Project

Nieuwe slimme verkeerslichten (iVRI’s)

08 dec 2020

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam

Projectrol

Projectleider

Start project

sept 2020

Nieuwe slimme verkeerslichten (iVRI’s)
Gertjan

Gertjan

Adviseur Smart Mobility en ITS

Expert ITS en reisinformatiesystemen Openbaar Vervoer

Gertjan ontzorgt de opdrachtgever, brengt zijn expertise in en verzorgt het proces en de organisatie van het project.

Meer over Gertjan

Andere betrokken collega's:

Mark

Projecthistorie

Met 51 iVRI’s in de eerste uitrol van het partnership Talking Traffic is Rotterdam een van de gemeenten met het hoogste aantal te realiseren iVRI’s van Nederland. 

Om dit proces in goede banen te leiden heeft de gemeente Rotterdam Keypoint gevraagd de projectleiding voor deze uitdagende opgave op zich te nemen. Gertjan Stoel is projectleider realisatie iVRI’s en voert voor de gemeente de coördinatie van de ombouwwerkzaamheden uit met de leveranciers en overige interne en externe partijen en zorgt voor de tijdige uitvoering van wegbeheerdersacties en overige randvoorwaarden. Ook verzorgt hij de verdere acceptatie en afronding van het project.

Doelstelling van de gemeente Rotterdam is om te zorgen voor een betere en veiliger doorstroming voor de weggebruikers. De gemeente Rotterdam maakt hierbij gebruik van de drie iVRI use cases (prioriteren, informeren en optimaliseren) zoals die binnen het partnership Talking Traffic zijn ontwikkeld. Zo kan met de nieuwe slimme manier van prioriteren op maat prioriteit worden gegeven aan de verschillende doelgroepen zoals het openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten, vrachtverkeer en fietsers. Met de use case informeren wordt er voor gezorgd dat weggebruikers geïnformeerd worden over bijvoorbeeld de resterende groen/rood tijd bij een verkeerslicht. Bij de use case optimaliseren wordt de verkeersregeling verder geoptimaliseerd met behulp van nieuwe databronnen afkomstig uit naderende voertuigen.

Mocht u ook ondersteuning zoeken bij de vervanging van VRI’s naar iVRI’s neem dan contact op met Gertjan Stoel of Mark ten Brummelhuis. Wij helpen u graag verder.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

Project

01 feb
Justin Door

Justin

Een netwerk van compacte buurthubs voor deelmobiliteit – de eerste ervaringen in Enschede

In toenemende mate werken publieke en private partijen samen aan duurzame oplossingen voor verstedelijking en mobiliteit. Eén van die oplossingen is het realiseren van buurthubs waar diverse providers deelmobiliteit aanbieden. Ook Enschede heeft zich op dat pad begeven en gaat voor een uitgebreid netwerk van compacte buurthubs. Keypoint heeft een tussenevaluatie gemaakt voor deze hubs.

Lees verder
Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder