Project

Nieuwe situatie rotonde Holkerweg -Paladijnenweg te Amersfoort

24 feb 2019

Opdrachtgever

Gemeente Amersfoort

Projectrol

Advies

Start project

jan 2019

Nieuwe situatie rotonde Holkerweg -Paladijnenweg te Amersfoort
Mariska

Mariska

Adviseur Mobiliteit

Mariska kijkt naar de mens, het product en de context

Gevaarlijke kruisingen, een slechte doorstroming van het verkeer of duurzame mobiliteit; Mariska benadert verkeer en mobiliteitsvraagstukken graag integraal.

Meer over Mariska

Andere betrokken collega's:

Stan Peter
De rotonde Holkerweg - Paladijnenweg is gelegen in de wijk Schothorst-Zuid en functioneert voor motorvoertuigen als ontsluitingsroute richting de Ringweg Koppel. Parallel langs de Holkerweg is een belangrijke fietsroute gelegen welke onderdeel is van het hoofdfietsroutenetwerk. De route verbindt het centrum van de stad met Amersfoort-Noord en verwerkt dagelijks grote hoeveelheden fietsers. De rotonde stond te boek als onveilige verkeersituatie.

De gemeente heeft in 2016 de wens uitgesproken om een nieuw ontwerp voor de rotonde te maken. Alvorens de gemeente is gestart met een ontwerp is eerst onderzoek gedaan naar de verkeersstromen, de intensiteiten en naar conflictsituaties. Dit onderzoek is in september 2016 door Keypoint Consultancy uitgevoerd.

Op basis van deze analyse is de gemeente gestart met het ontwerp voor de rotonde Holkerweg - Paladijnenweg. In 2018 zijn de werkzaamheden voor de rotonde afgerond.

De rotonde is inmiddels weer in gebruik genomen en het nieuwe ontwerp is lovend ontvangen door gebruikers. Om deze positieve geluiden ook objectief te onderbouwen wordt het verkeersbeeld in de nieuwe situatie vergeleken met het verkeersbeeld in de oude situatie in een bondige 1-meting. Daarnaast wordt een gebruikersonderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen hoe de verkeersdeelnemers de nieuwe verkeerssituatie ervaren.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Projectupdate

20 aug
Rick Door

Rick

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Het in-car tonen van brugopeningen is zinvol: mensen waarderen de informatie en ze passen hun gedrag (soms) aan. Dit blijkt uit onderzoek dat door Keypoint is uitgevoerd.

Lees verder
Matchen de matrixborden?

Nieuws

15 aug
Heleen Door

Heleen

Matchen de matrixborden?

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. Dit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten. We hebben onderzocht of de publiek-private dataketen goed werkt: waar het goed en mis ging in de dataketen.

Lees verder
Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder

Andere projecten

Projecten in de buurt

Keypoint doet onderzoek naar onveilige verkeersrotonde Holkerweg – Paladijnenweg in Amersfoort

Project

04 okt
Patrick Door

Patrick

Keypoint doet onderzoek naar onveilige verkeersrotonde Holkerweg – Paladijnenweg in Amersfoort

Het bedrijf Keypoint Consultancy doet namens de Gemeente Amersfoort onderzoek naar het verkeersgedrag van weggebruikers op de verkeersrotonde Holkerweg – Paladijnenweg in Amersfoort. Keypoint voert dit onderzoek uit aan de hand van speciale camera...

Lees verder