Nieuws

Projectleiding Slim Sturen voor SmartwayZ.NL

20 jan 2021

Opdrachtgever

Keypoint Consultancy

Projectrol

Nieuws

Start project

jan 2021

Projectleiding Slim Sturen voor SmartwayZ.NL
Michiel

Michiel

Vestigingsmanager Utrecht

Daadkrachtig, bouwer en verbinder, gericht op samenwerking, doel en resultaat

Mensen verplaatsen zich al eeuwen. In de loop der jaren maakten technische en maatschappelijke ontwikkelingen reisafstanden groter waardoor de wereld kleiner is geworden. Michiel is geĂŻnteresseerd in de mogelijkheden die techniek nu en in de toekomst kan

Meer over Michiel

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Binnen het programma SmartywayZ.NL is Keypoint, namens het programma, projectleider van het project Slim Sturen.

In het project Slim Sturen werken acht marktpartijen, de gemeente Breda, de gemeente Roermond en SmartwayZ.NL samen om een werkende digitale netwerkvisie te ontwikkelen. Met een netwerkvisie legt een wegbeheerder de functie en het gebruik van zijn wegen vast. Met behulp van de netwerkvisie worden vervolgens voorkeurroutes voor het verkeer bepaald. Ook is de netwerkvisie een basis voor verkeersmanagement (het ‘sturen’ van verkeer ten behoeve van doorstroming). Want je wilt verkeer ‘sturen’ over wegen die daarvoor geschikt zijn en (in principe) liever niet via wegen met de laagste functies.

Door deze netwerkvisie te digitaliseren is het mogelijk deze in te zetten in navigatiesystemen. Want als een wegbeheerder wil voorkomen dat verkeer zich via ongewenste routes verplaatst of juist verkeer rondom scholen wil weren dan moeten ze hun netwerkvisie (digitaal) delen. Want het zijn juist navigatiesystemen die een belangrijke sturende rol hebben in het verkeer en daar moet je gebruik van maken!

In het project Slim Sturen is het theoretisch gelukt om de netwerkvisie te digitaliseren en door de keten (via verkeerscentrale en NDW) bij de serviceproviders af te leveren. De vanwege de COVID-19 pandemie naar 2021 uitgestelde veldtesten in Breda en Roermond zijn bedoeld om dit vervolgens in de praktijk te testen, te monitoren en te evalueren. Daarbij wordt ook zogenaamde ‘journalistieke informatie’ ter beschikking gesteld. Feitelijk is dit het delen van de reden achter een bepaalde maatregel zodat duidelijk wordt waarom deze maatregel op dat moment van kracht is.

Een belangrijk uitgangspunt Slim Sturen is de mogelijkheid voor (landelijke) opschaling. Om hier de juiste basis voor te leggen is de bestaande ITS-standaard ‘Dutch profiles’ als uitgangspunt gekozen en wordt er onder meer afgestemd met het project Verkeersmanagementinformatie voor Routeadvies, VM-IVRA. Een tweede basis voor opschaling is uniformiteit en volledigheid. Binnen Slim Sturen wordt daarom gewerkt met vaste functies voor wegen. Hiervoor is in de basis de functie ordening van Gebiedsgericht Benutten Plus gebruikt.

Een filmpje over Slim Sturen is hier te vinden.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Vacatures Enschede en Utrecht

Nieuws

15 feb
Michiel Door

Michiel

Vacatures Enschede en Utrecht

We hebben voor zowel de vestiging in Enschede als de vestiging in Utrecht een leuke vacature staan. Spreekt het je aan om in een hecht team te werken aan afwisselende mobiliteitsprojecten?

Lees verder
Verkeersmanagement Informatie voor Route Advies (VM-IVRA)

Nieuws

15 feb
Ronnie Quaink Door

Ronnie Quaink

Verkeersmanagement Informatie voor Route Advies (VM-IVRA)

Binnen het project VM-IVRA (Verkeersmanagement Informatie Voor Route Advies ) werken landelijke wegbeheerders (Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten) samen aan het delen van data uit de verkeerscentrales met serviceproviders. Hiermee wordt invulling gegeven aan het data item regelscenario’s uit de Data Top 15 van de digitaliseringsopgave van de wegbeheerders.

Lees verder
Opvolggedrag en werkbelasting tijdens rijden met digitale verkeersberichten in een rijsimulator

Nieuws

08 feb
Rick Door

Rick

Opvolggedrag en werkbelasting tijdens rijden met digitale verkeersberichten in een rijsimulator

Mijn naam is Bente Rootmensen en ik doe de master Human Factors and Engineering Psychology aan de Universiteit van Twente. Afgelopen half jaar heb ik mijn afstudeeropdracht gedaan bij Keypoint Consultancy en me gericht op de invloed van in-car berichten op opvolggedrag en werkbelasting. Dit onderzoek is uitgevoerd in de rijsimulator van het BMS-lab op de universiteit.

Lees verder