Project

Nieuwe slimme verkeerslichten (iVRI’s)

08 dec 2020

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam

Projectrol

Projectleider

Start project

sept 2020

Nieuwe slimme verkeerslichten (iVRI’s)
Gertjan

Gertjan

Adviseur Smart Mobility en ITS

Expert ITS en reisinformatiesystemen Openbaar Vervoer

Gertjan ontzorgt de opdrachtgever, brengt zijn expertise in en verzorgt het proces en de organisatie van het project.

Meer over Gertjan

Andere betrokken collega's:

Mark

Projecthistorie

Met 51 iVRI’s in de eerste uitrol van het partnership Talking Traffic is Rotterdam een van de gemeenten met het hoogste aantal te realiseren iVRI’s van Nederland. 

Om dit proces in goede banen te leiden heeft de gemeente Rotterdam Keypoint gevraagd de projectleiding voor deze uitdagende opgave op zich te nemen. Gertjan Stoel is projectleider realisatie iVRI’s en voert voor de gemeente de coördinatie van de ombouwwerkzaamheden uit met de leveranciers en overige interne en externe partijen en zorgt voor de tijdige uitvoering van wegbeheerdersacties en overige randvoorwaarden. Ook verzorgt hij de verdere acceptatie en afronding van het project.

Doelstelling van de gemeente Rotterdam is om te zorgen voor een betere en veiliger doorstroming voor de weggebruikers. De gemeente Rotterdam maakt hierbij gebruik van de drie iVRI use cases (prioriteren, informeren en optimaliseren) zoals die binnen het partnership Talking Traffic zijn ontwikkeld. Zo kan met de nieuwe slimme manier van prioriteren op maat prioriteit worden gegeven aan de verschillende doelgroepen zoals het openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten, vrachtverkeer en fietsers. Met de use case informeren wordt er voor gezorgd dat weggebruikers geïnformeerd worden over bijvoorbeeld de resterende groen/rood tijd bij een verkeerslicht. Bij de use case optimaliseren wordt de verkeersregeling verder geoptimaliseerd met behulp van nieuwe databronnen afkomstig uit naderende voertuigen.

Mocht u ook ondersteuning zoeken bij de vervanging van VRI’s naar iVRI’s neem dan contact op met Gertjan Stoel of Mark ten Brummelhuis. Wij helpen u graag verder.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

De maximumsnelheid op je navigatie-app: betrouwbaar of niet?

Project

14 jan
Heleen Door

Heleen

De maximumsnelheid op je navigatie-app: betrouwbaar of niet?

Sinds maart 2020 geldt overdag op alle snelwegen in Nederland een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. ’s Nachts geldt op veel plekken een hogere snelheid van 120 of 130 kilometer per uur. Voor navigatie-apps een uitdaging. Want hoe zorg je er voor dat de app op elk tijdstip de juiste snelheid weergeeft? Keypoint zocht uit bij welke apps dit goed gaat, en bij welke nog niet.

Lees verder
Toepassingen vanuit data uit voertuigen voor wegbeheerders: evaluatie en vooruitblik

Project

13 jan
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Toepassingen vanuit data uit voertuigen voor wegbeheerders: evaluatie en vooruitblik

In opdracht van NDW onderzoekt Keypoint de toepassingen vanuit data uit voertuigen door wegbeheerders. Het onderzoek geeft aan waar we in Nederland staan met data uit voertuigen. Het geeft daarnaast advies voor vervolgstappen op het gebied van techniek, functionaliteit en organisatie.

Lees verder
Een mobiliteitsvisie voor de toekomst van Nijkerk

Project

12 jan
Erik Door

Erik

Een mobiliteitsvisie voor de toekomst van Nijkerk

Keypoint adviseert de gemeente Nijkerk voor de nieuwe mobiliteitsvisie. Daarbij richten we ons op de fiets, verkeersveiligheid en het hoofdwegennet.

Lees verder