Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

22 jun 2022

Zijn de drie turbo-rotondes in de N264 bij Uden voldoende toekomstbestendig? De provincie Noord Brabant vindt van niet, de doorstroming kan ook naar de toekomst toe onvoldoende worden gefaciliteerd. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid, de veiligheid en ook de leefbaarheid langs het wegtracé.

Daarom gaan we de turbo-rotondes vervangen door geregelde kruispunten met iVRI’s. De iVRI zal de doorstroming van het verkeer voor alle modaliteiten en doelgroepen, faciliteren en optimaliseren door de juiste keuzes te maken waarmee de doorstroming, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid op de N264 wordt verbeterd. We doen dit door verschillende verkeerstypen en verkeerstromen tijdig te herkennen, optimaal in te plannen en over de te verwachten doorstroming weggebruikers “in-car” te informeren. Weggebruikers krijgen o.a. adviesinformatie over snelheid en te verwachten groenperiodes bij het naderen van de verkeerslichten zodat ze hun rijgedrag tijdig daarop kunnen instellen. Hiervoor beschikt elke iVRI over Talking Traffic technologie. Deze opgave, welke we samen met Witteveen en Bos begeleiden zal in de loop van 2023 afgerond zijn.

De iVRI heeft hierin een centrale rol bij het behalen van de gestelde doelen, waarbij het optimaal gebruiken van de communicatieketen van weggebruiker met de verkeerslichten een cruciale rol speelt.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

Project

05 dec
Helen de Sain Door

Helen de Sain

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

“Kan Crowd-Sourced data gebruikt worden in het Incident-Management proces in verkeerscentrales van Rijkswaterstaat?” Deze vraag heeft Helen de Sain willen beantwoorden tijdens haar stage bij Keypoint.

Lees verder
Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Project

04 dec
Cees Bakker Door

Cees Bakker

Afstudeerscriptie Daan de Wit: BRT in Nederland

Daan de Wit heeft bij Keypoint een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van Bus Rapid Transit (BRT) in Nederland. Welke factoren beïnvloeden de levensvatbaarheid van deze vorm van openbaar vervoer? Daan heeft dit grondig onderzocht.

Lees verder
Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

Project

30 nov
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Schoolzones in het tijdperk van digitaal verkeersmanagement

De opkomst van digitaal verkeersmanagement brengt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid met zich mee. In 2024 kunnen automobilisten een waarschuwing verwachten wanneer ze een schoolzone betreden. Keypoint draagt bij aan deze ontwikkeling.

Lees verder