Project

Parkeeronderzoek Oldenzaal

03 feb 2020

Opdrachtgever

Gemeente Oldenzaal

Projectrol

Advies

Start project

jan 2020

Parkeeronderzoek Oldenzaal
Patrick

Patrick

Directeur

”Werken met mensen in een wereld van techniek” is Patricks drijfveer

Patrick is directeur van Keypoint en is analytisch, gedreven en een 'mensen-mens'.

Meer over Patrick

Andere betrokken collega's:

Cees Antoon

Projecthistorie

De omgeving Deken Scholtenstraat/Glindestraat in Oldenzaal laat zich kenmerken door een hoge parkeerdruk. Samen met de ligging van de supermarkt midden in een woonwijk leidt dit tot knelpunten met betrekking tot parkeren. Om de parkeersituatie in het gebied te verbeteren, bestaan plannen om de parkeercapaciteit ter hoogte van de Jumbo supermarkt aan de Deken Scholtenstraat uit te breiden.

Het toevoegen van parkeercapaciteit kan effecten hebben op de hoeveelheid verkeersbewegingen en de verkeersveiligheid in de buurt. De Gemeente Oldenzaal heeft Keypoint Consultancy gevraagd een integraal parkeer- en verkeersonderzoek uit te voeren om de huidige situatie in kaart te brengen.

Het onderzoek bestond uit een normberekening van de parkeerbehoefte in de directe omgeving van de Jumbo, een verkeersveiligheidsanalyse van de omgeving en een verkenning van alternatieven voor uitbreiding van de parkeercapaciteit.

Uit het onderzoek bleek dat de parkeerdruk in het gebied hoog is en op gezette tijden de maximumcapaciteit overschrijdt. Bovendien is het wenselijk de routering van logistiek verkeer te herzien. Om de parkeerdruk te verlagen, dient enerzijds parkeercapaciteit verhoogd te worden en anderzijds te worden ingezet op alternatieven voor de auto, zoals het gebruik van de fiets.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

Project

22 apr
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Minder Hinder met Digitaal verkeersmanagement

De wereld van digitaal verkeersmanagement is continu in ontwikkeling. De regio Arnhem-Nijmegen wil tijdens grootschalige werkwerkzaamheden in de zomer 2022 gebruik maken van de meest recente mogelijkheden. Keypoint voerde een analyse uit van het speelveld en de opties om de meest gebruikte apps, navigatiesystemen en services te gebruiken om de informatievoorziening naar reizigers goed op orde te hebben en de hinder te beperken.

Lees verder
Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

Nieuws

06 apr
Ward Door

Ward

Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De eerste blog: Parkeerbeleid en deelmobiliteit als oplossing voor stedelijke verdichting.

Lees verder