Project

Slimme, innovatieve oversteek

29 jun 2021

Opdrachtgever

Gemeente Enschede

Projectrol

Projectleider

Start project

jun 2021

Slimme, innovatieve oversteek
Mark

Mark

Adviseur Smart Mobility en ITS

Mark zet uw technische uitdaging om in een concreet resultaat

Wilt u een technische uitdaging omzetten in een concreet resultaat? Dan bent u bij Mark aan het juiste adres. Zijn jarenlange kennis van techniek, resultaatgerichte persoonlijkheid en zijn ervaring als projectleider zorgen hier voor.

Meer over Mark

Andere betrokken collega's:

Patrick Antoon

Projecthistorie

Hoe verbind je twee gebieden tot één samenhangend geheel als daar een belangrijke gebiedsontsluitingsweg tussen loopt? En hoe kun je dat ook nog eens innovatief doen? 

 

Dit vraagstuk speelt in Enschede in het gebied tussen de campus van Universiteit Twente en het Business & Science-deel van Kennispark. De Hengelosestraat vormt hier, met haar 2x2 profiel, een flinke barrière tussen beide terreinen. Om deze te slechten, hebben de gemeente Enschede en Kennispark een plan gemaakt voor een Slimme verbinding. Deze verbinding betreft zowel een verbetering van de fysieke verbinding voor langzaam verkeer (fietsers en voetgangers) als een verbinding tussen bedrijven/medewerkers en universiteit/studenten. De Slimme oversteek dient als ‘landmark’ bij te dragen aan de innovatieve uitstraling van het gebied voor zowel gebruikers (voetgangers/fietsers die oversteken) als passanten (bijvoorbeeld automobilisten die de Slimme oversteek kruisen). 

 

Vanuit verschillende gremia en planvormingen zijn al diverse ideeën over mogelijke innovaties en toepassingen voor de Slimme verbinding aangedragen. Voorbeelden zijn de oplichtende zebrapaden, groene golf voor fietsers, informatie over bedrijven op Kennispark, ”haal ik de trein nog” info, routering naar vergaderzaal op Kennispark, enzovoorts.  

 

De uitdaging wordt om de mix te vinden tussen een toepassing waarmee Kennispark op de kaart wordt gezet (innovatie) en een oplossing die praktisch realiseerbaar is. Keypoint is deze uitdaging aangegaan en zal het gehele proces begeleiden. Uiteindelijk komen we met een plan van aanpak waarmee concrete innovatieve ideeën kunnen worden uitgevraagd of waarmee meer richtinggevende ideeën middels een prijsvraag verder gebracht kunnen worden.  

 

Mocht u met een vergelijkbare uitdaging zitten, of graag een innovatief idee concreet willen maken? Maar worstelt u met de manier waarop dit het beste gerealiseerd kan worden? Neem dan contact op met Patrick Duwel of Mark ten Brummelhuis.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Slimme, innovatieve oversteek

Project

29 jun
Mark Door

Mark

Slimme, innovatieve oversteek

Keypoint zorgt in deze opdracht voor een gestroomlijnd proces om van veel innovatieve ideeën te komen tot een plan van aanpak voor realisatie van de Slimme oversteek tussen Universiteit Twente en Kennispark.

Lees verder
Met MaaS over de rivier

Project

29 jun
Michiel Door

Michiel

Met MaaS over de rivier

De A2 tussen Deil en Vught wordt drukker. Om de regio bereikbaar te houden moet er wat gebeuren. Naast infrastructuur wordt nadrukkelijk gekeken anders reizen en wordt de komende jaren het fundament gelegd voor Mobility as a Service.

Lees verder
Terug naar de files?

Nieuws

27 jun
Ronnie Poorterman Door

Ronnie Poorterman

Terug naar de files?

Het wordt weer drukker op de weg. Maakt u zich al zorgen over de files die nu al weer ontstaan en na de zomer nog veel langer zullen zijn?

Lees verder