Project

Slimme, innovatieve oversteek

29 jun 2021

Opdrachtgever

Gemeente Enschede

Projectrol

Projectleider

Start project

jun 2021

Slimme, innovatieve oversteek
Mark

Mark

Adviseur Smart Mobility en ITS

Mark zet uw technische uitdaging om in een concreet resultaat

Wilt u een technische uitdaging omzetten in een concreet resultaat? Dan bent u bij Mark aan het juiste adres. Zijn jarenlange kennis van techniek, resultaatgerichte persoonlijkheid en zijn ervaring als projectleider zorgen hier voor.

Meer over Mark

Andere betrokken collega's:

Patrick Antoon

Projecthistorie

Hoe verbind je twee gebieden tot één samenhangend geheel als daar een belangrijke gebiedsontsluitingsweg tussen loopt? En hoe kun je dat ook nog eens innovatief doen? 

 

Dit vraagstuk speelt in Enschede in het gebied tussen de campus van Universiteit Twente en het Business & Science-deel van Kennispark. De Hengelosestraat vormt hier, met haar 2x2 profiel, een flinke barrière tussen beide terreinen. Om deze te slechten, hebben de gemeente Enschede en Kennispark een plan gemaakt voor een Slimme verbinding. Deze verbinding betreft zowel een verbetering van de fysieke verbinding voor langzaam verkeer (fietsers en voetgangers) als een verbinding tussen bedrijven/medewerkers en universiteit/studenten. De Slimme oversteek dient als ‘landmark’ bij te dragen aan de innovatieve uitstraling van het gebied voor zowel gebruikers (voetgangers/fietsers die oversteken) als passanten (bijvoorbeeld automobilisten die de Slimme oversteek kruisen). 

 

Vanuit verschillende gremia en planvormingen zijn al diverse ideeën over mogelijke innovaties en toepassingen voor de Slimme verbinding aangedragen. Voorbeelden zijn de oplichtende zebrapaden, groene golf voor fietsers, informatie over bedrijven op Kennispark, ”haal ik de trein nog” info, routering naar vergaderzaal op Kennispark, enzovoorts.  

 

De uitdaging wordt om de mix te vinden tussen een toepassing waarmee Kennispark op de kaart wordt gezet (innovatie) en een oplossing die praktisch realiseerbaar is. Keypoint is deze uitdaging aangegaan en zal het gehele proces begeleiden. Uiteindelijk komen we met een plan van aanpak waarmee concrete innovatieve ideeën kunnen worden uitgevraagd of waarmee meer richtinggevende ideeën middels een prijsvraag verder gebracht kunnen worden.  

 

Mocht u met een vergelijkbare uitdaging zitten, of graag een innovatief idee concreet willen maken? Maar worstelt u met de manier waarop dit het beste gerealiseerd kan worden? Neem dan contact op met Patrick Duwel of Mark ten Brummelhuis.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

iVRI en de Metropool Regio Amsterdam. Huidige uitrol en hoe verder

Project

10 nov
Ronny Door

Ronny

iVRI en de Metropool Regio Amsterdam. Huidige uitrol en hoe verder

Eind 2020 stagneerde de uitrol van iVRI’s binnen de MRA. Keypoint Consultancy en Arcadis hebben in een gezamenlijk onderzoek de oorzaken in kaart gebracht en de adviezen gegeven voor het vervolg.

Lees verder
Rotondes maken plaats voor iVRI om doorstroming te bevorderen.

Project

10 nov
Ronny Door

Ronny

Rotondes maken plaats voor iVRI om doorstroming te bevorderen.

In de provincie Noord Brabant is de N264 een belangrijke oost-westverbinding tussen de A50 bij Uden en de A73 bij Haps. Omdat de verkeersafwikkeling in met name de ochtend en avondspitsen regelmatig tot problemen leidt heeft de provincie aan Witteveen+Bos en Keypoint Consultancy de opdracht gegeven dit aan te pakken met als doel de doorstroming op, en de leefbaarheid rond de N264 te verbeteren.

Lees verder
Verkeersplan Twekkelo

Project

19 okt
Patrick Door

Patrick

Verkeersplan Twekkelo

Keypoint faciliteert de Vereniging Behoud Twekkelo bij het maken van een Verkeersplan. Het doel is om het buurtschap te ondersteunen bij het maken van een gedragen Verkeersplan dat Twekkelo verkeersluw en veiliger maakt en tegelijkertijd bereikbaar houdt voor bewoners en bezoekers.

Lees verder