Project

P+R onderdeel van mobiliteitstransitie in provincie Utrecht

01 jun 2021

Opdrachtgever

Provincie Utrecht

Projectrol

Inhoudelijk expert

Start project

jan 2021

P+R onderdeel van mobiliteitstransitie in provincie Utrecht
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Justin

De provincie Utrecht ziet P+R – ofwel Parkeren op Afstand – als een belangrijk onderdeel van de strategie om de mobiliteit in de provincie anders in te gaan richten. Die mobiliteitstransitie is broodnodig. De leefbaarheid in de steden staat onder druk, er is een uitdaging om tot CO2-reductie te komen, de ring Utrecht loopt vast. Kortom: er zijn veel redenen om met name het autogebruik terug te brengen. Het aanbieden van aantrekkelijke P+R-voorzieningen is een van de manieren waarop automobilisten verleid kunnen worden meer met het veel duurzamere OV en fiets verder te reizen. 

Keypoint werkt samen met Witteveen+Bos en Kwirkey om in samenspraak met de provincie en belangrijke stakeholders te komen tot een gedragen P+R-visie. 

Keypoint denkt niet alleen mee met de gehele visie, maar brengt ook specifieke kennis in op het gebied van openbaar vervoer, exploitatie en data-analyse en –visualisatie. 

Wilt u meer te weten komen over het opstellen van een P+R-visie of beleidsontwikkeling in het algemeen? Neem dan contact op met Cees of Justin. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder