Project

Nieuwe slimme verkeerslichten (iVRI’s)

08 dec 2020

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam

Projectrol

Projectleider

Start project

sept 2020

Nieuwe slimme verkeerslichten (iVRI’s)
Gertjan

Gertjan

Adviseur Smart Mobility en ITS

Expert ITS en reisinformatiesystemen Openbaar Vervoer

Gertjan ontzorgt de opdrachtgever, brengt zijn expertise in en verzorgt het proces en de organisatie van het project.

Meer over Gertjan

Andere betrokken collega's:

Mark

Projecthistorie

Met 51 iVRI’s in de eerste uitrol van het partnership Talking Traffic is Rotterdam een van de gemeenten met het hoogste aantal te realiseren iVRI’s van Nederland. 

Om dit proces in goede banen te leiden heeft de gemeente Rotterdam Keypoint gevraagd de projectleiding voor deze uitdagende opgave op zich te nemen. Gertjan Stoel is projectleider realisatie iVRI’s en voert voor de gemeente de coördinatie van de ombouwwerkzaamheden uit met de leveranciers en overige interne en externe partijen en zorgt voor de tijdige uitvoering van wegbeheerdersacties en overige randvoorwaarden. Ook verzorgt hij de verdere acceptatie en afronding van het project.

Doelstelling van de gemeente Rotterdam is om te zorgen voor een betere en veiliger doorstroming voor de weggebruikers. De gemeente Rotterdam maakt hierbij gebruik van de drie iVRI use cases (prioriteren, informeren en optimaliseren) zoals die binnen het partnership Talking Traffic zijn ontwikkeld. Zo kan met de nieuwe slimme manier van prioriteren op maat prioriteit worden gegeven aan de verschillende doelgroepen zoals het openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten, vrachtverkeer en fietsers. Met de use case informeren wordt er voor gezorgd dat weggebruikers geïnformeerd worden over bijvoorbeeld de resterende groen/rood tijd bij een verkeerslicht. Bij de use case optimaliseren wordt de verkeersregeling verder geoptimaliseerd met behulp van nieuwe databronnen afkomstig uit naderende voertuigen.

Mocht u ook ondersteuning zoeken bij de vervanging van VRI’s naar iVRI’s neem dan contact op met Gertjan Stoel of Mark ten Brummelhuis. Wij helpen u graag verder.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder
Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

Nieuws

12 jul
Cees Door

Cees

Enschede gaat verrommeling tegen door deelmobiliteitshubs

'Verrommeling van de openbare ruimte' is een veel gebruikte beschrijving bij de opkomst van deelfiets en -scooters die her en der in de stad worden geparkeerd.

Lees verder
Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Project

11 jul
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Slim routeadvies voor iedere automobilist.

Slim routeadvies voor iedere automobilist. Wegbeheerders en navigatiepartijen werken daar aan binnen het project VM-IVRA. Dat doen ze door samen innovatieve in-car diensten te ontwikkelen, beproeven en op te schalen.

Lees verder