Project

Onderzoek verkeersafwikkeling Campus TU Delft

18 apr 2018

Opdrachtgever

Technische Universiteit Delft

Projectrol

Onderzoek verkeersanalyse

Start project

apr 2018

Onderzoek verkeersafwikkeling Campus TU Delft
Mariska

Mariska

Adviseur verkeer & mobiliteit

Mariska kijkt naar de mens, het product en de context

Gevaarlijke kruisingen, een slechte doorstroming van het verkeer of duurzame mobiliteit; Mariska benadert verkeer en mobiliteitsvraagstukken graag integraal.

Meer over Mariska

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Onderzoek verkeersafwikkeling Campus TU Delft

De fietsintensiteiten op de Campus van de TU Delft zijn dusdanig hoog dat het weerslag heeft op het overige verkeer. Met name op de Jaffalaan en de Michiel de Ruyterweg zijn de verkeersstromen erg groot. Dit zet een zware belasting op het kruispunt Jaffalaan – Mekelweg, de drukste fietsoversteek op de Campus.

Zonder verkeersregelaars is het voor gemotoriseerd verkeer nagenoeg onmogelijk om gedurende de aanvang/afloop van college-uren de stroom fietsers te kruisen. Als oplossing voor de fietsproblematiek hebben de betrokkenen meerdere interventies opgesteld. Onderdeel van de oplossing is onder andere de aanleg van een fietsverbinding tussen de Rotterdamseweg en de Leeghwaterstraat. Tevens is de Leeghwaterstraat ingericht als fietsstraat.

Keypoint heeft advies uitgebracht over de bewustwording van deze nieuwe routes. Daarnaast hebben we een 0- en 1-meting uitgevoerd om het effect van de bewust makende acties te meten. Tot slot hebben we met cameraonderzoek de wachttijd voor gemotoriseerd verkeer op het kruispunt Jaffalaan – Mekelweg inzichtelijk gemaakt.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Innovatief loopstromenonderzoek in Zwolle

Project

01 dec
Patrick Door

Patrick

Innovatief loopstromenonderzoek in Zwolle

Keypoint Consultancy voert samen met het Twente Institute for Wireless and Mobile Communication (WMC), voor de gemeente Zwolle loopstromenonderzoek uit met behulp van WIFI. Een belangrijk doel voor deze innovatieve pilot is in kaart te brengen hoe be...

Lees verder
Cameraonderzoek fietsoversteek Muntweg

Project

28 jun
Johan Door

Johan

Cameraonderzoek fietsoversteek Muntweg

De gemeente Nijmegen heeft van omwonenden en gebruikers vernomen dat de fietsoversteek Muntweg-Muntmeesterlaan als verkeersonveilig wordt ervaren. Om meer inzicht te krijgen op de situatie, heeft de gemeente Nijmegen Keypoint gevraagd  een cameraonde...

Lees verder
Fietsknelpunten-analyse

Project

08 jul
Patrick Door

Patrick

Fietsknelpunten-analyse

Veilig fietsen in De Bilt! Keypoint heeft in opdracht van de gemeente De Bilt knelpunten ten aanzien van veiligheid en comfort voor enkele regionale fietsroutes in kaart gebracht. Een schouw en een analyse hebben geresulteerd in een plan met concrete...

Lees verder