Project

SAN Reistijdmonitor 2011

12 jul 2011

Opdrachtgever

Stadsregio Arnhem Nijmegen

Projectrol

Advies

Start project

jul 2011

SAN Reistijdmonitor 2011
Bas

Bas

Adviseur Smart Mobility en ITS

Kent het speelveld en weet wat er speelt

Een prettige, comfortabele reis in de auto of op de fiets met de perfecte actuele reisinformatie veilig tot je beschikking incar of ‘on-bike’! Dat is waar Bas zich mee bezig houdt.

Meer over Bas

Andere betrokken collega's:

Projecthistorie

In opdracht van de Stadsregio Arnhem Nijmegen (SAN) voert Keypoint in samenwerking met de Verkeersinformatiedienst (VID) de reistijdmonitor 2011 uit. Op 40 deeltrajecten is de reistijd nauwkeurig bepaald door het opzetten van een eigen netwerk die Bluetoothsignalen registreert. VID Bluetooth Meetsystemen (VBM)-kastjes worden op kruisingen geplaatst en registreren alle unieke Bluetoothsignalen. Uit onderzoek blijkt dat 30 tot 35 procent van het verkeer wordt geregistreerd, waardoor de reistijden nauwkeurig en representatief weergegeven kunnen worden. Keypoint voert het onderzoek uit en analyseert de data van de VID. Ook verzorgt Keypoint het contact met de wegbeheerders. Daarnaast heeft Keypoint het eerste deel van 2011 met behulp van TomTom data geanalyseerd.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Projectupdate

20 aug
Rick Door

Rick

Meldingen over open bruggen zijn zinvol

Het in-car tonen van brugopeningen is zinvol: mensen waarderen de informatie en ze passen hun gedrag (soms) aan. Dit blijkt uit onderzoek dat door Keypoint is uitgevoerd.

Lees verder
Matchen de matrixborden?

Nieuws

15 aug
Heleen Door

Heleen

Matchen de matrixborden?

Recent bracht Flitsmeister als eerste verkeersapp een complete integratie met matrixborden uit. Dit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), en Be-Mobile / Flitsmeister binnen het partnership Talking Traffic. Keypoint heeft Rijkswaterstaat ondersteund met het uitvoeren van de ketentesten. We hebben onderzocht of de publiek-private dataketen goed werkt: waar het goed en mis ging in de dataketen.

Lees verder
Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Nieuws

16 jul
Ronnie Door

Ronnie

Mobiliteitspunten: een slim alternatief voor de auto!

Vorige maand daagden we u uit om uw vraagstuk in te dienen voor onze jubileumactie vanwege ‘10 jaar Keypoint Utrecht’. We ontvingen zeer interessante voorstellen, waarvoor dank! Na uitgebreide discussies en lang beraad hebben we een winnaar: de gemeente IJsselstein, met het onderwerp Mobiliteitspunten!

Lees verder