Project

Snel op de fiets tussen Borne en Hengelo

13 dec 2017

Opdrachtgever

Gemeente Borne

Projectrol

Advies

Start project

dec 2017

Snel op de fiets tussen Borne en Hengelo
Benjamin

Benjamin

Gedragsingenieur

Vol enthousiasme, geïnteresseerd in de mens in het verkeer

Mensen staan dagelijks in de file; dat intrigeert Benjamin al jaren. Kennelijk is het zo slecht nog niet? In ieder geval is het voor Benjamin aanleiding genoeg om zijn tanden te zetten in het realiseren van gedragsverandering.

Meer over Benjamin

Andere betrokken collega's:

Ronald

Projecthistorie

De twee fietsverbindingen tussen Borne en Hengelo hebben de afgelopen jaren een flinke upgrade gehad. De F35 loopt nu door tot aan station Borne en langs de N743 is een reeks verkeerslichten aangepast ten gunste van de fietser. Reden voor de gemeentes Borne en Hengelo om een fietspromotiecampagne op te zetten: http://snelopdefiets.nl. Inwoners van beide gemeenten die regelmatig gebruik maken van deze verbindingen werden beloond. In vier stappen konden ze €40 bij elkaar sparen. Keypoint heeft samen met Advier de campagne uitgevoerd voor de betreffende gemeentes. De campagne maakt gebruik van de SMART-app om te monitoren hoe vaak mensen fietsen en om de beloningen aan de deelnemers uit te keren. Fietsers kunnen hun verdiende beloningen gebruiken bij aankopen bij fietshandelaren in Hengelo en Borne. Door het gebruik van de reeds bestaande SMART-app kon met een relatief korte doorlooptijd een beloningsprogramma worden neergezet. Hierbij is geen voor-meting gedaan en zijn alle fietsers beloond. In de evaluatie gaven veel deelnemers aan regelmatig te fietsen en dat de beloning stimuleerde om ondanks de winter te blijven fietsen.
Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

Nieuws

13 mei
Mark Door

Mark

Komst iVRI en de impact op verantwoordelijkheden en rol wegbeheerder

In onze werkzaamheden zien we dat de opkomst van de iVRI veel veranderingen veroorzaakt en bij wegbeheerders veel vragen met zich meebrengt, bijvoorbeeld over de taken en verantwoordelijkheden van de wegbeheerder. In dit artikel nemen we u graag mee in de vragen waar wegbeherend Nederland voor staat om de iVRI succesvol te implementeren.

Lees verder
MIRT onderzoek A50 in goede banen

Project

27 mrt
Michiel Door

Michiel

MIRT onderzoek A50 in goede banen

Wij zijn als projectbeheerder de sparringpartner en adviseur voor de projectmanager MIRT onderzoek (en andere leden van het projectmanagement team), op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Lees verder
Aan de slag met het SPV2030

Nieuws

26 mrt
Rick Door

Rick

Aan de slag met het SPV2030

Onlangs is het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, ofwel het SPV2030 gepresenteerd. De kern van het SPV2030 is een risico-gestuurde aanpak. Keypoint heeft daarom actief meegewerkt aan de totstandkoming van het strategisch plan. Graag vertellen we hier meer over.

Lees verder