Project

Oplossen problemen PRIS Maastricht

15 apr 2020

Opdrachtgever

Gemeente Maastricht

Projectrol

Advies

Start project

jun 2019

Oplossen problemen PRIS Maastricht
Justin

Justin

Adviseur Mobiliteit

Thuis in programmeer- en data-opdrachten

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Ronnie Quaink Gertjan

Projecthistorie

De gemeente Maastricht heeft, zoals veel andere Nederlandse gemeenten, een parkeerdatasysteem. De voor reizigers zichtbare informatiekanalen van dit parkeerdatasysteem zijn de borden op de weg van het Parkeer Reis Informatie Systeem (PRIS) en de publiekswebsite Maastricht Bereikbaar, te vinden op www.maastrichtbereikbaar.nl.

De gemeente Maastricht geeft aan al enige jaren problemen te hebben met het weergeven van de juiste aantallen beschikbare parkeerplaatsen op de PRIS-borden in de stad en op de website. Omdat de standen op de borden regelmatig onjuist waren, heeft de gemeente deze uitgezet.

Uiteraard is het de bedoeling dat de parkeerinformatiekanalen weer naar behoren gaan functioneren. Daarom voert Keypoint grondig onderzoek uit naar het functioneren van het parkeerdatasysteem. Uit dit onderzoek komen aanbevelingen om de bestaande problemen te verhelpen en de juiste werking van het gehele parkeerdatasysteem structureel te borgen.

Op basis van het aanbevelingen van Keypoint heeft de gemeente structurele aanpassingen doorgevoerd in het systeem, waardoor de problemen niet meer zijn opgetreden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder