Project

Reistijdanalyse in Zwolle

25 jun 2018

Opdrachtgever

Gemeente Zwolle

Projectrol

Data-analyse

Start project

jun 2018

Reistijdanalyse in Zwolle
Erik

Erik

Adviseur Mobiliteit

Analytisch en gedreven door duurzame mobiliteitsveranderingen

Hoe kunnen we de transitie naar duurzame mobiliteit concreet vormgeven? En hoe kunnen we de voortgang en het effect van beleid en maatregelen het beste meten? Concrete vragen waarvoor u bij Erik aan het juiste adres bent.

Meer over Erik

Andere betrokken collega's:

Justin

Projecthistorie

Reistijdanalyse in Zwolle

De gemeente Zwolle is bezig met het opstellen van een mobiliteitsvisie: De Mobiliteitsagenda. Een onderdeel daarvan is het in beeld brengen van de doorstroming op de belangrijkste stedelijke wegen: de buitenring en de binnenring van Zwolle.

Keypoint voert voor de gemeente de analyse van de doorstroming uit. De Verkeersinformatiedienst (VID) wint op deze wegen reistijden in met bluetoothkastjes. Wij gebruiken deze reistijden voor onze analyse. Dat doen we op twee manieren:
  • We bepalen het verschil in reistijd tussen piekperioden en dalperioden. Dit geeft een indicatie van de filedruk in de piekperioden.
  • We bepalen het verschil in reistijden binnen de piekperioden. Dit geeft de mate van reistijdbetrouwbaarheid weer.
Het resultaat van deze data-analyse is een aantal overzichtelijke kaarten en tabellen, waarin in één oogopslag zichtbaar is waar de grootste vertragingen optreden in het wegennetwerk. Deze kaarten helpen de gemeente Zwolle met het formuleren van de mobiliteitsvisie voor de komende jaren.
 
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Fietsknelpunten-analyse

Project

08 jul
Patrick Door

Patrick

Fietsknelpunten-analyse

Veilig fietsen in De Bilt! Keypoint heeft in opdracht van de gemeente De Bilt knelpunten ten aanzien van veiligheid en comfort voor enkele regionale fietsroutes in kaart gebracht. Een schouw en een analyse hebben geresulteerd in een plan met concrete...

Lees verder
Cameraonderzoek Choorstraat

Project

12 sept
Patrick Door

Patrick

Cameraonderzoek Choorstraat

De Choorstraat in Delft is een drukke winkelstraat waar, naast veel voetgangers, het nodige fietsverkeer is. De gemeente Delft heeft een proef georganiseerd, welke als doel heeft fietsers in de Choorstraat te laten afstappen. Om een objectief beeld ...

Lees verder
Handboek MIC

Project

01 dec
Patrick Door

Patrick

Handboek MIC

Zorgdragen voor het opstellen van een gedeelte van het Handboek Mobility Information Centre. Het betreft de beschrijving van de OV-architectuur,alsmede de beschijving van de IC-architectuur...

Lees verder