Project

Quickscan DRIS

23 feb 2012

Opdrachtgever

Gemeente Arnhem

Projectrol

Advies

Start project

feb 2012

Quickscan DRIS
Gertjan

Gertjan

Adviseur Smart Mobility en ITS

Expert ITS en reisinformatiesystemen Openbaar Vervoer

Gertjan ontzorgt de opdrachtgever, brengt zijn expertise in en verzorgt het proces en de organisatie van het project.

Meer over Gertjan

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

Quickscan DRIS

23 feb 2012

Ongeveer 10 jaar geleden heeft de gemeente Arnhem voor het centrale busstation een dynamisch busstationsysteem uitgevraagd. Door omstandigheden is het destijds uitgevraagde systeem slechts gedeeltelijk in gebruik genomen. Vanuit de ervaring met dynamische busstation systemen (onder andere busstation Nijmegen), de kennis op DRIS gebied en daarbij behorende datastromen en de lokale betrokkenheid bij OV- en DRIS projecten begeleidt Keypoint de aanbesteding van het nieuwe busstationsysteem. Voorafgaand is door Keypoint een Quickscan uitgevoerd om te beoordelen in hoeverre het destijds uitgevraagde en geleverde systeem voldoet aan de huidige stand van zaken op het gebied van techniek en organisatorische processen. De resultaten van deze Quickscan zijn input voor de aanbesteding waarbij Keypoint zowel proces als inhoudelijk advies voor haar rekening neemt. Voor de technische specificatie zijn het aansluiten op het bestaande DRIS en het mogelijke koppelen van de wisselaansturing voor trolleybussen de belangrijkste aandachtspunten. Maar misschien nog wel belangrijker is het realiseren van een systeem dat gedragen wordt door zowel de (reguliere en incidentele) reiziger als de chauffeurs.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Project

28 mei
Heleen Door

Heleen

Optimalisatie openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer

Hoe zien de reizigersstromen met het openbaar vervoer in de regio Haarlemmermeer eruit en hoe kan het OV-netwerk geoptimaliseerd worden? Het gebruik van concessie-overstijgende reisgegevens van trein, bus, tram en metro vormt de sleutel tot succes. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan vooral verder.

Lees verder
Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Nieuws

28 mei
Ronnie Door

Ronnie

Verschuivende focus in de mobiliteitswereld

Corona heeft ons in de greep. Wat betekent dit voor onze samenleving in de toekomst? Wij kijken vooruit en vertellen aan de hand van trends welke blijvende veranderingen wij zien.

Lees verder
Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Nieuws

25 mei
Erik Door

Erik

Meten = weten: hoe we de effecten van programma’s en maatregelen in beeld brengen

Door goed in beeld te brengen wat maatregelen en programma’s opleveren, kunnen overheden betere beslissingen maken over de inzet van hun middelen. We nemen u mee naar een aantal voorbeelden uit onze praktijk.

Lees verder