Project

Slimme, innovatieve oversteek

29 jun 2021

Opdrachtgever

Gemeente Enschede

Projectrol

Projectleider

Start project

jun 2021

Slimme, innovatieve oversteek
Mark

Mark

Adviseur Smart Mobility en ITS

Mark zet uw technische uitdaging om in een concreet resultaat

Wilt u een technische uitdaging omzetten in een concreet resultaat? Dan bent u bij Mark aan het juiste adres. Zijn jarenlange kennis van techniek, resultaatgerichte persoonlijkheid en zijn ervaring als projectleider zorgen hier voor.

Meer over Mark

Andere betrokken collega's:

Patrick Antoon

Projecthistorie

Hoe verbind je twee gebieden tot één samenhangend geheel als daar een belangrijke gebiedsontsluitingsweg tussen loopt? En hoe kun je dat ook nog eens innovatief doen? 

 

Dit vraagstuk speelt in Enschede in het gebied tussen de campus van Universiteit Twente en het Business & Science-deel van Kennispark. De Hengelosestraat vormt hier, met haar 2x2 profiel, een flinke barrière tussen beide terreinen. Om deze te slechten, hebben de gemeente Enschede en Kennispark een plan gemaakt voor een Slimme verbinding. Deze verbinding betreft zowel een verbetering van de fysieke verbinding voor langzaam verkeer (fietsers en voetgangers) als een verbinding tussen bedrijven/medewerkers en universiteit/studenten. De Slimme oversteek dient als ‘landmark’ bij te dragen aan de innovatieve uitstraling van het gebied voor zowel gebruikers (voetgangers/fietsers die oversteken) als passanten (bijvoorbeeld automobilisten die de Slimme oversteek kruisen). 

 

Vanuit verschillende gremia en planvormingen zijn al diverse ideeën over mogelijke innovaties en toepassingen voor de Slimme verbinding aangedragen. Voorbeelden zijn de oplichtende zebrapaden, groene golf voor fietsers, informatie over bedrijven op Kennispark, ”haal ik de trein nog” info, routering naar vergaderzaal op Kennispark, enzovoorts.  

 

De uitdaging wordt om de mix te vinden tussen een toepassing waarmee Kennispark op de kaart wordt gezet (innovatie) en een oplossing die praktisch realiseerbaar is. Keypoint is deze uitdaging aangegaan en zal het gehele proces begeleiden. Uiteindelijk komen we met een plan van aanpak waarmee concrete innovatieve ideeën kunnen worden uitgevraagd of waarmee meer richtinggevende ideeën middels een prijsvraag verder gebracht kunnen worden.  

 

Mocht u met een vergelijkbare uitdaging zitten, of graag een innovatief idee concreet willen maken? Maar worstelt u met de manier waarop dit het beste gerealiseerd kan worden? Neem dan contact op met Patrick Duwel of Mark ten Brummelhuis.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Project

22 jun
Ronny Door

Ronny

Plaatsing 3 iVRI’s N264 in Uden

Bevorderen van de doorstroming door vervanging van rotondes door iVRI’s op 3 kruispunten op de N264 bij Uden.

Lees verder
Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

Nieuws

14 jun
Ward Door

Ward

Deelmobiliteit stimuleren vanwege verdichting? Denk aan je parkeerbeleid!

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. Deze derde blog gaat over de invloed van parkeerbeleid op deelmobiliteit in de stad.

Lees verder
Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

Nieuws

25 apr
Ward Door

Ward

Nudging: een duwtje in de richting van deelmobiliteit

In zijn blogserie kijkt Ward de Jong vanuit verschillende invalshoeken naar deelmobiliteit en neemt hij de lezer mee in de wereld van dit snel groeiende fenomeen. De tweede blog: Nudging als duwtje in de richting van deelmobiliteit.

Lees verder