Project

Parkeeronderzoek Oldenzaal

03 feb 2020

Opdrachtgever

Gemeente Oldenzaal

Projectrol

Advies

Start project

jan 2020

Parkeeronderzoek Oldenzaal
Rick

Rick

Gedragsingenieur

Het gaat om de gebruiker

Rick is gedragsingenieur bij Keypoint. Hij zorgt ervoor dat de menskant niet wordt vergeten en brengt mens en techniek samen.

Meer over Rick

Andere betrokken collega's:

Cees Antoon

Projecthistorie

De omgeving Deken Scholtenstraat/Glindestraat in Oldenzaal laat zich kenmerken door een hoge parkeerdruk. Samen met de ligging van de supermarkt midden in een woonwijk leidt dit tot knelpunten met betrekking tot parkeren. Om de parkeersituatie in het gebied te verbeteren, bestaan plannen om de parkeercapaciteit ter hoogte van de Jumbo supermarkt aan de Deken Scholtenstraat uit te breiden.

Het toevoegen van parkeercapaciteit kan effecten hebben op de hoeveelheid verkeersbewegingen en de verkeersveiligheid in de buurt. De Gemeente Oldenzaal heeft Keypoint Consultancy gevraagd een integraal parkeer- en verkeersonderzoek uit te voeren om de huidige situatie in kaart te brengen.

Het onderzoek bestond uit een normberekening van de parkeerbehoefte in de directe omgeving van de Jumbo, een verkeersveiligheidsanalyse van de omgeving en een verkenning van alternatieven voor uitbreiding van de parkeercapaciteit.

Uit het onderzoek bleek dat de parkeerdruk in het gebied hoog is en op gezette tijden de maximumcapaciteit overschrijdt. Bovendien is het wenselijk de routering van logistiek verkeer te herzien. Om de parkeerdruk te verlagen, dient enerzijds parkeercapaciteit verhoogd te worden en anderzijds te worden ingezet op alternatieven voor de auto, zoals het gebruik van de fiets.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Geslaagde Datadag Mobiliteit

Nieuws

09 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Geslaagde Datadag Mobiliteit

We kijken terug op een geslaagde Datadag Mobiliteit, met een drukbezochte interactieve webinar over data uit voertuigen door Keypoint en NDW, en mooie één op één gesprekken in onze digitale stand.

Lees verder
Helpen in Houten

Project

08 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Helpen in Houten

Als projectleider mobiliteit zorgen wij ervoor dat diverse projecten in Houten worden gerealiseerd. We richten ons vooral op projecten uit de mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk.

Lees verder
Digitaliseringsopgave: van landelijke aanpak naar regionaal vruchten plukken

Nieuws

09 mrt
Bas Door

Bas

Digitaliseringsopgave: van landelijke aanpak naar regionaal vruchten plukken

In Nederland is afgesproken dat eind 2023 alle wegbeheerders Mobiliteitsdata leveren. De zogenaamde Digitaliserings-opgave. Bij Keypoint is Bas Pietersen volop met dit onderwerp bezig. Maar wat betekent het eigenlijk, wat is de stand van zaken en wat gaat het ons brengen?

Lees verder