Project

Ondersteuning bij 2e landelijke tranche iVRI’s

22 mrt 2022

Opdrachtgever

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Projectrol

Ondersteuning bij 2e landelijke tranche iVRI’s

Start project

okt 2021

Ondersteuning bij 2e landelijke tranche iVRI’s
Mark

Mark

Adviseur Smart Mobility en ITS

Mark zet uw technische uitdaging om in een concreet resultaat

Wilt u een technische uitdaging omzetten in een concreet resultaat? Dan bent u bij Mark aan het juiste adres. Zijn jarenlange kennis van techniek, resultaatgerichte persoonlijkheid en zijn ervaring als projectleider zorgen hier voor.

Meer over Mark

Andere betrokken collega's:

Het Talking Traffic programma heeft er voor gezorgd dat er inmiddels meer dan 800 VRI’s zijn gerealiseerd. Deze uitrol heeft veel leer- en verbeterpunten opgeleverd. Zowel op het vlak van realisatie als het vlak van beheer en onderhoud.  

Op dat laatste vlak is gebleken dat met de introductie van de iVRI het voor een VRI-leverancier niet meer vanzelfsprekend is dat hij de volledige verantwoordelijkheid over de complete automaat heeft, maar dat vaak meerdere partijen betrokken zijn. En daarnaast kwam ook de verantwoordelijkheid voor het bewaken van het gedrag van de iVRI in de iVRI keten erbij. 

Om deze verantwoordelijkheden en rollen goed in te kaderen en te omschrijven is Keypoint, in de persoon van Mark ten Brummelhuis, gevraagd een bijdrage te leveren bij het opwaarderen van de reeds beschikbare uniforme besteksteksten en beheer en onderhoudscontract. Doelstellingen van deze opwaardering zijn: 

  • Het standaardiseren en zo functioneel mogelijk maken van een uitvraag voor een iVRI of één of meerdere iVRI componenten; 
  • Het uitvragen van het beheer en onderhoud van een iVRI of één of meerdere iVRI componenten op basis van beschikbaarheid; 
  • Het borgen van de juiste werking van een iVRI in de dataketen. 

Daarnaast is Keypoint ook gevraagd om mee te helpen bij het structureel, op landelijk niveau inregelen van het beheer van de iVRI in de keten, naast het reguliere beheer en onderhoud dat de wegbeheerder voor haar iVRI dient in te regelen. 

Inmiddels zijn we hiermee voortvarend van start gegaan en hopen medio dit jaar een update te kunnen geven.  

Heeft u op dit moment al vragen over bovenstaande, of bent u bezig met het aanbesteden van iVRI’s of het inregelen van het beheer en onderhoud van iVRI’s en heeft u daar vragen over neem dan contact op met Mark ten Brummelhuis.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder