Project

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

22 jun 2022

Opdrachtgever

Provincie Noord Brabant

Projectrol

Projectleider - begeleiding plaatsing iVRI

Start project

aug 2021

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden
Ronny

Ronny

Adviseur Smart Mobility en ITS

Ronny's drijfveren zijn innovatie en kansen benutten

Ronny is een gedreven en betrokken persoon. Zijn drijfveren zijn innovatie en kansen benutten. Hij heeft zich verdiept in de laatste ontwikkelingen op het gebied van de verkeerslichten.

Meer over Ronny

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Zijn de drie turbo-rotondes in de N264 bij Uden voldoende toekomstbestendig? De provincie Noord Brabant vindt van niet, de doorstroming kan ook naar de toekomst toe onvoldoende worden gefaciliteerd. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid, de veiligheid en ook de leefbaarheid langs het wegtracé.

Daarom gaan we de turbo-rotondes vervangen door geregelde kruispunten met iVRI’s. De iVRI zal de doorstroming van het verkeer voor alle modaliteiten en doelgroepen, faciliteren en optimaliseren door de juiste keuzes te maken waarmee de doorstroming, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid op de N264 wordt verbeterd. We doen dit door verschillende verkeerstypen en verkeerstromen tijdig te herkennen, optimaal in te plannen en over de te verwachten doorstroming weggebruikers “in-car” te informeren. Weggebruikers krijgen o.a. adviesinformatie over snelheid en te verwachten groenperiodes bij het naderen van de verkeerslichten zodat ze hun rijgedrag tijdig daarop kunnen instellen. Hiervoor beschikt elke iVRI over Talking Traffic technologie. Deze opgave, welke we samen met Witteveen en Bos begeleiden zal in de loop van 2023 afgerond zijn.

De iVRI heeft hierin een centrale rol bij het behalen van de gestelde doelen, waarbij het optimaal gebruiken van de communicatieketen van weggebruiker met de verkeerslichten een cruciale rol speelt.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Project

22 jun
Ronny Door

Ronny

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Bevorderen van de doorstroming door vervanging van rotondes door iVRI’s op 3 kruispunten op de N264 bij Uden.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

Nieuws

14 jun
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. Deze derde blog gaat over de invloed van parkeerbeleid op deelmobiliteit in de stad.

Lees verder
Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder