Project

Rotondes maken plaats voor iVRI om doorstroming te bevorderen.

10 nov 2021

Opdrachtgever

Provincie Noord Brabant

Projectrol

iVRI specialist

Start project

okt 2021

Rotondes maken plaats voor iVRI om doorstroming te bevorderen.
Ronny

Ronny

Adviseur Smart Mobility en ITS

Ronny's drijfveren zijn innovatie en kansen benutten

Ronny is een gedreven en betrokken persoon. Zijn drijfveren zijn innovatie en kansen benutten. Hij heeft zich verdiept in de laatste ontwikkelingen op het gebied van de verkeerslichten.

Meer over Ronny

Andere betrokken collega's:

Uit, in opdracht van de provincie uitgevoerde onderzoeken, is naar voren gekomen dat het vervangen van drie aanwezige rotondes bij Uden door intelligente verkeerslichten (iVRI’s) met Talking-Traffic technologie de doorstroming op dit tracé zal gaan verbeteren. Aan Witteveen+Bos en Keypoint Consultancy is de opdracht gegeven om deze aanpassingen te realiseren. Ronny zal als iVRI specialist zijn kennis en kunde inbrengen om de voorwaarden voor de nieuwe iVRI’s uit te werken en ervoor te zorgen dat de beste oplossing op straat komt. De uitdagingen die Ronny hiervoor moet oppakken zijn gericht op het optimaliseren van de doorstroming op de provinciale weg, zonder daarbij het verkeer in de aanliggende gemeentes tekort te doen. Hierbij zullen de Talking-Traffic technologieën om het verkeer te prioriteren, te informeren en te optimaliseren een belangrijke rol gaan spelen. Witteveen+Bos op haar beurt draagt zorg voor het optimaal inrichten van de weginfrastructuur en verzorgt de sturing van het project. In 2023 zijn alle aanpassingen gereed en kunnen de weggebruikers gebruik gaan maken van de nieuwe weginrichting.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

Nieuws

14 dec
Ward Door

Ward

Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De laatste blog uit de reeks: Escapisme doorn in het oog van deelmobiliteit.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

Nieuws

14 sept
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren als gemeente: Waar moet je rekening mee houden?

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder
Veilig op weg met Safety Priority Services

Project

18 jul
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Veilig op weg met Safety Priority Services

Safety Priority Services (SPS): het ministerie van IenW en zes bedrijven (ANWB, Be-Mobile, Hyundai, Inrix, Kia, TomTom) werken de komende jaren samen om meer en betere in-car veiligheidswaarschuwingen aan weggebruikers te leveren. Dat kan via het dashboard van hun auto of een navigatiedienst. Ronnie Poorterman is namens het ministerie actief als Operational Projectmanager voor SPS.

Lees verder