een nieuw ontwerp voor de rotonde te maken. Alvorens de gemeente is gestart met een ontwerp is eerst onderzoek gedaan naar de verkeersstromen, de intensiteiten en naar conflictsituaties. Dit onderzoek is in september 2016 door Keypoint Consultancy uitgevoerd.

Op basis van deze analyse is de gemeente gestart met het ontwerp voor de rotonde Holkerweg - Paladijnenweg. In 2018 zijn de werkzaamheden voor de rotonde afgerond.

De rotonde is inmiddels weer in gebruik genomen en het nieuwe ontwerp is lovend ontvangen door gebruikers. Om deze positieve geluiden ook objectief te onderbouwen wordt het verkeersbeeld in de nieuwe situatie vergeleken met het verkeersbeeld in de oude situatie in een bondige 1-meting. Daarnaast wordt een gebruikersonderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen hoe de verkeersdeelnemers de nieuwe verkeerssituatie ervaren.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Bedrijfsvervoerplan

Project

01 dec
Patrick Door

Patrick

Bedrijfsvervoerplan

De hoofdvestiging van Albert Heijn heeft te maken met een parkeerprobleem. Onderzocht is op welke wijze dit probleem opgelost kan worden, waarbij vooral gekeken is naar maatregelen op het gebied van mobiliteitsmanagement...

Lees verder
Nationale Fiets Telweek 2016

Project

12 okt
Sanne Door

Sanne

Nationale Fiets Telweek 2016

Ook dit jaar wordt de het nationaal fietsonderzoek uitgevoerd. De tweede editie van de Nationale Fiets Telweek kent een verbeterde terugkoppeling naar de gebruikers. Uitgangspunt van de Fiets Telweek is nog steeds laagdrempelig meedoen aan fietsonder...

Lees verder
Sessions Cycling & Infrastructure

Project

18 mrt
Patrick Door

Patrick

Sessions Cycling & Infrastructure

Dutch experts will visit Christchurch and Wellington to share their knowledge and vision with the city councils on how to make these cities the most bicycle friendly in the Southern hemisphere. For updates on details of the events keep an eye on www...

Lees verder

Andere projecten

Projecten in de buurt

Keypoint doet onderzoek naar onveilige verkeersrotonde Holkerweg – Paladijnenweg in Amersfoort

Project

04 okt
Patrick Door

Patrick

Keypoint doet onderzoek naar onveilige verkeersrotonde Holkerweg – Paladijnenweg in Amersfoort

Het bedrijf Keypoint Consultancy doet namens de Gemeente Amersfoort onderzoek naar het verkeersgedrag van weggebruikers op de verkeersrotonde Holkerweg – Paladijnenweg in Amersfoort. Keypoint voert dit onderzoek uit aan de hand van speciale camera...

Lees verder