Project

Oplossen problemen PRIS Maastricht

15 apr 2020

Opdrachtgever

Gemeente Maastricht

Projectrol

Advies

Start project

jun 2019

Oplossen problemen PRIS Maastricht
Justin

Justin

Adviseur Smart Mobility en ITS

Thuis in programmeer- en data-opdrachten

Steeds meer organisaties en overheden hebben de beschikking over verkeersdata. Justin denkt graag met u mee wat mogelijk is met deze data. Ook is hij in staat op een gestructureerde manier deze data te verwerken en te analyseren.

Meer over Justin

Andere betrokken collega's:

Ronnie Quaink Gertjan

Projecthistorie

De gemeente Maastricht heeft, zoals veel andere Nederlandse gemeenten, een parkeerdatasysteem. De voor reizigers zichtbare informatiekanalen van dit parkeerdatasysteem zijn de borden op de weg van het Parkeer Reis Informatie Systeem (PRIS) en de publiekswebsite Maastricht Bereikbaar, te vinden op www.maastrichtbereikbaar.nl.

De gemeente Maastricht geeft aan al enige jaren problemen te hebben met het weergeven van de juiste aantallen beschikbare parkeerplaatsen op de PRIS-borden in de stad en op de website. Omdat de standen op de borden regelmatig onjuist waren, heeft de gemeente deze uitgezet.

Uiteraard is het de bedoeling dat de parkeerinformatiekanalen weer naar behoren gaan functioneren. Daarom voert Keypoint grondig onderzoek uit naar het functioneren van het parkeerdatasysteem. Uit dit onderzoek komen aanbevelingen om de bestaande problemen te verhelpen en de juiste werking van het gehele parkeerdatasysteem structureel te borgen.

Op basis van het aanbevelingen van Keypoint heeft de gemeente structurele aanpassingen doorgevoerd in het systeem, waardoor de problemen niet meer zijn opgetreden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Laten we de NTF-miljarden goed besteden

Nieuws

08 jun
Erik Door

Erik

Laten we de NTF-miljarden goed besteden

Binnen Keypoint zien we grote meerwaarde in het gebruik van mobiliteitsdata voor het doen van onderzoek en het maken van beleid.

Lees verder
Zien we u op het Nationaal Fietscongres?

Nieuws

03 jun
Erik Door

Erik

Zien we u op het Nationaal Fietscongres?

Op 17 juni komt de Nederlandse fietswereld weer bij elkaar tijdens het Nationaal Fietscongres. Uiteraard is Keypoint ook dit jaar weer aanwezig.

Lees verder
P+R onderdeel van mobiliteitstransitie in provincie Utrecht

Project

01 jun
Cees Door

Cees

P+R onderdeel van mobiliteitstransitie in provincie Utrecht

De provincie Utrecht ziet P+R – ofwel Parkeren op Afstand – als een belangrijk onderdeel van de strategie om de mobiliteit in de provincie anders in te gaan richten. Keypoint werkt samen met Witteveen+Bos en Kwirkey bij het opstellen van de visie op P+R.

Lees verder