P+R onderdeel van mobiliteitstransitie in provincie Utrecht

P+R onderdeel van mobiliteitstransitie in provincie Utrecht

01 jun 2021

De provincie Utrecht ziet P+R – ofwel Parkeren op Afstand – als een belangrijk onderdeel van de strategie om de mobiliteit in de provincie anders in te gaan richten. Die mobiliteitstransitie is broodnodig. De leefbaarheid in de steden staat onder druk, er is een uitdaging om tot CO2-reductie te komen, de ring Utrecht loopt vast. Kortom: er zijn veel redenen om met name het autogebruik terug te brengen. Het aanbieden van aantrekkelijke P+R-voorzieningen is een van de manieren waarop automobilisten verleid kunnen worden meer met het veel duurzamere OV en fiets verder te reizen. 

Keypoint werkt samen met Witteveen+Bos en Kwirkey om in samenspraak met de provincie en belangrijke stakeholders te komen tot een gedragen P+R-visie. 

Keypoint denkt niet alleen mee met de gehele visie, maar brengt ook specifieke kennis in op het gebied van openbaar vervoer, exploitatie en data-analyse en –visualisatie. 

Wilt u meer te weten komen over het opstellen van een P+R-visie of beleidsontwikkeling in het algemeen? Neem dan contact op met Cees of Justin. 

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Nieuws

12 mrt
Michiel Doelman Door

Michiel Doelman

Keypoint Verhuist naar Nieuwegracht 24a in Utrecht

Na 7 jaar zeggen we gedag tegen ons kantoor aan de Ganzenmarkt. Tijdens deze periode hebben we talloze mooie herinneringen gecreëerd en interessante mensen ontmoet. Maar nu is het tijd voor een nieuwe fase in ons verhaal.

Lees verder
Monitoring concessie busvervoer Almere

Projectupdate

12 mrt
Heleen Edens Door

Heleen Edens

Monitoring concessie busvervoer Almere

Vertrekken de bussen op tijd? Hoeveel reizigers reizen met buslijn M8? Voelt de reiziger zich veilig in het ov? Dat is wat Keypoint monitort voor de gemeente Almere.

Lees verder
Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Project

29 feb
Justin van Steijn Door

Justin van Steijn

Keypoint onderzoekt het effect van GOW30 op het openbaar vervoer in Haarlem

Haarlem is bezig veel wegen te transformeren naar GOW30. Keypoint voert in opdracht van de gemeente een onderzoek uit naar het effect dat deze transitie kan hebben op het openbaar vervoer in de stad.

Lees verder