Plan van aanpak verkeersborden Gemeente Maastricht

Plan van aanpak verkeersborden Gemeente Maastricht

25 mrt 2024

De gemeente Maastricht is hard aan de slag met de digitaliseringsopgave. Als onderdeel van de data top 15 staat ook het op orde brengen en organisatorisch borgen van verkeersborden op de agenda.

Het item verkeersborden is een complexe en intensieve taak. Elke gemeente heeft soms honderden maar vaak duizenden verkeersborden. De vraag vanuit de data top 15 heeft een verkeerskundige en beleidsmatige achtergrond om de informatie van het verkeersborden digitaal te ontsluiten.

De afdeling beheer van de gemeente Maastricht heeft de wens om vanuit het assetmanagement, meer inzicht te krijgen welke verkeersborden nu waar staan en wat hun actuele staat is. Staan ze er überhaupt nog? Staan ze recht? Voldoen ze nog aan de juiste eisen (zoals reflectie)?

De achtergrond van beide afdelingen is verschillend, maar er is wel geconstateerd dat er winst te behalen lijkt om de beide processen te koppelen.  Als de basisgegevens van de assets goed op orde zouden zijn, zou het mogelijk zijn om de benodigde top 15 data hieruit af te leiden. De gemeente Maastricht heeft Keypoint gevraagd om beide processen in beeld te brengen en te onderzoeken hoe deze samen te brengen zijn en hoe dit gerealiseerd kan worden.

 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreëerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder
Nieuwe handreiking digitaal verkeersmanagement

Project

08 feb
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Nieuwe handreiking digitaal verkeersmanagement

De ontwikkelingen op het gebied van digitaal verkeersmanagement gaan snel! Daarom was het tijd om de handreiking digitaal verkeersmanagement uit 2022 bij te werken en uit te breiden met een aantal nieuwe toepassingen zoals digitale schoolzones. In opdracht van het LVMB stelde Keypoint de nieuwe handreiking op.

Lees verder
Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

Project

05 dec
Helen de Sain Door

Helen de Sain

Afstudeerscriptie Helen de Sain: Crowd-Source data voor verkeerscentrales

“Kan Crowd-Sourced data gebruikt worden in het Incident-Management proces in verkeerscentrales van Rijkswaterstaat?” Deze vraag heeft Helen de Sain willen beantwoorden tijdens haar stage bij Keypoint.

Lees verder