Project

Reistijdanalyse in Zwolle

25 jun 2018

Opdrachtgever

Gemeente Zwolle

Projectrol

Data-analyse

Start project

jun 2018

Reistijdanalyse in Zwolle
Erik

Erik

Adviseur Mobiliteit

Analytisch en gedreven door duurzame mobiliteitsveranderingen

Hoe kunnen we de transitie naar duurzame mobiliteit concreet vormgeven? En hoe kunnen we de voortgang en het effect van beleid en maatregelen het beste meten? Concrete vragen waarvoor u bij Erik aan het juiste adres bent.

Meer over Erik

Andere betrokken collega's:

Justin

Projecthistorie

Reistijdanalyse in Zwolle

De gemeente Zwolle is bezig met het opstellen van een mobiliteitsvisie: De Mobiliteitsagenda. Een onderdeel daarvan is het in beeld brengen van de doorstroming op de belangrijkste stedelijke wegen: de buitenring en de binnenring van Zwolle.

Keypoint voert voor de gemeente de analyse van de doorstroming uit. De Verkeersinformatiedienst (VID) wint op deze wegen reistijden in met bluetoothkastjes. Wij gebruiken deze reistijden voor onze analyse. Dat doen we op twee manieren:
  • We bepalen het verschil in reistijd tussen piekperioden en dalperioden. Dit geeft een indicatie van de filedruk in de piekperioden.
  • We bepalen het verschil in reistijden binnen de piekperioden. Dit geeft de mate van reistijdbetrouwbaarheid weer.
Het resultaat van deze data-analyse is een aantal overzichtelijke kaarten en tabellen, waarin in één oogopslag zichtbaar is waar de grootste vertragingen optreden in het wegennetwerk. Deze kaarten helpen de gemeente Zwolle met het formuleren van de mobiliteitsvisie voor de komende jaren.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Projectbeheer MIRT onderzoek A50

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

Projectbeheer MIRT onderzoek A50

Wij zijn als projectbeheerder sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek en andere leden van het projectmanagement team op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder
Monitor Mobiliteit

Project

20 mrt
Edgar Door

Edgar

Monitor Mobiliteit

Voor de gemeente Almere heeft Keypoint een Monitor Mobiliteit opgesteld voor auto, fiets, openbaar vervoer en verkeersveiligheid. En daarnaast is met behulp van Fiets Telweek data inzicht verkregen in het hoofdnet fiets en fietsvertragingen bij verkeerslichten in het centrum.

Lees verder