Project

P+R onderdeel van mobiliteitstransitie in provincie Utrecht

01 jun 2021

Opdrachtgever

Provincie Utrecht

Projectrol

Inhoudelijk expert

Start project

jan 2021

P+R onderdeel van mobiliteitstransitie in provincie Utrecht
Cees

Cees

Teamleider Mobiliteit

Interesse in de mens en een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne

Cees heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot de spannende dynamiek tussen zich verplaatsende personen, hun drijfveren en de inrichting van de openbare ruimte. Tegelijk betreedt hij ook graag terreinen buiten het speelveld van de mobiliteit.

Meer over Cees

Andere betrokken collega's:

Justin

De provincie Utrecht ziet P+R – ofwel Parkeren op Afstand – als een belangrijk onderdeel van de strategie om de mobiliteit in de provincie anders in te gaan richten. Die mobiliteitstransitie is broodnodig. De leefbaarheid in de steden staat onder druk, er is een uitdaging om tot CO2-reductie te komen, de ring Utrecht loopt vast. Kortom: er zijn veel redenen om met name het autogebruik terug te brengen. Het aanbieden van aantrekkelijke P+R-voorzieningen is een van de manieren waarop automobilisten verleid kunnen worden meer met het veel duurzamere OV en fiets verder te reizen. 

Keypoint werkt samen met Witteveen+Bos en Kwirkey om in samenspraak met de provincie en belangrijke stakeholders te komen tot een gedragen P+R-visie. 

Keypoint denkt niet alleen mee met de gehele visie, maar brengt ook specifieke kennis in op het gebied van openbaar vervoer, exploitatie en data-analyse en –visualisatie. 

Wilt u meer te weten komen over het opstellen van een P+R-visie of beleidsontwikkeling in het algemeen? Neem dan contact op met Cees of Justin. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

iVRI en de Metropool Regio Amsterdam. Huidige uitrol en hoe verder

Project

10 nov
Ronny Door

Ronny

iVRI en de Metropool Regio Amsterdam. Huidige uitrol en hoe verder

Eind 2020 stagneerde de uitrol van iVRI’s binnen de MRA. Keypoint Consultancy en Arcadis hebben in een gezamenlijk onderzoek de oorzaken in kaart gebracht en de adviezen gegeven voor het vervolg.

Lees verder
Rotondes maken plaats voor iVRI om doorstroming te bevorderen.

Project

10 nov
Ronny Door

Ronny

Rotondes maken plaats voor iVRI om doorstroming te bevorderen.

In de provincie Noord Brabant is de N264 een belangrijke oost-westverbinding tussen de A50 bij Uden en de A73 bij Haps. Omdat de verkeersafwikkeling in met name de ochtend en avondspitsen regelmatig tot problemen leidt heeft de provincie aan Witteveen+Bos en Keypoint Consultancy de opdracht gegeven dit aan te pakken met als doel de doorstroming op, en de leefbaarheid rond de N264 te verbeteren.

Lees verder
Verkeersplan Twekkelo

Project

19 okt
Erik Door

Erik

Verkeersplan Twekkelo

Keypoint faciliteert de Vereniging Behoud Twekkelo bij het maken van een Verkeersplan. Het doel is om het buurtschap te ondersteunen bij het maken van een gedragen Verkeersplan dat Twekkelo verkeersluw en veiliger maakt en tegelijkertijd bereikbaar houdt voor bewoners en bezoekers.

Lees verder