Project

Nieuwe situatie rotonde Holkerweg -Paladijnenweg te Amersfoort

24 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente Amersfoort

Projectrol

Advies

Start project

jan 2019

Nieuwe situatie rotonde Holkerweg -Paladijnenweg te Amersfoort
Mariska

Mariska

Adviseur Mobiliteit

Mariska kijkt naar de mens, het product en de context

Gevaarlijke kruisingen, een slechte doorstroming van het verkeer of duurzame mobiliteit; Mariska benadert verkeer en mobiliteitsvraagstukken graag integraal.

Meer over Mariska

Andere betrokken collega's:

Stan Peter
De rotonde Holkerweg - Paladijnenweg is gelegen in de wijk Schothorst-Zuid en functioneert voor motorvoertuigen als ontsluitingsroute richting de Ringweg Koppel. Parallel langs de Holkerweg is een belangrijke fietsroute gelegen welke onderdeel is van het hoofdfietsroutenetwerk. De route verbindt het centrum van de stad met Amersfoort-Noord en verwerkt dagelijks grote hoeveelheden fietsers. De rotonde stond te boek als onveilige verkeersituatie.

De gemeente heeft in 2016 de wens uitgesproken om een nieuw ontwerp voor de rotonde te maken. Alvorens de gemeente is gestart met een ontwerp is eerst onderzoek gedaan naar de verkeersstromen, de intensiteiten en naar conflictsituaties. Dit onderzoek is in september 2016 door Keypoint Consultancy uitgevoerd.

Op basis van deze analyse is de gemeente gestart met het ontwerp voor de rotonde Holkerweg - Paladijnenweg. In 2018 zijn de werkzaamheden voor de rotonde afgerond.

De rotonde is inmiddels weer in gebruik genomen en het nieuwe ontwerp is lovend ontvangen door gebruikers. Om deze positieve geluiden ook objectief te onderbouwen wordt het verkeersbeeld in de nieuwe situatie vergeleken met het verkeersbeeld in de oude situatie in een bondige 1-meting. Daarnaast wordt een gebruikersonderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen hoe de verkeersdeelnemers de nieuwe verkeerssituatie ervaren.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

Nieuws

13 mei
Mark Door

Mark

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

In onze werkzaamheden zien we dat de opkomst van de iVRI veel veranderingen veroorzaakt en bij wegbeheerders veel vragen met zich meebrengt, bijvoorbeeld over de taken en verantwoordelijkheden van de wegbeheerder. In dit artikel nemen we u graag mee in de vragen waar wegbeherend Nederland voor staat om de iVRI succesvol te implementeren.

Lees verder
MIRT onderzoek A50 in goede banen

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

MIRT onderzoek A50 in goede banen

Wij zijn als projectbeheerder de sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek (en andere leden van het projectmanagement team), op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak. Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder

Andere projecten

Projecten in de buurt

Keypoint doet onderzoek naar onveilige verkeersrotonde Holkerweg – Paladijnenweg in Amersfoort

Project

04 okt
Patrick Door

Patrick

Keypoint doet onderzoek naar onveilige verkeersrotonde Holkerweg – Paladijnenweg in Amersfoort

Het bedrijf Keypoint Consultancy doet namens de Gemeente Amersfoort onderzoek naar het verkeersgedrag van weggebruikers op de verkeersrotonde Holkerweg – Paladijnenweg in Amersfoort. Keypoint voert dit onderzoek uit aan de hand van speciale camera...

Lees verder