Project

Oplossen problemen PRIS Maastricht

15 apr 2020

Opdrachtgever

Gemeente Maastricht

Projectrol

Advies

Start project

jun 2019

Oplossen problemen PRIS Maastricht
Justin

Justin

Adviseur Smart Mobility en ITS

Thuis in programmeer- en data-opdrachten

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Ronnie Quaink Gertjan

Projecthistorie

De gemeente Maastricht heeft, zoals veel andere Nederlandse gemeenten, een parkeerdatasysteem. De voor reizigers zichtbare informatiekanalen van dit parkeerdatasysteem zijn de borden op de weg van het Parkeer Reis Informatie Systeem (PRIS) en de publiekswebsite Maastricht Bereikbaar, te vinden op www.maastrichtbereikbaar.nl.

De gemeente Maastricht geeft aan al enige jaren problemen te hebben met het weergeven van de juiste aantallen beschikbare parkeerplaatsen op de PRIS-borden in de stad en op de website. Omdat de standen op de borden regelmatig onjuist waren, heeft de gemeente deze uitgezet.

Uiteraard is het de bedoeling dat de parkeerinformatiekanalen weer naar behoren gaan functioneren. Daarom voert Keypoint grondig onderzoek uit naar het functioneren van het parkeerdatasysteem. Uit dit onderzoek komen aanbevelingen om de bestaande problemen te verhelpen en de juiste werking van het gehele parkeerdatasysteem structureel te borgen.

Op basis van het aanbevelingen van Keypoint heeft de gemeente structurele aanpassingen doorgevoerd in het systeem, waardoor de problemen niet meer zijn opgetreden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Slimme, innovatieve oversteek

Project

29 jun
Mark Door

Mark

Slimme, innovatieve oversteek

Keypoint zorgt in deze opdracht voor een gestroomlijnd proces om van veel innovatieve ideeën te komen tot een plan van aanpak voor realisatie van de Slimme oversteek tussen Universiteit Twente en Kennispark.

Lees verder
Met MaaS over de rivier

Project

29 jun
Michiel Door

Michiel

Met MaaS over de rivier

De A2 tussen Deil en Vught wordt drukker. Om de regio bereikbaar te houden moet er wat gebeuren. Naast infrastructuur wordt nadrukkelijk gekeken anders reizen en wordt de komende jaren het fundament gelegd voor Mobility as a Service.

Lees verder
Terug naar de files?

Nieuws

27 jun
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Terug naar de files?

Het wordt weer drukker op de weg. Maakt u zich al zorgen over de files die nu al weer ontstaan en na de zomer nog veel langer zullen zijn?

Lees verder