Project

Reistijdanalyse in Zwolle

25 jun 2018

Opdrachtgever

Gemeente Zwolle

Projectrol

Data-analyse

Start project

jun 2018

Reistijdanalyse in Zwolle
Erik

Erik

Adviseur mobiliteit

Analytisch en gedreven door duurzame mobiliteitsveranderingen

Hoe kunnen we de transitie naar duurzame mobiliteit concreet vormgeven? En hoe kunnen we de voortgang en het effect van beleid en maatregelen het beste meten? Concrete vragen waarvoor u bij Erik aan het juiste adres bent.

Meer over Erik

Andere betrokken collega's:

Justin

Projecthistorie

Reistijdanalyse in Zwolle

De gemeente Zwolle is bezig met het opstellen van een mobiliteitsvisie: De Mobiliteitsagenda. Een onderdeel daarvan is het in beeld brengen van de doorstroming op de belangrijkste stedelijke wegen: de buitenring en de binnenring van Zwolle.

Keypoint voert voor de gemeente de analyse van de doorstroming uit. De Verkeersinformatiedienst (VID) wint op deze wegen reistijden in met bluetoothkastjes. Wij gebruiken deze reistijden voor onze analyse. Dat doen we op twee manieren:
  • We bepalen het verschil in reistijd tussen piekperioden en dalperioden. Dit geeft een indicatie van de filedruk in de piekperioden.
  • We bepalen het verschil in reistijden binnen de piekperioden. Dit geeft de mate van reistijdbetrouwbaarheid weer.
Het resultaat van deze data-analyse is een aantal overzichtelijke kaarten en tabellen, waarin in één oogopslag zichtbaar is waar de grootste vertragingen optreden in het wegennetwerk. Deze kaarten helpen de gemeente Zwolle met het formuleren van de mobiliteitsvisie voor de komende jaren.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Bereikbaarheidsonderzoek Marslanden

Project

01 dec
Johan Door

Johan

Bereikbaarheidsonderzoek Marslanden

Bedrijventerrein Marslanden in Zwolle kampt met bereikbaarheids- en doorstromingsproblemen. De provincie Overijssel heeft Keypoint Consultancy gevraagd om een bereikbaarheidsonderzoek uit te voeren voor Marslanden, van definiëring van het probleem to...

Lees verder
Piektarief Apeldoorn

Project

01 mrt
Cees Door

Cees

Piektarief Apeldoorn

In mei 2001 is in de gemeente Apeldoorn een tariefexperiment op de bussen in de stad ingevoerd, alsmede een frequentieverhoging. Keypoint heeft de gemeente inhoudelijk begeleid en geadviseerd bij de voorbereiding en invoering van het experiment (onde...

Lees verder
Analyse vermindering zoekverkeer Winterswijk

Project

04 nov
Johan Door

Johan

Analyse vermindering zoekverkeer Winterswijk

Voor de gemeente Winterswijk heeft Keypoint een onderzoek naar de vermindering van zoekverkeer gedaan. Winterswijk heeft op een aantal piekmomenten (o.a. zaterdagen) te maken met een grote parkeerbehoefte. Daarbij treedt een verdelingsprobleem op en ...

Lees verder